Η σημασία του service στους ειδικούς είναι τόσο σημαντική, όσο και η αξία της ανθρώπινης ζωής.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η σημασία του service στους ειδικούς είναι τόσο σημαντική, όσο και η αξία της ανθρώπινης ζωής.

Service: Όταν πρέπει και από αυτούς που ξέρουν

4.270 Επισκέψεις στο άρθρο

Επειδή η οδική ασφάλεια και η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι ανεκτίμητη, το service πρέπει να γίνεται την ώρα που πρέπει και χωρίς καθυστερήσεις ή ελλείψεις, καθώς και από ανθρώπους που γνωρίζουν το αντικείμενο…

Το γνωρίζετε από πρώτο χέρι, το αυτοκίνητο έχει πάγια έξοδα που επιβαρύνουν αρκετά τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Για αυτό και όλοι μας προσπαθούμε να περιορίσουμε τα έξοδά του. Είτε αυτά είναι χρήσης, είτε συντήρησης. Για παράδειγμα, οδηγούμε πιο οικονομικά, χρησιμοποιούμε περισσότερο τα μέσα μαζικής μεταφοράς, προσπαθούμε να επισκευάσουμε μικροζημιές από μόνοι μας και φυσικά όταν έρθει η ώρα του service το ψάχνουμε πολύ από πριν, ζητώντας την καλύτερη προσφορά και καθυστερώντας μάλιστα την επισκευή κάποιων εργασιών. Το τελευταίο όμως είναι μεγάλο λάθος γιατί καθυστερώντας το service θέτεις σε κίνδυνο αφενός την οδική ασφάλεια και αφετέρου την ζωή σου. Για το λόγο αυτό δεν πρέπει να κάνετε καμία έκπτωση όσον αφορά το service του αυτοκινήτου σας. Και όταν λέμε έκπτωση, δεν εννοούμε έκπτωση χρηματική, αλλά «παραχώρηση στο τι θα επισκευαστεί», αφού στην αγορά θα βρείτε εξειδικευμένους τεχνίτες που με δελεαστικές προσφορές και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου θα διατηρήσετε σε άριστη κατάσταση το αυτοκίνητό σας χωρίς να ξοδέψετε μία περιουσία.

Το service στα εξουσιοδοτημένα και εξειδικευμένα συνεργεία είναι πολύ σημαντικό, αφού η επισκευή από ειδικούς και η χρήση αξιόπιστων ανταλλακτικών δεν θέτουν σε κίνδυνο την οδική ασφάλεια.

Το service στα εξουσιοδοτημένα και εξειδικευμένα συνεργεία είναι πολύ σημαντικό, αφού η επισκευή από ειδικούς και η χρήση αξιόπιστων ανταλλακτικών δεν θέτουν σε κίνδυνο την οδική ασφάλεια.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Service στους ειδικούς = ασφάλεια ζωής
Η επίσκεψη σε κάποιο νόμιμο συνεργείο -και όχι κάποια υπαίθρια αυλή- για την συντήρηση του αυτοκινήτου σας έχει οφέλη που μπορεί να μην τα έχετε καν φανταστεί. Τόσο οικονομικά, όσο και για την ίδια σας την ζωή, αφού ένα σωστό και πλήρες service συμβάλλει στην βελτίωση της οδικής ασφάλειας του αυτοκινήτου.
 
