Για να νιώθουμε και να είμαστε πραγματικά «ασφαλισμένοι» θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας μια σειρά από παράγοντες που αφορούν την ασφαλιστική εταιρεία και να μην στρέφουμε την προσοχή μας μόνο στις χαμηλές τιμές.

Πώς επιλέγω ασφαλιστική για το αυτοκίνητό μου;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 19/9/2014

Λόγω της περιόδου που διανύουμε, προτεραιότητα για τους περισσότερους είναι τα πιο οικονομικά ασφάλιστρα μιας εταιρείας στην επιλογή ασφαλιστικής. Είναι όμως αυτό αρκετό για την πλήρη κάλυψη του Ι.Χ. μας;

 

Στην εποχή των οικονομικών δυσκολιών που ζούμε, η βασική επιλογή για την ασφάλιση αυτοκινήτου οδηγεί στην εύρεση της φθηνότερης ασφαλιστικής εταιρείας και ειδικά στις περιπτώσεις που ενδιαφερόμαστε μόνο για το βασικό πακέτο της Αστικής Ευθύνης.

Όμως, προκειμένου να νιώθουμε και να είμαστε πραγματικά «ασφαλισμένοι» θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας μια σειρά από παράγοντες που αφορούν την
ασφαλιστική εταιρεία και να μην στρέφουμε την προσοχή μας μόνο στις χαμηλές τιμές.

Για παράδειγμα θα πρέπει να εξετάζουμε αν οι
ασφαλιστικές εταιρείες που θέλουμε να συνεργαστούμε μαζί τους έχουν τα ίδια βασικά πακέτα και αν καλύπτουν με τα ίδια ποσά τις υπηρεσίες που μας ενδιαφέρουν.

Κάνοντας μια έρευνα αγοράς θα διαπιστώσετε ότι τα ποσά που καλύπτονται για υπηρεσίες όπως η νομική προστασία ή οι υλικές ζημιές από ανασφάλιστο όχημα δεν είναι τα ίδια. Ορισμένες ασφαλιστικές καλύπτουν ζημιές από ανασφάλιστα που δεν υπερβαίνουν τα 15.000 ευρώ και άλλες μπορούν να σας αποζημιώσουν με ποσά που φτάνουν ακόμη και τα 100.000 ευρώ.

Επίσης, μεγάλης σημασίας θεωρείται και η φερεγγυότητα της κάθε ασφαλιστικής, εάν κρίνουμε και από τον αριθμό των εταιρειών που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια αφήνοντας κυριολεκτικά ξεκρέμαστους τους πελάτες τους. Έτσι, με δεδομένο ότι η ταχύτητα αντίδρασης των κρατικών μηχανισμών ελέγχου των ασφαλιστικών εταιρειών (δηλαδή του αντίστοιχου τμήματος της Τράπεζας της Ελλάδος) δεν είναι και η καλύτερη δυνατή, είναι απαραίτητο να καταλήξουμε σε μια αξιόπιστη εταιρεία, που έχει καλή φήμη στην πορεία λειτουργίας της.

Τι γίνεται αν κλείσει η ασφαλιστική μου εταιρεία;

Αν για τον οποιοδήποτε λόγο κλείσει η ασφαλιστική μου εταιρεία, τότε για 30 ημέρες καλύπτομαι από το Επικουρικό Κεφάλαιο , ενώ μετά από το διάστημα θα πρέπει να αναζητήσουμε άλλη εταιρεία πληρώνοντας και πάλι το αντίστοιχο αντίτιμο.

Στην περίπτωση που εκκρεμεί κάποια δικαστική απόφαση ή μέσα στο παραπάνω χρονικό διάστημα προκαλέσω κάποιο ατύχημα, τότε το Επικουρικό Κεφάλαιο με καλύπτει για συγκεκριμένα ποσά που δεν μπορούν να υπερβούν τα 100.000 ευρώ.

Αν οι χρηματικές απαιτήσεις ξεπερνούν το ποσό των 100.000 ευρώ, τότε ο υπαίτιος οδηγός μπορεί να υποχρεωθεί να τα καλύψει από την τσέπη του.

 

Τελευταία νέα