Φιλικός διακανονισμός = γρηγορότερη αποζημίωση!

Ημερομηνία δημοσίευσης: 27/11/2017

Δες τώρα πότε και πώς μπορείς να επιταχύνεις τις διαδικασίες αποζημιώσεων μέσω της ενεργοποίησης του Φιλικού διακανονισμού, ποιες ζημιές καλύπτει και ποιες προϋποθέσεις πρέπει να τηρούνται.

 
Οι αποζημιώσεις δίνονται ταχύτερα!

Ο Φιλικός Διακανονισμός ή αλλιώς Σύστημα Αμεσης Πληρωμής είναι συμφωνία μεταξύ ασφαλιστικών εταιρειών, η οποία εφαρμόζεται, υπό προϋποθέσεις, στις αποζημιώσεις από ατυχήματα αυτοκινήτων.

Είναι ένας τρόπος αποζημίωσης και διαχείρισης των ζημιών υλικών αλλά και μικρών σωματικών βλαβών με τον οποίο επιτυγχάνεται, κατά κύριο λόγο, ταχύτητα και μείωση των δικαστικών διενέξεων.

Με το Φιλικό Διακανονισμό αυτός που δε φταίει ή στο βαθμό που δε φταίει για το ατύχημα αποζημιώνεται από τη δική του ασφαλιστική εταιρεία.

Γίνεται μόνο αν συμμετέχουν και οι 2 ασφαλιστικές στο Σύστημα Αμεσης Πληρωμής. 

Στην πράξη, για να ενταχθεί ένα ατύχημα στο καθεστώς του Φιλικού Διακανονισμού, θα πρέπει να συντρέχουν ορισμένες προϋποθέσεις και φυσικά τα εμπλεκόμενα πρόσωπα να μην διαφωνούν ως προς το ποιος ευθύνεται. Μεταξύ άλλων, οι κυριότερες από αυτές είναι:

· Οι ασφαλιστικές εταιρείες και των δύο οχημάτων να συμμετέχουν στο Σύστημα Αμεσης Πληρωμής

· Η αποζημίωση για τις υλικές ζημιές που θα προκύψουν να μην υπερβαίνει τις 6.500 ευρώ ανά ατύχημα.

· Η αποζημίωση για τυχόν σωματικές βλάβες να μην υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ για κάθε ατύχημα συνολικά και με ανώτατο όριο ανά ζημιωθέν πρόσωπο τα 12.000 ευρώ.

Ο Φιλικός Διακανονισμός αναλαμβάνει έξοδα μεταφοράς στο συνεργείο και επισκευής!

Μερικά από τα έξοδα υλικών ζημιών που καλύπτονται από το φιλικό διακανονισμό είναι τα παρακάτω:
  • Όλα τα έξοδα για την επισκευή του οχήματος ή το ποσό της αποζημίωσης αν αυτό καταστραφεί ολοκληρωτικά . Σε αυτό το ποσό συμπεριλαμβάνονται και οι φόροι που αντιστοιχούν.
  • Το χρηματικό ποσό που απαιτείται για τη μεταφορά του οχήματος, αν αυτή χρειαστεί.
Υπενθυμίζουμε ότι η συνολική υλική αποζημίωση δεν πρέπει να ξεπερνά τις 6.000 ευρώ. 

Για περαιτέρω ενημέρωση και οποιεσδήποτε άλλες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την ασφαλιστική εταιρεία στην οποία ανήκει το όχημά τους.