O Dieter Zetsche, Πρόεδρος της Μercedes, χαμογελάει δίπλα στο τελευταίο δημιούργημα της εταιρίας, τη CLA.
9 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

O Dieter Zetsche, Πρόεδρος της Μercedes, χαμογελάει δίπλα στο τελευταίο δημιούργημα της εταιρίας, τη CLA.

Mercedes CLA: Επίσημα αποκαλυπτήρια

9.007 Επισκέψεις στο άρθρο (14/1/2013)

Το νέο μικρομεσαίο 4θυρο coupe της γερμανικής μάρκας, αποκαλύπτεται επισήμως στην έκθεση του Detroit και εμείς ταξιδεύουμε μέχρι εκεί για να πάρουμε μία πρώτη γεύση!

H Mercedes μας είχε προϊδεάσει από τα Χριστούγεννα για το νέο, πολύ ενδιαφέρον, μοντέλο της, το οποίο παρουσιάστηκε επισήμως σήμερα, στη μεγάλη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου του Detroit. To μικρομεσαίο sedan, με τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά ενός coupe ("μικρή CLS"), βασίζεται στο πάτωμα της Α-Class, υιοθετώντας αρκετά από τα γνωρίσματά της. 
Με διαστάσεις που περιορίζονται σε 4,63 μ. μήκος 1,777 μ. πλάτος και 1,437 μ. ύψος, η CLA εντυπωσιάζει για τη σχεδίαση των επιφανειών της, που της εξασφαλίζουν έναν εκπληκτικό αεροδυναμικό συντελεστή 0,22, επίδοση μοναδική στο σύνολο των αυτοκινήτων παραγωγής! Προσανατολισμένη στην οδηγική απόλαυση, η η CLA διαθέτει γόνατα McPherson στον μπροστινό άξονα και ανεξάρτητη ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων στον πίσω, ηλεκτρομηχανικό σύστημα διεύθυνσης, ενώ υπάρχουν και δύο επιλογές ρύθμισης του πλαισίου και της ανάρτησης: η comfort και η sport, που μειώνει την απόσταση του αυτοκινήτου από το έδαφος κατά δύο εκατοστά μπροστά και κατά 1,5 εκ. πίσω. 
Αναφορικά με τους κινητήρες, όπως είναι φυσικό, η CLA θα μοιράζεται σε μεγάλο βαθμό τα ίδια μηχανικά σύνολα με την A-Class. Στη βάση της γκάμας θα βρίσκεται η CLA 180 των 122 ίππων, με τη CLA 200 των 156 ίππων και τη CLA 250 των 211 ίππων να ακολουθούν. Σε ο,τι αφορά τους diesel, ξεχωρίζει η CLA 22 CDI, με σύνολο 170 ίππων. Κορυφαία έκδοση, όπως προαναφέραμε, θα είναι η CLA 45 AMG των 350 ίππων. Αυτή θα χρησιμοποιεί το νέο σύστημα τετρακίνησης 4MATIC της εταιρίας, το οποίο θα είναι διαθέσιμο και σε άλλες εκδόσεις, για όσους το προτιμούν από τη συμβατική κίνηση στους μπροστινούς τροχούς. Όλες οι εκδόσεις διαθέτουν σύστημα start/stop και συνδυάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων ή κατ επιλογή, με το διπλού συμπλέκτη 7G-DCT. 
Η CLA διαθέτει στις προαιρετικές επιλογές της πανοραμική ηλιοροφή, ενώ στο εμπνευσμένο από την A-Class εσωτερικό της, κυριαρχεί το σύστημα Command με οθόνη 5,8 ιντσών και το οποίο, προαιρετικά, εμπλουτίζεται με Multimedia package, που περιλαμβάνει κορυφαίο ηχοσύστημα της Harman/Kardon, GPS navigation, διζωνικό κλιματισμό και θερμαινόμενα καθίσματα. 
Η τεχνολογία στην υπηρεσία της ασφάλειας κυμαίνεται σε κορυφαία επίπεδα, με μια αναβαθμισμένη εκδοχή του συστήματος Collision Prevention Assist, το οποίο με τη συνδρομή radar προειδοποιεί τον οδηγό για ενδεχόμενο ατύχημα και προετοιμάζει το σύστημα πέδησης, συμβάλλοντας έτσι στην αποτροπή ατυχημάτων, ενώ πλέον μειώνει τις ταχύτητες λειτουργίας του από 30 σε 7 χλμ./ώρα. Η εμπορική πορεία της CLA θα αρχίσει -στην ευρωπαϊκή ήπειρο- τον Απρίλιο του 2013, με τις τιμές για τη γερμανική αγορά να ξεκινούν από τα 28.977 ευρώ. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
test center