Μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν καταθέσει πινακίδες 160.000 ιδιοκτήτες οχημάτων, καθώς δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα έξοδα συντήρησής τους.

160.000 κάτοχοι Ι.Χ. θα καταθέσουν πινακίδες

Ημερομηνία δημοσίευσης: 17/12/2014

Στα 160.000 εκτιμούν πηγές του υπουργείου Οικονομικών ότι θα είναι τα αυτοκίνητα που θα τεθούν σε καθεστώς ακινησίας το 2015.

 

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από το υπουργείο Οικονομικών, αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους να έχουν καταθέσει πινακίδες 160.000 ιδιοκτήτες οχημάτων, καθώς δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα έξοδα συντήρησής τους.

Επιπλέον, αυτή η εξέλιξη αποτελεί και για τις
ασφαλιστικές εταιρείες ένα «γερό χαστούκι» στον τομέα των εσόδων τους, αφού μειώνεται σημαντικά ο αριθμός των ασφαλισμένων κυκλοφορούντων οχημάτων στη χώρα μας. Επίσης, παρόλο που οι νέες ταξινομήσεις του 2014 αγγίζουν μέχρι στιγμής τις 93.000 (έναντι 73.000 που ήταν το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, μια αύξηση της τάξης του 27%), το συνολικό αποτέλεσμα είναι ότι τη νέα χρονιά πρόκειται να ακυρωθούν περί τα 100.000 ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτων.

Μάλιστα, έγκυροι αναλυτές της
ασφαλιστικής αγοράς «ερμηνεύουν» τη συγκεκριμένη μείωση του στόλου των αυτοκινήτων στην Ελλάδα σε απώλεια εσόδων για τις εταιρείες που θα φτάσει ή και θα ξεπεράσει τα 30 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, η εν λόγω απώλεια εσόδων δεν θα είναι η μοναδική για τις ασφαλιστικές, καθώς τα τελευταία χρόνια οι εταιρείες έχουν δεχθεί «βαρύ πλήγμα» εξαιτίας των ραγδαίων πτώσεων των τιμών στα ασφάλιστρα των οχημάτων.

 

Τελευταία νέα