16 άτομα από τον χώρο του ασφαλιστικού κλάδου αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, καθώς εμπλέκονται σε ασφαλιστική απάτη εις βάρος της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Απάτη «μαμούθ» κατά της Εθνικής Ασφαλιστικής

Ημερομηνία δημοσίευσης: 19/11/2014

16 άτομα θα παραπεμφθούν σε δίκη με κακουργηματικές κατηγορίες, καθώς αποκαλύφθηκε η ασφαλιστική απάτη στην οποία είχαν συμμετάσχει σε βάρος της Εθνικής Ασφαλιστικής.

 

Σύμφωνα με την αντιεισαγγελέα στο Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, 16 άτομα από τον χώρο του ασφαλιστικού κλάδου (πραγματογνώμονες, διαμεσολαβητές και συνεργάτες της εταιρείας) αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, καθώς εμπλέκονται σε ασφαλιστική απάτη εις βάρος της Εθνικής Ασφαλιστικής και πιθανότατα θα παραπεμφθούν σε δίκη, εφόσον αυτό αποφασισθεί από το εν λόγω Συμβούλιο.

Πιο συγκεκριμένα, η
αντιεισαγγελέας Εφετών επεσήμανε ότι τα 16 άτομα είναι υπαίτια για τη ζημία ύψους 1,8 εκατ. ευρώ που προκλήθηκε σε βάρος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος μητρικής εταιρείας της Εθνικής Ασφαλιστικής, ενώ η συγκεκριμένη ασφαλιστική εταιρεία «αναγκάστηκε» να καταβάλει το ποσό των 335.000 ευρώ για αποζημιώσεις σε άλλες ασφαλιστικές εταιρείες.

Μάλιστα από την έρευνα που συντελέστηκε, προκύπτει ότι από τον Μάιο του 2007 έως τον Σεπτέμβριο του 2011 το κύκλωμα της απάτης «επιδίδονταν» σε έκδοση πλαστών τιμολογίων και ψευδών γνωματεύσεων, που αφορούσαν ανύπαρκτες ζημιές σε ασφαλισμένα οχήματα, αποσπώντας από την εταιρεία χρήματα για εικονικές αποζημιώσεις.

 

Τελευταία νέα