Αναλυτές της αγοράς ερευνούν κατά πόσο υπάρχει περιθώριο να «πωλούνται» ασφαλίσεις αυτοκινήτου από κεντρικές αγορές πολυκαταστημάτων, όπως είναι οι μεγάλες αλυσίδες super market.

Ασφάλιση Ι.Χ. και από αλυσίδες super market;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 30/9/2014

Τη διεύρυνση των σημείων που θα μπορεί κάποιος να ασφαλίσει το όχημά του φαίνεται ότι εξετάζει η ασφαλιστική αγορά, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι μεγάλες αλυσίδες super market θα αναλάβουν το ρόλο του «ασφαλιστή».

 

Σύμφωνα με διαδικτυακό forum στον κλάδο ασφάλισης, αναλυτές της αγοράς ερευνούν κατά πόσο υπάρχει περιθώριο να «πωλούνται» ασφαλίσεις -και συγκεκριμένα αυτοκινήτου- από κεντρικές αγορές πολυκαταστημάτων, όπως είναι οι μεγάλες αλυσίδες super market.

Πιο συγκεκριμένα, οι εκτιμήσεις των ασφαλιστικών συμβούλων είναι ότι όσο μεγαλώνει η αγορά, τόσο πιο καλό είναι και για τον κλάδο ασφάλισης. Ειδικά στον τομέα ασφάλισης αυτοκινήτου οι τελευταίες αλλαγές του νόμου διασφαλίζουν στην ουσία την προπληρωμή του συμβολαίου προκειμένου να ανανεωθεί ή να ισχύσει η ασφάλιση του οχήματος, γεγονός που εμπλουτίζει τις επιλογές των ασφαλιστών χωρίς «διαχειριστικό ρίσκο» -όπως αναφέρουν- τόσο προς τη διαδικτυακή πώληση, όσο και προς εναλλακτικά σημεία πώλησης, όπως είναι τα πολυκαταστήματα.

Εξάλλου, όπως έχουμε σημειώσει και προ ημερών, η on line ασφάλιση αυτοκινήτου έχει σημειώσει ραγδαία άνοδο τα τελευταία χρόνια, λόγω των προνομιακών τιμών και της εύκολης και γρήγορης εξυπηρέτησης, γεγονός που δεν περνά απαρατήρητο και από τις μεγάλες μηχανές αναζήτησης που ερευνούν τα νέα ασφαλιστικά δεδομένα στην ελληνική αγορά.

 

Τελευταία νέα