Το 75% των εταιρειών έχουν εντοπίσει ύποπτες περιπτώσεις τις οποίες, όμως, δεν μπορούν να αποδείξουν.

«Χτυπάει» κόκκινο η ασφαλιστική απάτη

Ημερομηνία δημοσίευσης: 3/7/2014

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Deloitte για τα κρούσματα ασφαλιστικής απάτης στην ελληνική αγορά, προκύπτει ότι το 75% των εταιρειών έχουν εντοπίσει ύποπτες περιπτώσεις τις οποίες, όμως, δεν μπορούν να αποδείξουν.

 

Όπως είναι γνωστό, τα τελευταία χρόνια τα κρούσματα ασφαλιστικής απάτης έχουν αυξηθεί δραματικά, καθώς αρκετοί προσπαθούν με «στημένα» ατυχήματα να αποσπάσουν λεφτά από ασφαλιστικές εταιρείες. Πρόσφατα, μια έρευνα της Deloitte μεταξύ 51 ελληνικών ασφαλιστικών εταιρειών, έρχεται να επιβεβαιώσει ότι το φαινόμενο λαμβάνει πλέον μεγάλες διαστάσεις.

Τα ευρήματα της έρευνας συνοψίζονται στα εξής:


Περίπου το 75% των ασφαλιστικών που συμμετείχαν στην έρευνα έχει διαπιστώσει περιπτώσεις απάτης τις οποίες όμως, δε μπορεί να τεκμηριώσει.

Οι συνηθέστερες μορφές ασφαλιστικής απάτης αφορούν εικονικά ατυχήματα-ζημιές και υπερκοστολογήσεις. 

Οι καλύτερες λύσεις αντιμετώπισης του προβλήματος είναι η διατήρηση βάσεων δεδομένων αλλά και η συνεχής εκπαίδευση των υπαλλήλων των ασφαλιστικών εταιρειών.


Στο πλαίσιο αυτό στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς επισημαίνουν ότι πρόβλημα δεν ανάγεται μόνο στην οικονομική επιβάρυνση των εταιρειών, αλλά αγγίζει και τους ασφαλισμένους. Και αυτό γιατί, ακόμα και πραγματικά τροχαία ατυχήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν με καχυποψία, καθώς οι εταιρείες είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικές σε κάθε συμβάν που απαιτεί καταβολή αποζημίωσης. 

 

Τελευταία νέα