Τον όρο "νομική προστασία" τον ακούμε συχνά όταν πρόκειται να ασφαλίσουμε το αυτοκίνητό μας. Τι πραγματικά είναι όμως; Τι αφορά και τι μας προσφέρει;

Τι είναι η νομική προστασία;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 8/2/2016

Τελικά η νομική προστασία τι ακριβώς είναι; Από τι μας καλύπτει; Τι μας προσφέρει; Αξίζει;

 
Η νομική προστασία είναι μία υπηρεσία που προσφέρουν οι ασφαλιστικές εταιρείες, η οποία αν χρειαστεί θα τα βγάλει τα λεφτά της. Ας δούμε γιατί. 

Καταρχήν αν ο οδηγός/ιδιοκτήτης ενός αυτοκινήτου εμπλακεί σε ατύχημα χωρίς να ευθύνεται ή σε ατύχημα για το οποίο τίθεται σε αμφισβήτηση η υπαιτιότητα, η νομική προστασία αναλαμβάνει να διεκδικήσει για λογαριασμό του πελάτη
έξοδα επισκευής του οχήματος, ζημίες απομείωσης της εμπορικής αξίας του αυτοκινήτου του αλλά και τα ιατρικά έξοδα του οδηγού και των επιβαινόντων.

Επίσης μπορεί να διεκδικήσει αποζημίωση για ψυχική οδύνη, εφόσον υπάρχει τραυματισμός του οδηγού του οχήματος αλλά και για ηθική βλάβη.

Από την άλλη πλευρά, αν ο οδηγός/ασφαλισμένος κατηγορείται για τραυματισμό ή θάνατο εξ` αμελείας, η Νομική Προστασία αναλαμβάνει την υπεράσπιση του πελάτη μέχρι και το επίπεδο του Αρείου Πάγου.

Φυσικά η Νομική προστασία αναλαμβάνει την υπεράσπιση του ασφαλισμένου αν αυτός υποπέσει σε τροχαία παράβαση η οποία επισύρει ποινική δίωξη, ενώ σε περίπτωση αφαίρεσης της άδειας οδήγησης ή κυκλοφορίας του οχήματος αναλαμβάνει τη νομική του εκπροσώπηση σε όλα τα διοικητικά δικαστήρια.

Τέλος, σε περίπτωση διαφορών του ασφαλισμένου που προκύπτουν από την αθέτηση του Συμβολαίου Αστικής Ευθύνης από την ασφαλιστική εταιρία του ασφαλισμένου οχήματος, η Νομική Προστασία επεμβαίνει υπέρ των συμφερόντων του πελάτη της.

 

Τελευταία νέα