Το υπουργείο Οικονομικών σκέφτεται σοβαρά να επιτρέψει την αναλογική πληρωμή τελών κυκλοφορίας, αρκεί βέβαια για το ίδιο διάστημα τα Ι.Χ. φέρουν αντίστοιχη ασφάλιση.

Κυκλοφορία Ι.Χ. με αναλογική ασφάλιση

Ημερομηνία δημοσίευσης: 9/4/2014

Προ των πυλών φαίνεται ότι είναι η εφαρμογή της αναλογικής ασφάλισης οχήματος, που θα πρέπει να συμβαδίζει με τις μέρες του χρόνου που κυκλοφορεί το όχημα στους δρόμους.

 

Το φως της δημοσιότητας είδαν σενάρια στα οποία το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να φέρει με νόμο την αναλογική πληρωμή τελών κυκλοφορίας για τα Ι.Χ., προκειμένου να επιβαρύνονται οι ιδιοκτήτες τους με τέλη κυκλοφορίας μόνο για τις μέρες που κυκλοφορούν το όχημά τους. Ειδικότερα -όπως είχαμε αναφέρει και εμείς- το προβλεπόμενο νομοσχέδιο θα έρθει κάποια στιγμή στη Βουλή και θα ορίζει τον τρόπο πληρωμής των τελών κυκλοφορίας και μεταξύ άλλων, τα νέα τεκμήρια των Ι.Χ. και τον τρόπο υπολογισμού του Φόρου Πολυτελούς διαβίωσης για τα οχήματα μεγάλου κυβισμού. Επιπλέον, στον εν λόγω σχεδιασμό θα υπάρχει πρόβλεψη –σύμφωνα με παράγοντες της ασφαλιστικής αγοράς- και για την αναλογική ασφάλιση των Ι.Χ., που θα συμβαδίζει με τα αναλογούντα τέλη κυκλοφορίας για όσες μέρες τα οχήματα αυτά κυκλοφορούν στους δρόμους. 

Δηλαδή, πιο συγκεκριμένα τα οχήματα που βρίσκονται σε ακινησία, θα μπορούν να επανακυκλοφορήσουν για όσο διάστημα θελήσουν οι ιδιοκτήτες τους μέσα στο χρόνο, εφόσον οι τελευταίοι πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας που αναλογούν στο αντίστοιχο διάστημα κυκλοφορίας και έχουν ασφάλιση οχήματος για την ίδια χρονική περίοδο.

 

Τελευταία νέα