Oρισμένες προαιρετικές καλύψεις αξίζει να τις συμπεριλάβουμε στο ασφαλιστικό μας πακέτο, καθώς μας... προστατεύουν από μεγαλύτερα έξοδα.

3+1 καλύψεις που αξίζουν!

Ημερομηνία δημοσίευσης: 31/10/2014

Μπορεί η Αστική ευθύνη να είναι η βασική ασφάλεια που όλοι πρέπει να έχουμε στο συμβόλαιο του Ι.Χ. μας, όμως υπάρχουν και άλλες 4 προαιρετικές καλύψεις που δεν θα πρέπει να αγνοήσουμε...

 

Οι προαιρετικές καλύψεις -πέρα από την Αστική Ευθύνη- έχουν ένα πρόσθετο μικρό κόστος για το συμβόλαιο ασφάλισης του αυτοκινήτου μας, όμως ορισμένες από αυτές αξίζει να τις συμπεριλάβουμε στο ασφαλιστικό μας πακέτο, καθώς μας... προστατεύουν από μεγαλύτερα έξοδα:

Οδική βοήθεια: Καλύπτεστε όταν ακινητοποιηθεί το όχημά σας από βλάβη ή ατύχημα. Ανάλογα με την ασφαλιστική σας εταιρεία, μπορεί να καλυφθούν τα έξοδα διαμονής σας στην περίπτωση που το όχημά σας ακινητοποιήθηκε μακριά από τον τόπο που διαμένετε. Επίσης, η υπηρεσία οδικής βοήθειας, μπορεί να ισχύει και για τις χώρες του εξωτερικού. Απλά θα πρέπει να έχετε ενημερώσει την ασφαλιστική σας εταιρεία και να έχετε εκδώσει την Πράσινη Κάρτα Ασφάλισης.

Θραύση Κρυστάλλων: Είναι πολύ πιθανό να προκληθούν ζημιές στο σημείο που παρκάρατε το αυτοκίνητο ή καθ οδόν, από μια πέτρα που πετάχτηκε από ένα άλλο όχημα. Δεν καλύπτονται τα φανάρια και η ηλιοροφή. Σε περιπτώσεις ζημιάς, ο ασφαλισμένος μπορεί είτε να επισκευάσει τη γυάλινη επιφάνεια είτε να την αλλάξει σε κάποια από τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο. Σε γενικές γραμμές, μπορεί να επισκευαστεί οποιοδήποτε κρύσταλλο, εφόσον η διάμετρος της ζημιάς δεν υπερβαίνει τα 2 εκατοστά, δεν βρίσκεται στο οπτικό πεδίο του οδηγού και δεν είναι σε απόσταση μικρότερη των 10 εκατοστών από την άκρη της γυάλινης επιφάνειας.

Φροντίδα ατυχήματος: Στην περίπτωση που τρακάρετε, ειδοποιείτε την ασφαλιστική σας εταιρεία και κάποιος υπάλληλος της έρχεται άμεσα στον τόπο του ατυχήματος. Αυτός φροντίζει για τη συμπλήρωση των απαραίτητων εγγράφων, φωτογραφίζει το χώρο του ατυχήματος, καλεί την Αστυνομία και ρυμουλκεί το αυτοκίνητό σας, αν χρειάζεται.

Υλικές ζημιές από ανασφάλιστο όχημα: Η ασφαλιστική σας εταιρεία μπορεί να σας αποζημιώσει, εάν σας τρακάρει κάποιο αυτοκίνητο που δεν είναι ασφαλισμένο. Με δεδομένο ότι ο αριθμός των ανασφάλιστων έχει αυξηθεί δραματικά, είναι καλό να έχετε τη συγκεκριμένη κάλυψη. 

 

Τελευταία νέα