Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, Θα εντοπίζονται τα ανασφάλιστα οχήματα και θα βεβαιώνονται πρόστιμα στους κατόχους τους, από τις αρμόδιες ΔOY.

Από την Εφορία τα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα οχήματα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 20/12/2013

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Οικονομικών, τα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα οχήματα θα αναλάβουν οι αρμόδιες ΔΟΥ, οι οποίες μετά τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις θα κοινοποιούν τα ειδοποιητήρια πληρωμής και θα εισπράττουν τα πρόστιμα ως φόρους.

 

Νεότερες πληροφορίες από το αρμόδιο υπουργείο αναφέρουν ότι το επιτελείο Οικονομικών προσανατολίζεται στην «ανάθεση» των προστίμων που αφορούν τα ανασφάλιστα οχήματα στις Εφορίες.

Πιο συγκεκριμένα, μετά τις απαραίτητες διασταυρώσεις σε ηλεκτρονικά αρχεία συναρμόδιων υπουργείων, υπηρεσιών και ασφαλιστικών που θα γίνονται από το TAXIS, θα εντοπίζονται τα ανασφάλιστα οχήματα και θα βεβαιώνονται πρόστιμα στους κατόχους τους, τα οποία κατόπιν θα γνωστοποιούνται στις αρμόδιες ΔOY.

Ταυτόχρονα, οι ΔOY θα «αναλαμβάνουν το ρόλο» να κοινοποιήσουν τα ειδοποιητήρια στους ιδιοκτήτες των ανασφάλιστων οχημάτων, αλλά επιπλέον και να εισπράξουν τα πρόστιμα, καθώς αυτά θα θεωρούνται φόροι προς το κράτος. Μάλιστα, οι παραβάτες θα μπορούν να πληρώσουν το πρόστιμο, όπως τους φόρους, χωρίς δηλαδή την έκδοση παραβόλου.

Τέλος, αυτονόητο είναι ότι με αυτήν τη διαδικασία, ένας ανασφάλιστος οδηγός, -προκειμένου να βγάλει φορολογική ενημερότητα- θα υποχρεούται πρώτα να πληρώσει το πρόστιμο-φόρο.

 

Τελευταία νέα