• 2.280 ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
    Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Τα οφέλη του φυσικού αερίου.

Τα οφέλη του φυσικού αερίου

3.293 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 27/6/2015

Το φυσικό αέριο εξασφαλίζει οικονομική και οικολογική μετακίνηση. Ας δούμε τα πλεονεκτήματά του και τα μοντέλα με φυσικό αέριο.

 
Το φυσικό αέριο (CNG) παίζει ένα πάρα πολύ σημαντικό ρόλο στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη. Τις τελευταίες δεκαετίες μάλιστα κερδίζει συνεχώς μερίδιο αγοράς, με αποτέλεσμα από το 15,6% της παγκόσμιας κατανάλωσης ενέργειας που κάλυπτε το 1965, να έχει φτάσει σήμερα στο 24%.

Στον τομέα της αυτοκίνησης η χρήση του επεκτείνεται συνεχώς με τους κατασκευαστές να διαθέτουν όλο και περισσότερα μοντέλα με φυσικό αέριο στη γκάμα τους. Έτσι, ενώ στο παρελθόν τα οχήματα με φυσικό αέριο ήταν ελάχιστα, σήμερα CNG μοντέλα θα βρεις σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες, από τα μίνι έως και τα μεγάλα επαγγελματικά. 

Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουμε το Fiat Panda 0,9 TwinAir CNG, στα μικρομεσαία τα Volkswagen Golf 1,4 TGI και Audi A3 Sportback g-tron, την μεσαία Skoda Octavia 1,4 G-TEC, ενώ τέλος στα μεγάλα την Mercedes E200 NGΤ που σε κερδίζει με την πολυτέλεια, την άνεση και την αυτονομία που προσφέρει.

Τα αυτοκίνητα που καίνε φυσικό αέριο έχουν μεγάλη αυτονομία χάρη στις δύο δεξαμενές καυσίμων που διαθέτουν, αλλά και εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση, που σου επιτρέπει να φτάσεις στην άλλη άκρη της Ελλάδας με λίγα μόλις ευρώ. Ταυτόχρονα οι εκπομπές CO2 είναι ελάχιστες που μεταφράζεται συν τοις άλλοις σε μηδενικά τέλη κυκλοφορίας.

Τα πλεονεκτήματα του φυσικού αερίου στην αυτοκίνηση είναι:
• Χαμηλό κόστος καυσίμου: Το φυσικό αέριο είναι σημαντικά φθηνότερο από το diesel και τη βενζίνη
• Ισχύς κινητήρα: Ο κινητήρας φυσικού αερίου είναι εξίσου ισχυρός με τον κινητήρα της βενζίνης
• Μικρότερη φθορά του κινητήρα: Λόγω της καθαρής καύσης, οι κινητήρες φυσικού αερίου έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από εκείνους του πετρελαίου και της βενζίνης
• Ασφάλεια καυσίμου και πολύ προηγμένη, σύγχρονη τεχνολογία