Το διαδίκτυο στην υπηρεσία των ασφαλειών

Ημερομηνία δημοσίευσης: 28/8/2015

Εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητες του ΙοΤ (Το διαδίκτυο των πραγμάτων), ο κλάδος της ασφαλιστικής αγοράς χαράσσει καινοτόμες πολιτικές στην παροχή υπηρεσιών.

 
Το «διαδίκτυο των πραγμάτων» ( Internet of Things – IoT ) είναι ένα εξελισσόμενο δίκτυο διαδραστικών συσκευών που έχουν τη δυνατότητα του άμεσου διαμοιρασμού πληροφοριών. Αυτή τη στιγμή το IoT έχει γίνει ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των ασφαλιστικών εταιρειών, καθώς τους δίνει τη δυνατότητα να προσφέρουν προσαρμοσμένες υπηρεσίες, αλλά και να ελαχιστοποιούν το ρίσκο τους.

Μάλιστα σύμφωνα με έρευνα της Roland Berger Strategy Consultants που πήραν μέρος 23 εταιρείες ασφαλειών από την Ευρώπη, ήδη το 60% αυτών έχουν ήδη εισάγει νέες τεχνολογίες στα οχήματα, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αναλύουν στοιχεία για την οδηγική συμπεριφορά μέσω applications, μαύρων κουτιών και διάφορων άλλων συσκευών. Σύμφωνα με πόρισμα της έρευνας μάλιστα οι πάροχοι των συσκευών θα είναι κατά κύριο λόγο οι εταιρείες ανάπτυξης λογισμικού .

Οι παρεχόμενες αυτές πληροφορίες δίνουν νέο προσανατολισμό στις εταιρείες, και ειδικά στον τομέα της ασφάλισης αυτοκινήτου, προσφέροντας τη δυνατότητα στους ασφαλιζόμενους να μειώσουν τα ασφάλιστρα τους και στους ασφαλιστές να επωφεληθούν από τη βελτιωμένη επιλογή των κινδύνων.

 

Τελευταία νέα