Πιο αναλυτικά, τα οφέλη από το service στο νόμιμο συνεργείο είναι πολλά. Πρώτα από όλα χρησιμοποιούνται γνήσια ανταλλακτικά ή after market ανταλλακτικά τα οποία είναι φτιαγμένα και «υπογεγραμμένα» από τον κατασκευαστή και τα οποία θα «κουμπώσουν» όπως πρέπει στο αυτοκίνητό σας. Ανταλλακτικά δηλαδή, που έχουν εξελιχθεί από τους τεχνικούς που εξέλιξαν το ίδιο το αυτοκίνητό σας. Ανταλλακτικά που πληρούν τις προδιαγραφές του κατασκευαστή. Ανταλλακτικά που συνοδεύονται από επίσημη εγγύηση αφού συνοδεύονται και με απόδειξη αγοράς.
Στη συνέχεια στα νόμιμα συνεργεία, η τοποθέτηση ενός ανταλλακτικού ή η διάγνωση μιας βλάβης γίνεται με τα σωστά μηχανήματα, όπως ορίζει ο κατασκευαστής με εγγύηση την εύρυθμη λειτουργία του οχήματος. Τι και αν βάλεις το γνήσιο ή καλύτερο ανταλλακτικό με λάθος μηχανήματα; Και φυσικά στο κατάλληλο περιβάλλον και όχι στην αυλή ενός σπιτιού…
Έπειτα, η επισκευή ενός οχήματος σε κάποιο συνεργείο γίνεται από τεχνίτες που έχουν ειδικευθεί στο μοντέλο της εταιρείας, χωρίς φυσικά να παραβλέπουμε την εμπειρία ενός μάστορα από τα χέρια του οποίου έχει περάσει πληθώρα μοντέλων, όμως δεν είναι ενημερωμένος πάνω στο δικό σας αυτοκίνητο, ενώ τέλος, υπάρχει και το όφελος της «επίσημης σφραγίδας». Για παράδειγμα, ένα ενημερωμένο βιβλίο συντήρησης είναι το καλύτερο χαρτί στην πώληση του αυτοκινήτου σας όταν έρθει η στιγμή να περάσει σε δεύτερο χέρι. Είναι αυτό που θα κρατήσει την τιμή του πιο ψηλά από κάθε είδος επιπλέον εξοπλισμού που μπορεί να έχετε πληρώσει για να έχει το αυτοκίνητό σας. Το βιβλίο συντήρησης είναι το πρώτο πράγμα που ζητάνε οι αγοραστές μεταχειρισμένου, και όχι άδικα αφού σε αυτό φαίνεται όλο το ιστορικό συντήρησης και άρα η μεταχείριση που είχε από τον πρώτο ιδιοκτήτη του. Αν στο βιβλίο συντήρησης δεν φαίνεται πουθενά ότι έχουν αλλαχτεί τα τακάκια, ή ο συμπλέκτης και τα αμορτισέρ τι θα υποθέσει ο υποψήφιος αγοραστής; 
Και τώρα αναρωτιόμαστε: αξίζει ένα μικρότερο χρηματικό αντίτιμο για να χάσετε όλα τα παραπάνω;
 
Το στίγμα της αγοράς
Σύμφωνα με τους ανθρώπους της αγοράς, η κίνηση μπορεί να έχει πέσει και ο κόσμος να επισκευάζει τα απολύτως απαραίτητα, όμως από την άλλη «είμαστε στο κατώφλι μιας άλλης εποχής και οι υπηρεσίες που προσφέρονται πρέπει να είναι πρωτοποριακές», όπως αναφέρει ο κ. Δαμήλος της FMS. Από την άλλη, βέβαια, παρότι ο κόσμος επισκευάζει τα απολύτως απαραίτητα, υπάρχουν και κάποιοι επαγγελματίες του κλάδου που σημειώνουν μικρή άνοδο, όπως π.χ. οι ΓΚΑΤΖΟΓΙΑΣ και ΜΠΙΜΠΑΣΗΣ, φυσικά με πολύ κόπο ή ακόμα και διευρύνοντας το ωράριο τα Σάββατα. Εκτός αυτών βέβαια, υπάρχουν και αυτοί που έχουν μείνει στα ίδια επίπεδα με πέρσι, οι οποίοι τα «φέρνουν βόλτα» και καταφέρνουν στο τέλος του μήνα να μην έχουν χρέη…Τέλος, ένα από τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος είναι αυτό των παράνομων συνεργείων, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο την οδική ασφάλεια στους δρόμους. Για αυτό και οι φορείς θα πρέπει να δραστηριοποιηθούν περισσότερο όπως μας ανέφερε ο κ Βρεττός της V.D. MOTORSPORT.
Mercedes
test center