Σύμφωνα με τον διεθνή τύπο, το πρόβλημα των ανασφάλιστων οχημάτων στην Ελλάδα έχει οξυνθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κατάστασης των Ελλήνων.

Ξένα Μ.Μ.Ε αναφέρονται στα ανασφάλιστα Ι.Χ. της Ελλάδος

Ημερομηνία δημοσίευσης: 25/8/2014

Σύμφωνα με ξένα Μ.Μ.Ε., τα ανασφάλιστα οχήματα στην Ελλάδα δημιουργούν προβλήματα όχι μόνο στους μόνιμους κατοίκους, αλλά και σε όσους τουρίστες επισκέπτονται τη χώρα με το αυτοκίνητό τους.

 

Σύμφωνα με τον διεθνή τύπο, το πρόβλημα των
ανασφάλιστων οχημάτων στην Ελλάδα έχει οξυνθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κατάστασης των Ελλήνων, με αποτέλεσμα πάνω από 600.000 οχήματα –κατά την ΕΑΕΕ- να κυκλοφορούν στους δρόμους χωρίς ασφάλιση.

Επιπλέον, πολλά από τα οχήματα αυτά δεν έχουν περάσει ούτε τον έλεγχο του ΚΤΕΟ, οπότε δεν είναι δυνατόν να εκτιμηθεί η κατάσταση τους από πλευράς συντήρησης.

Το ιδιαίτερα δυσφημιστικό αυτό ρεπορτάζ των ξένων Μ.Μ.Ε για την ελληνική πραγματικότητα όχι μόνο πλήττει την εικόνα της χώρας διεθνώς, όπως εκτιμούν αναλυτές της ασφαλιστικής εγχώριας αγοράς, αλλά πολύ περισσότερο αναδεικνύει ένα πρόβλημα με το οποίο έρχονται αντιμέτωποι χιλιάδες τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα με το αυτοκίνητό τους. Γι αυτό άλλωστε, κατά τους ξένους ανταποκριτές, συνιστάται σε όσους θέλουν να επισκεφθούν την Ελλάδα με το όχημά τους να διαθέτουν μεικτή ασφάλιση για παν ενδεχόμενο.

Να σημειωθεί τέλος ότι από πλευράς της Ελληνικής Πολιτείας, το πρόβλημα των ανασφάλιστων οχημάτων είναι στις βασικές προτεραιότητές της για να αντιμετωπισθεί, με τη Γ.Γ.Π.Σ. να είναι έτοιμη να αποστείλει ειδοποιητήρια στους κατόχους ανασφάλιστων Ι.Χ., προκειμένου να πληρώσουν το αναλογούν πρόστιμο και να υποχρεωθούν ν ασφαλίσουν το όχημά τους.

 

Τελευταία νέα