Αυξάνεται ολοένα ο αριθμός των ασφαλισμένων πελατών, που προτιμούν τη διαδικτυακή ασφάλιση, ειδικά όταν αυτή αφορά την ασφάλιση του οχήματός τους.

«Κερδίζει έδαφος» η οn line ασφάλιση αυτοκινήτου

Ημερομηνία δημοσίευσης: 16/9/2014

Όλο και περισσότεροι ασφαλισμένοι καταφεύγουν στην on line ασφάλιση του αυτοκινήτου τους, καθώς στο internet γλιτώνουν την ταλαιπωρία των διαδικασιών, βρίσκουν πιο ολοκληρωμένα πακέτα καλύψεων και πιο οικονομικές τιμές στα ασφάλιστρα.

 

Σύμφωνα με τα στατιστικά δεδομένα των
ασφαλιστικών εταιρειών της εγχώριας αγοράς, αυξάνεται ολοένα ο αριθμός των ασφαλισμένων πελατών, που προτιμούν τη διαδικτυακή ασφάλιση, ειδικά όταν αυτή αφορά την ασφάλιση του οχήματός τους.

Ειδικότερα, οι πηγές μας αναφέρουν ότι οι on line ασφαλίσεις αυτοκινήτων βρίσκονται σε ανοδική τάση και σύντομα θα αγγίξουν το 50% του στόλου οχημάτων της ελληνικής αγοράς. Επιπλέον, οι αναλυτές της αγοράς τονίζουν ότι η νέα αυτή τάση ασφάλισης, χωρίς διαμεσολαβούντες επιτρέπει στις εταιρείες να προσφέρουν πιο οικονομικά πακέτα που περιλαμβάνουν περισσότερες καλύψεις σε χαμηλές τιμές.

Εξάλλου και η ασφάλιση –όπως επισημαίνουν ασφαλιστικοί παράγοντες- είναι μέρος της γενικότερης «στροφής» του μέσου ανθρώπου να ενημερώνεται από τα social media και να «αγοράζει» μέσω online συναλλαγών, ενώ με 4-5 απλά επεξηγηματικά βήματα, έναν υπολογιστή (με εκτυπωτή) συνδεδεμένο στο διαδίκτυο μπορεί να ολοκληρώσει μόνος του και χωρίς ταλαιπωρία τη διαδικασία πληρωμής του ασφαλίστρου του στην τράπεζα και εκτύπωσης του συμβολαίου ασφάλισης του αυτοκινήτου του.

 

Τελευταία νέα