Mέσα σε λίγα χρόνια, οι online αγορές έχουν μπει στην καθημερινότητα και των Ελλήνων, γεγονός που δεν γινόταν να αφήσει ανεπηρέαστο και τον κλάδο της ασφάλισης.

e-ασφάλεια του αυτοκινήτου στα χέρια σου!

Ημερομηνία δημοσίευσης: 30/11/2017

Πόσο εύκολα μπορείς να βρεις το ασφαλιστικό «πακέτο» που σε συμφέρει (ή σου ταιριάζει), μέσω των διαθέσιμων διαδικτυακών δυνατοτήτων; Δείτε τη διαδικασία και τις παροχές, της online ασφάλισης αυτοκινήτου, στην εγχώρια αγορά.

 
Η online ασφάλιση αποτελεί τη φυσική εξέλιξη των πραγμάτων στην ασφαλιστική αγορά, ως αποτέλεσμα της ανάπτυξης του διαδικτύου και πλέον του ηλεκτρονικού εμπορίου. Κάποτε για να επιλέξεις και να αγοράσεις ο,τιδήποτε, θα έπρεπε να οδηγηθείς στο κατάλληλο κατάστημα για να το βρεις, να το πληρώσεις και να το επιλέξεις. Σήμερα όμως, με την τεχνολογία να έχει προχωρήσει σε τόσο μεγάλο βαθμό, μέσα σε λίγα χρόνια, οι online αγορές έχουν μπει στην καθημερινότητα και των Ελλήνων, γεγονός που δεν γινόταν να αφήσει ανεπηρέαστο και τον κλάδο της ασφάλισης. Μπορεί πλέον κανείς, από το σπίτι του, να ελέγξει τα ασφαλιστικά προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά, να διαλέξει αυτό που ταιριάζει περισσότερο στις δικές του ανάγκες, να πληρώσει για να το αγοράσει και τέλος να τυπώσει το ασφαλιστήριο συμβόλαιό του. Πρόκειται μάλιστα για μία διαδικασία που κρατά ελάχιστο χρόνο, με τη χρονική αμεσότητα όμως, να μην επηρεάζει σε τίποτα την ποιότητα της εξυπηρέτησης, αλλά μόνο να αλλάζει -όπως θα δούμε και παρακάτω- τα δεδομένα.

Όσο περισσότερο δε, «υιοθετούνται» οι νέες τεχνολογίες στην αγορά και αυξάνεται το καταναλωτικό κοινό που στρέφεται στην online ασφάλιση, τόσο περισσότερο θα βελτιώνονται και οι παρεχόμενες υπηρεσίες. Ήδη, το επόμενο στάδιο, βρίσκεται προ των πυλών, περιλαμβάνοντας τηλεματικές υπηρεσίες και αυτοματισμούς στην ασφάλιση αυτοκινήτου αλλά και τον κλάδο υγείας.