Ο τρόπος πληρωμής διαφέρει μιας και εξαρτάται από την πολιτική του εκάστοτε ηλεκτρονικού καταστήματος.

Ο τρόπος πληρωμής διαφέρει μιας και εξαρτάται από την πολιτική του εκάστοτε ηλεκτρονικού καταστήματος.

Τι πρέπει να προσέξετε στην αγορά μέσω e-shop

3.472 Επισκέψεις στο άρθρο (28/2/2014)

Πριν προχωρήσετε σε μια οnline αγορά θα πρέπει να είστε γνώστες και των κινδύνων που ελλοχεύουν, μιας και η συναλλαγή πραγματοποιείται μέσω διαδικτύου.

Καταρχήν, θα πρέπει να είστε σίγουροι για το site από το οποίο θα κάνετε την αγορά σας. Αν είναι «άγνωστο», κακοσχεδιασμένο, με παλιό εμπόρευμα, ή αν δεν διαθέτει φωτογραφίες από το εμπόρευμα, χωρίς τηλέφωνο επικοινωνίας, κλπ., καλό θα ήταν να το αποφύγετε. Ψάξτε λεπτομερώς το site, πριν προχωρήσετε σε αγορές. 
ΠΡΟΣΟΧΗ! Σε όλες τις περιπτώσεις, πριν πατήσετε το κουμπί «αγορά», μπείτε στον κόπο να κάνετε ένα τηλέφωνο στο μαγαζί, για να διευκρινίσετε τη διαθεσιμότητα, τους χρόνους παράδοσης και για να λύσετε οποιαδήποτε άλλη απορία έχετε, για να μην βρεθείτε προ δυσάρεστης εκπλήξεως. 
Σε ακραίες περιπτώσεις, υπάρχει η πιθανότητα, κάποιοι να υποκλέψουν τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας και να μην φτάσει κανένα προϊόν στα χέρια σας. Οι πιο ασφαλείς τρόποι πληρωμής είναι με paypal, ή με προπληρωμένη κάρτα, και φυσικά με αντικαταβολή.
Επιπλέον, όσο πιο «γνωστό» είναι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, τόσο πιο ασφαλής θα είναι και η αγορά σας. Σημαντικό είναι, επίσης, να ελέγξετε την ασφάλεια συναλλαγών που διαθέτει κάθε ηλεκτρονικό κατάστημα. Όσο περισσότερες παραμέτρους ασφαλείας ενσωματώνει το e-shop, τόσο το καλύτερο για την ασφάλεια της αγοράς σας. Τέλος, καλό θα ήταν να έχετε «θωρακισμένο» τον υπολογιστή σας με κάποιο πρόγραμμα anti-virus ή ακόμα καλύτερα με πρόγραμμα Ιnternet security, το οποίο θα αποτρέψει τυχόν «εισβολές» κακόβουλου λογισμικού. 
Σημειώστε πως πολλά, αν όχι τα περισσότερα από τα καταστήματα, απαιτούν να κάνετε μια σύντομη ηλεκτρονική εγγραφή στο e-shop τους, δίνοντας κάποια από τα στοιχεία σας, προτού προχωρήσετε σε κάποια αγορά.
Τέλος, προσοχή απαιτείται στην επιλογή του σωστού νούμερου για κάποιο αξεσουάρ οδηγού, καθώς κάποια e-shop δεν κάνουν επιστροφές σε λάθος νούμερα. Αυτό ίσως περιπλέξει τα πράγματα, αφού θα χρειαστεί να επισκεφτείτε το κατάστημα, για να προβάρετε το συγκεκριμένο ρούχο / γάντια / παπούτσια / αξεσουάρ.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Hyundai
vw