Η ΑΧΑ συμμετέχοντας στη Συμμαχία για την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό στον Δρόμο «Δρόμοι στο Μέλλον» του Ι.Ο.ΑΣ, συνέδραμε στην «εκπαίδευση» των νέων σχετικά με την Οδική Ασφάλεια.

Η ΑΧΑ & Ι.Ο.ΑΣ. «εκπαίδευσαν» 7.390 νέους το 2014

Ημερομηνία δημοσίευσης: 28/8/2014

Με στόχο την ορθή ενημέρωση για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, η ΑΧΑ Ασφαλιστική και το Ι.Ο.ΑΣ. υλοποίησαν για 3η συνεχή χρονιά εκπαιδευτικά προγράμματα Οδικής Ασφάλειας για νέους.

 

Η ΑΧΑ συμμετέχοντας στη Συμμαχία για την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό στον Δρόμο «Δρόμοι στο Μέλλον» του Ι.Ο.ΑΣ, συνέδραμε στην «εκπαίδευση» και αναλυτική ενημέρωση των νέων σχετικά με την Οδική Ασφάλεια στη χώρα μας.

Ειδικότερα, τα τροχαία συμβάντα αποτελούν μία από τις σημαντικότερες αιτίες για σοβαρούς και θανάσιμους τραυματισμούς των νέων στη χώρα μας, γεγονός που οφείλεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό στην ελλιπή ενημέρωση. Για το λόγο αυτό η εκπαίδευση και η ευαισθητοποίησή τους αποτελεί για την ΑΧΑ και το ΙΟ.Α.Σ. βασική προτεραιότητα. Συγκεκριμένα, η Εταιρεία και το Ινστιτούτο επενδύουν στην επιμόρφωση και ευαισθητοποίηση μαθητών, καθηγητών και γονέων, προκειμένου να προσεγγίσουν συγκροτημένα το θέμα της οδικής ασφάλειας.

Στο πλαίσιο αυτό, έχουν δημιουργήσει ένα αρθρωτό πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει:

• Συζήτηση με εξειδικευμένους εκπαιδευτές του ΙΟ.Α.Σ.
• Προβολή παρουσίασης και ειδικού οπτικοακουστικού υλικού
• Συμπλήρωση διαδραστικού ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου (www.kantososta.gr) στο σχολείο ή στο σπίτι.

Σημειωτέον τέλος ότι 7.390 νέοι, μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ηλικίας 15 έως 18 ετών και πρόσκοποι ηλικίας 12 έως 18 -από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο του 2014- εκπαιδεύτηκαν πάνω στην Οδική Ασφάλεια και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.

 

Τελευταία νέα