Συνέντευξη για την αεριοκίνηση

Συνέντευξη για την αεριοκίνηση

2.432 Επισκέψεις στο άρθρο (2/11/2015)

Η αεριοκίνηση ήρθε για να μείνει και μία συνέντευξη εφ` όλης της ύλης θα μας διαφωτίσει.

Η Europegas, είναι μίααπό τις ηγετικές Ευρωπαϊκές εταιρείες σχεδιασμού, κατασκευής, εγκατάστασης καιπροώθησης συστημάτων υγραεριοκίνησης αυτοκινήτου LPG/CNG. Οι τομείς πουεπενδύουμε στην εταιρεία μας είναι η Καινοτομία, η Ποιότητα και η Υποστήριξη.

Σας παραθέτουμε λοιπόν ακολούθως την τοποθέτησή μαςσχετικά με τον κλάδο της υγραεριοκίνησης στην χώρα μας όπως έχει διαμορφωθεί τατελευταία χρόνια.


Τι κέρδισε τοαγοραστικό κοινό μέσα σε αυτά τα 15 χρόνια;

Πολλαπλά είναι ταοφέλη που προκύπτουν από την χρήση LPG στην αυτοκίνηση μέσα σε αυτά τα 15χρόνια με τους οδηγούς, περιβάλλον, επιχειρήσεις και κράτος να είναι οι μεγάλοικερδισμένοι. Επειδή και το αγοραστικό κοινό είναι μέρος του κράτους, είναισημαντικό να αναφέρουμε ότι η χρήση αυτού του καυσίμου δημιούργησε θετικέςσυνέπειες στην απασχόληση αυξάνοντας τις θέσεις εργασίας,συντήρησε σε περίοδοοικονομικής ύφεσης επιχειρήσεις του κλάδου που ήταν στα πρόθυρα κατάρευσης καιπου πρόσφεραν στο ΑΕΠ της χώρας και φυσικά στην χάραξη μίας σύγχρονηςενεργειακής πολιτικής σε συνδιασμό τελευταία με την χρήση και του CNG.
Οικονομία,οικολογία,ασφάλεια και επιδόσεις ήταν και είναι οι τομείς στουςοποίους τα κέρδη για το αγοραστικό κοινό ήταν πολλαπλάσια με την χρήση LPG,έναντι οποιουδήποτε άλλου καυσίμου. Πόσο εξελίχθηκε η αγορά, αλλά και η τεχνολογία γύρω από το LPG;


Ο ανταγωνισμός και το όραμα πολλών εταιρειών στον κλάδο είχαν σαν αποτέλεσματην ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας στα συστήματα LPG με αποτέλεσμα μεγάλεςαυτοκινητοβιομηχανίες να παράγουν πλέον ολοένα και περισσότερα μοντέλααυτοκινήτων με χρήση LPG.


Όσον αφορά τις αντιπροσωπείες και τους εγκαταστάτες συστημάτων είναι πλέονεμφανές ότι στα τελευταία χρόνια η καινοτομία,οι εγγυήσεις,οι πιστοποιήσεις,οιπροδιαγραφές,η τεχνική υποστήριξη,τα σύγχρονα εξαρτήματα και η συνεχής καιαδιάκοπη εκπαίδευση αποτέλεσαν γνώμονα για την ύπαρξή τους και την ενδυνάμωσήτους στην αγορά.


Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι και η δημιουργία σύγχρονων πρατηρίωνεφοδιασμού LPG σε όλη πλέον την Ελληνική επικράτεια αποτελεί μέρος της εξέλιξηςτης αγοράς.


Ποια είναι τα επόμεναβήματα της αγοράς του υγραερίου;

Για ναπραγματοποιηθούν τα επόμενα βήματα στην αγορά του υγραερίου και του φυσικούαερίου απαιτείται στρατηγικός σχεδιασμό κράτους και επιχειρήσεων του κλάδου απόκοινού. Κίνητρα όπως φορολογικές ελαφρύνσεις,ελεύθερη κυκλοφορία σε όλη τηνπόλη,απαλλαγή από χρεώσεις διοδίων,επιδοτήσεις εγκατάστασης είναι ορισμένα απότα πολλά που έχουν θεσπίσει οι περισσότερες Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εδώ καιαρκετά χρόνια. Η χρήση εναλλακτικών καυσίμων όπως του LPG είναι μονόδρομος και η ανάπτυξή τουσυμβάλλει θετικά στην οικονομία της χώρας,με θετικές αλυσιδωτές αντιδράσεις σεεπιχειρήσεις του κλάδου και προσφέροντας τεράστιο οικονομικό όφελος στουςιδιοκτήτες αυτοκινήτων.


Τι ισχύει για ταservice του LPG, μιας και πλέον χιλιάδες κόσμου το χρησιμοποιούν;

Κάθε εγκατάσταση και σύστημα υγραερίου θέλει το service του όπως ορίζει οεγκαταστάτης και οι προδιαγραφές του κατασκευαστή.Οι εργασίες της περιοδικήςσυντήρησης πρέπει να αναγράφονται λεπτομερώς στο βιβλιαράκι service lpg για ναισχύουν οι εγγυήσεις και να επιτυγχάνεται η εύρυθμη λειτουργία του οχήματος. 
Τα διαστήματα συντήρησης τα ορίζει ο εγκαταστάτης και συνήθως είναι στα10-15.000 χιλιόμετρα εκτός τουλάχιστον ενός πρώτου διαγνωστικού ελέγχου στηνδιάρκεια των πρώτων χιλιομέτρων με το νέο καύσιμο. 
Έλεγχος διαρροών υγραερίου ή αντιψυκτικού υγρού του κυκλώματος ψύξης τουκινητήρα,αντικατάσταση φίλτρων αέριας και υγρής φάσης,ηλεκτρονικός έλεγχος τωνρυθμίσεων,αναβάθμιση λογισμικού(εφόσον απαιτείται),συντήρηση μπεκ είναι κάποιεςαπαραίτητες εργασίες που πρέπει να γίνονται στα προγραμματισμένα service τουσυστήματος lpg του εκάστοτε οχήματος.

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto