Το 2015 θα έχουν «ταυτοποιηθεί» οι βάσεις δεδομένων του στόλου των οχημάτων που κυκλοφορούν νόμιμα στην Ελλάδα.

Με ένα «κλικ» θα ελέγχεται η ασφάλιση & το ΚΤΕΟ των Ι.Χ.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 10/7/2014

Το 2015 φαίνεται ότι θα λειτουργήσει η ενιαία βάση δεδομένων μεταξύ των υπουργείων Οικονομικών & Υποδομών με τις ασφαλιστικές, προκειμένου να γίνεται ενιαίος έλεγχος στα Ι.Χ. για ΚΤΕΟ και ασφάλιση.

 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα αρμόδια υπουργεία έχουν στα «σκαριά» σχέδιο ενιαίου ελέγχου των οχημάτων, με στόχο την επόμενη χρονιά να ολοκληρωθεί η «διαλειτουργικότητα» των βάσεων δεδομένων των υπουργείων με τις ασφαλιστικές.

Ειδικότερα, το 2015 –όπως όλα δείχνουν- θα έχουν «ταυτοποιηθεί» οι βάσεις δεδομένων του στόλου των οχημάτων που κυκλοφορούν νόμιμα στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα οι αρμόδιοι φορείς να μπορούν εύκολα, γρήγορα και απλά να δουν με μια «ματιά» όλη την καρτέλα του Ι.Χ. και να γνωρίζουν άμεσα αν το εν λόγω όχημα έχει περάσει ΚΤΕΟ και αν είναι ασφαλισμένο.

Αυτή η «ηλεκτρονική πρόοδος», όπως εκτιμούν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, πέραν του ότι θα διασφαλίσει την ποιότητα του στόλου των οχημάτων που κυκλοφορούν, θα μειώσει σημαντικά και τις –παραβατικές- περιπτώσεις των κατόχων οχημάτων που «αμελούν» να περάσουν από ΚΤΕΟ το όχημά τους ή να το ασφαλίσουν εγκαίρως.

Επίσης, στελέχη των ασφαλιστικών εταιρειών τονίζουν ότι ένα τέτοιο μέτρο θα διευκολύνει κατά πολύ, τόσο το έργο του ασφαλιστικού κλάδου, όσο και του κράτους, ενώ θα μπει ένα τέλος στα «οχήματα – δημόσιους κινδύνους» που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους.

 

Τελευταία νέα