Στο στόχαστρο του Υπουργείου Οικονομικών μπαίνουν οι ασφαλισμένοι, οι ασφαλιστικές εταιρείες και τα ασφαλιστήρια συμβόλαια, καθώς και οι αποζημιώσεις για τυχόν περιστατικά φοροδιαφυγής.

Σαφάρι του ΣΔΟΕ στα ασφάλιστρα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 5/3/2015

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ μπαίνουν ασφαλιστικές εταιρείες, ασφαλιστήρια συμβόλαια και αποζημιώσεις, προκειμένου το κράτος να διασταυρώσει τα στοιχεία των πολιτών και να μαζέψει έσοδα από τη φοροδιαφυγή.

 

Το Υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε εγκύκλιο, σύμφωνα με την οποία θα ελέγχονται από τις εφορίες οι ασφαλισμένοι, οι ασφαλιστικές εταιρείες και τα ασφαλιστήρια συμβόλαια, καθώς και οι αποζημιώσεις που καταβάλλονται στους δικαιούχους, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν περιστατικά φοροδιαφυγής.

Μάλιστα, η εν λόγω εγκύκλιος έρχεται να επισημάνει ότι η διασταύρωση στοιχείων από το
ΣΔΟΕ θα γίνεται όχι μόνο από τη βάση δεδομένων των ασφαλιστικών, αλλά σε συσχετισμό και με τις τράπεζες για να εντοπίζονται όλες οι συναλλαγές των πολιτών μέσω πιστωτικών καρτών και τραπεζικών λογαριασμών.

Τέλος, αυτό που υπογραμμίζεται από το Υπουργείο είναι ότι, για να αποφευχθούν στο μέλλον φαινόμενα μεγάλης φοροδιαφυγής από τις ασφαλιστικές και τους ασφαλισμένους, τα καταβληθέντα ποσά των αποζημιώσεων, καθώς και όλα τα στοιχεία των ασφαλιστηρίων συμβολαίων θα πρέπει να υποβάλλονται υποχρεωτικά από τις εταιρείες, αλλά και τους δικαιούχους στο ΤΑΧΙS.

 

Τελευταία νέα