Δείτε πως μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα με την ανανέωση του συμβολαίου σας.

Ανανέωση ασφάλισης

Ημερομηνία δημοσίευσης: 4/2/2016

Η ανανέωση της ασφάλειας μπορεί να είναι μία επιλογή δύσκολη, με τις σωστές κατευθύνσεις όμως μπορεί να γίνει εύκολα και οικονομικά. Ας δούμε πως μπορεί να γίνει αυτό.

 
Η λήξη του ασφαλιστήριου συμβολαίου σημαίνει ταυτόχρονα και την έναρξη της αναζήτησης νέου ή της ανανέωσής του υπάρχοντος. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα κόπο καθώς με τα σωστά βήματα μπορεί να γίνει εύκολα και ίσως και ποιο οικονομικά.

Ας δούμε όμως τι πρέπει να κάνουμε για να γίνει αυτό.

Μιλάμε με τον ασφαλιστή μας για το πως μπορούμε να μειώσουμε τα έξοδα του ασφαλιστήριου συμβολαίου μας και αν δεν έχουμε ασφαλιστή επικοινωνούμε με την εταιρεία η οποία μας ασφαλίζει. Μην ανανεώνετε ποτέ στα τυφλά την ασφάλεια του αυτοκινήτου σας, αλλά αναζητήστε κάθε εξάμηνο ή χρόνο την καλύτερη ασφάλεια που υπάρχει εκείνη τη χρονική στιγμή.

Πλέον το ετήσιο συμβόλαιο είναι οικονομικότερο από του εξαμήνου και ακόμη οικονομικότερο από του τριμήνου, επομένως μπορείτε να εξοικονομήσετε και έτσι χρήματα. Ακόμη, κάποιες εταιρείες προσφέρουν έκπτωση για πληρωμή με πιστωτική κάρτα.

Φυσικά πρέπει να δείτε προσεκτικά τις καλύψεις που σας παρέχει το συμβόλαιο κάθε εταιρείας. Δείτε τις αναλυτικά. Πολλοί ασφαλιστές ή ιστοσελίδες βάζουν παραπάνω καλύψεις που ίσως δεν χρειάζεστε.

Για παράδειγμα δεν χρειάζεστε μία κάλυψη για ταξίδι στο εξωτερικό αν δεν σκοπεύετε να ταξιδέψετε οδικώς στο εξωτερικό.

 

Τελευταία νέα