Ζωτικής σημασίας εξάρτημα για τα βελτιωμένα turbo αυτοκίνητα, αποτελεί και το intercooler, το οποίο και ψύχει τον αέρα πριν πάει στην εισαγωγή, συμβάλλοντας έτσι στην καλύτερη απόδοση του βελτιωμένου κινητήρα.

Αέρας «δροσιάς» για την ιπποδύναμη

26914 Επισκέψεις στο άρθρο

Βελτιώστε την απόδοση του κινητήρα σας, αναβαθμίζοντας την ποιότητα της καύσης, μέσω της τοποθέτησης intercooler στο αυτοκίνητό σας.

 
Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αυξήσεις την ιπποδύναμη του αυτοκινήτου σου, όπως το τούρμπο ή ο μηχανικός συμπιεστής, ενώ γενικότερα για τη βελτίωσή του, βασικούς παράγοντες αποτελούν, η εξάτμιση, τα φίλτρα, το «πείραγμα» του εγκεφάλου», ακόμη και η χρήση βελτιωτικών καυσίμου.

Ζωτικής σημασίας εξάρτημα για τα βελτιωμένα turbo αυτοκίνητα όμως, αποτελεί και ο εναλλάκτης αέρα, το intercooler, το οποίο και ψύχει τον αέρα πριν πάει στην εισαγωγή, συμβάλλοντας έτσι στην καλύτερη απόδοση του βελτιωμένου κινητήρα σας.

Πιο συγκεκριμένα, όταν ο αέρας συμπιέζεται στον συμπιεστή, αυξάνεται η θερμοκρασία του και όταν λοιπόν ο αέρας θερμαίνεται, μειώνεται η πυκνότητά του και εν συνεχεία αυξάνεται ο όγκος του, κάτι που δεν συνεισφέρει στην καλή απόδοση του κινητήρα. Αυτό λοιπόν που απαιτείται, είναι ο αέρας πριν καταλήξει στην εισαγωγή του κινητήρα να έχει χαμηλή θερμοκρασία για να επιτυγχάνεται η καλύτερη καύση του μίγματος και κατά συνέπεια η απόδοση του κινητήρα. Για να επιτευχθεί αυτό απαιτείται η τοποθέτηση ενός intercooler, το οποίο μπορεί να έχει τοποθετηθεί σε ένα αυτοκίνητο ήδη από το εργοστάσιο, αλλά μπορεί να τοποθετηθεί και αργότερα ως after market ανταλλακτικό.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - TUNING - ΒΕΛΤΙΩΣΗ