Το Ταμείο Ερευνών της ΑΧΑ Ασφαλιστικής, στο πλαίσιο της φιλανθρωπικής δράσης της εταιρείας στηρίζει 38 επιστημονικά έργα σε 15 χώρες του κόσμου, ανάμεσά τους και στην Ελλάδα.

H ΑΧΑ υποστηρίζει την ακαδημαϊκή έρευνα και στην Ελλάδα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 16/4/2014

Με μια σειρά χορηγιών στον τομέα της επιστημονικής έρευνας, η ΑΧΑ Ασφαλιστική υποστηρίζει –μέσω του Ταμείου Ερευνών- 38 ερευνητικά προγράμματα διεθνώς, επενδύοντας 12 εκατ. ευρώ το 2013.

 

Το Ταμείο Ερευνών της ΑΧΑ Ασφαλιστικής, στο πλαίσιο της φιλανθρωπικής δράσης της εταιρείας στηρίζει 38 επιστημονικά έργα σε 15 χώρες του κόσμου, ανάμεσά τους και στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, το εν λόγω ταμείο έχει επενδύσει 12 εκατ. ευρώ τη χρονιά που μας πέρασε στους νέους τομείς ακαδημαϊκής έρευνας, όπως την ασφάλεια πτήσεων, την εναέρια μόλυνση και ανθρώπινη υγεία, τους παράκτιους κίνδυνους, και στους κλάδους επίσης της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. Σημειωτέον ότι η ΑΧΑ από το 2007 έχει δαπανήσει 114 εκατ. ευρώ σε αντίστοιχα 410 ακαδημαϊκά έργα 227 ιδρυμάτων που εδρεύουν σε 30 χώρες.

Πρέπει επίσης να επισημανθεί ότι οι επιχορηγήσεις του Ταμείου Ερευνών της ΑΧΑ απονέμονται μέσω μιας αυστηρής διαδικασίας επιλογής που βασίζεται σε ακαδημαϊκά πρότυπα και εποπτεύεται από Επιστημονικό Συμβούλιο Ανωτέρων Ακαδημαϊκών και Εκπροσώπους του Ομίλου ΑΧΑ. Το Επιστημονικό Συμβούλιο υποστηρίζεται από ομάδα διαχείρισης που διευθύνει ο Godefroy Beauvallet, Επικεφαλής του Ταμείου Ερευνών της AXA.

«Οι τελευταίοι 12 μήνες ήταν έντονοι για το Ταμείο Ερευνών της ΑΧΑ», σημείωσε ο καθηγητής Thomas Kirkwood, Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου και Πρύτανης για τη Γήρανση στο Πανεπιστήμιο του Newcastle. «Μαζί με την επιλογή 38 σημαντικών έργων, χαρτογραφήσαμε τα πιο δυναμικά ερευνητικά πεδία σχετικά με θέματα κινδύνου που σχετίζονται με τη διεθνή επιστημονική βιβλιογραφία και καταβάλαμε προσπάθεια και φαντασία για τον εντοπισμό σχετικών και καινοτόμων τρόπων για την υποστήριξη της διεθνούς έρευνας».

Παράλληλα, η Επικεφαλής Λειτουργιών του Ομίλου ΑΧΑ, Veronique Weill, δήλωσε: «Είμαστε πεπεισμένοι ότι η υποστήριξη και η ανταλλαγή γνώσης για την κατανόηση των κινδύνων είναι πολύ σημαντική για την καλύτερη προστασία των ανθρώπων. Ερχόμαστε συνεχώς αντιμέτωποι με ακραία καιρικά φαινόμενα, θέματα υγείας, την διαχείριση προσωπικών δεδομένων και άλλα αναδυόμενα θέματα. Η βελτίωση των γνώσεων για αυτούς τους κινδύνους και η διάδοσή τους στο σύνολο της κοινωνίας είναι πιο επίκαιρη από ποτέ».

 

Τελευταία νέα