Με τιμές – προσφορές που αφαιρούν κάθε δικαιολογία αναβολής του απαραίτητου ελέγχου, τα εξειδικευμένα συνεργεία μπορούν να φροντίσουν για την ολοκληρωμένη συντήρηση του αυτοκινήτου σας.

Kάποιοι προτιμούν τα OEM, ιμιτασιόν η τα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά, αφού αυτό εξοικονομεί κόστη από τη συντήρηση του οχήματός τους.

Τα εξειδικευμένα συνεργεία αποτελούν μια οικονομική και ασφαλή λύση για την ολοκληρωμένη συντήρηση του αυτοκινήτου μας, είτε χρησιμοποιηθούν γνήσια, είτε ιμιτασιόν ανταλλακτικά.

Σύμφωνα με Ευρωπαϊκή Οδηγία, ο καταναλωτής θα μπορεί να απευθύνεται σε εξειδικευμένα – ανεξάρτητα συνεργεία για εργασίες συντήρησης, χωρίς να χάνει το δικαίωμα της εγγύησης.

Σκοπός αυτής της οδηγίας ήταν να μειωθεί το κόστος επισκευής και συντήρησης και να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός στην αγορά.

Πηγαίνοντας για service σε ένα εξειδικευμένο συνεργείο, δεν χάνετε την εγγύηση, εφόσον βέβαια ακολουθείτε τις εντολές του κατασκευαστή.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες είναι υποχρεωμένες να παρέχουν σε ανεξάρτητα συνεργεία αυτοκινήτων όλες τις τεχνικές πληροφορίες που είναι απαραίτητες για την επισκευή και τη συντήρηση τους.

Aνθιση έχουν αρχίσει να γνωρίζουν και τα εξειδικευμένα συνεργεία, τα οποία διαθέτουν τεχνογνωσία και εμπειρία για μια ολοκληρωμένη συντήρηση του αυτοκινήτου.

Αμεσότητα & οικονομία στο service

19.232 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 27/2/2015

Τα εξειδικευμένα συνεργεία αποτελούν μια οικονομική και ασφαλή λύση για την ολοκληρωμένη συντήρηση του αυτοκινήτου μας, είτε χρησιμοποιηθούν γνήσια, είτε ιμιτασιόν ανταλλακτικά.

 
Είναι γεγονός πως όλοι προσπαθούμε να περιορίσουμε τα έξοδα του αυτοκινήτου. Για παράδειγμα, περιορίζουμε τις μετακινήσεις, οδηγούμε πιο ήπια, σύμφωνα με τους κανόνες οικονομικής οδήγησης και όταν έρθει η ώρα του service κάποιοι προτιμούν τα Original Equipment Manufacturer (OEM), ιμιτασιόν η τα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά, αφού αυτό εξοικονομεί κόστη από τη συντήρηση του οχήματός τους. 

Πολλοί, μάλιστα, καθυστερούν τα διαστήματα των service -κάτι που επηρεάζει την ασφάλεια στον δρόμο- ενώ ως προς το συνεργείο που επιλέγεται, πέρα από τα εξουσιοδοτημένα άνθιση έχουν αρχίσει να γνωρίζουν και τα εξειδικευμένα συνεργεία, τα οποία διαθέτουν τεχνογνωσία και εμπειρία για μια ολοκληρωμένη συντήρηση του αυτοκινήτου. Σε κάθε περίπτωση ένα πράγμα είναι το σημαντικότερο. Όποια λύση και αν επιλέξετε για να μειώσετε το κόστος συντήρησης του αυτοκινήτου, δεν πρέπει να κάνετε εκπτώσεις στην οδική ασφάλεια, αφού η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι ανεκτίμητη.

Η επίσκεψη λοιπόν σε κάποιο εξειδικευμένο συνεργείο προσφέρει αρκετά οφέλη, τα οποία μπορεί να μην τα έχετε καν φανταστεί. Τόσο σε ό, τι αφορά στην τσέπη σας, όσο και στην ίδια σας την ζωή, αφού ένα σωστό και πλήρες service δεν βάζει σε κίνδυνο την οδική ασφάλεια.

Πρώτα από όλα έχουμε το πλεονέκτημα της εμπειρίας του μάστορα από τα χέρια του οποίου έχει περάσει πληθώρα μοντέλων και με πολλές χιλιάδες χλμ. στο κοντέρ. Και πιστέψτε μας, η πείρα και η τεχνογνωσία είναι πολύ σημαντική. Ειδικά, όταν πρόκειται για μία βλάβη-θόρυβο που έχεις εντοπίσει, αλλά ύστερα από πολλές επισκέψεις σε διάφορα συνεργεία και «ειδικού» δεν έχεις βρει την λύση….

Έπειτα, ο μάστορας που ειδικεύεται πάνω στο μοντέλο και την εθνικότητα του αυτοκινήτου σας μπορεί να κρίνει πια ανταλλακτικά, γνήσια ή after market, είναι φτιαγμένα και «υπογεγραμμένα» από τον κατασκευαστή και τα οποία θα «κουμπώσουν» όπως πρέπει στο αυτοκίνητό σας. Ανταλλακτικά δηλαδή που έχουν εξελιχθεί από τους τεχνικούς, που εξέλιξαν το ίδιο το αυτοκίνητό σας και που πληρούν τις προδιαγραφές του κατασκευαστή. Ανταλλακτικά που συνοδεύονται από επίσημη εγγύηση και εσείς σαν απλός οδηγός δυστυχώς δεν έχετε τις μηχανολογικές γνώσεις να διακρίνετε…





Από την άλλη, δεν πρέπει να ξεχάσουμε πως κατά την επισκευή μιας βλάβης ή ενός τυπικού service σε ένα εξειδικευμένο, νόμιμο συνεργείο και όχι στην αυλή ενός σπιτιού-μαγαζιού, η τοποθέτηση των ανταλλακτικών ή η διάγνωση μιας βλάβης γίνεται με τα σωστά μηχανήματα, όπως ορίζει ο κατασκευαστής.

Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία του οχήματος. Τι και αν βάλεις το γνήσιο ή καλύτερο ανταλλακτικό με λάθος μηχανήματα; Και φυσικά στο κατάλληλο περιβάλλον και όχι στην αυλή ενός σπιτιού…