Ανταλλακτικά φανοποιίας

9987 Επισκέψεις στο άρθρο

Ανάλογα με τον κατασκευαστή του αυτοκινήτου, η επισκευή ενός φαινομενικά “μικρού” σε έκταση ζημιών, ατυχήματος, μπορεί να κρύβει μια σειρά από δυσάρεστες εκπλήξεις για τον ιδιοκτήτη. Για εκείνες τις ώρες του υπολογισμού του κόστους της ζημιάς, υπάρχουν μερικές “λεπτομέρειες” που μπορούν να κάνουν σημαντική διαφορά, ειδικά όταν δεν εμπλέκονται οι ασφαλιστικές εταιρείες και το κόστος αποκατάστασης επιβαρύνει τον χρήστη του οχήματος.
 
Η επιλογή ενός μεταχειρισμένου ανταλλακτικού είναι δύσκολη υπόθεση με τον βαθμό δυσκολίας να εξαρτάται από το είδος του ανταλλακτικού. Στην περίπτωσή μας, στα ανταλλακτικά φανοποιίας η επιλογή είναι σχετικά εύκολη και γίνεται με το… μάτι. Ένας καλοδιατηρημένος προφυλακτήρας, μία πόρτα ή ένα φτερό δεν είναι δύσκολο να βρεθεί.
 
Πολλές φορές όμως δεν αρκεί το δικό μας «μάτι», έτσι ο ειδικός σε αυτή την περίπτωση δεν είναι άλλος από τον φανοποιό. Αυτός θα μας υπολογίσει πόσα θα πληρώσουμε για τον προφυλακτήρα και αν είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε καινούρια, μεταχειρισμένα ή και ιμιτασιόν ανταλλακτικά φανοποιίας.
 
Tips:
1. Προτιμώ φανοποιό που τον ξέρω, εάν δεν γνωρίζω κάποιον ρωτάω γνωστούς «τι παίζει».
 
2. Όταν μου λέει ότι έχει το ανταλλακτικό που χρειάζεται μεταχειρισμένο, ζητάω να το δω, για να γνωρίζω την αρχική του κατάσταση. Μπορεί για παράδειγμα το φτερό που έχει για μεταχειρισμένο να είναι χτυπημένο και να το στοκάρει πριν το βάψει και το βάλει στο αυτοκίνητό μου και εγώ να μην γνωρίζω κάτι. Το ίδιο ισχύει και με πλαστικά μέρη που μπορεί να είναι σπασμένα - κολλημένα (προφυλακτήρες κλπ).
 
3. Ζητώ πλήρη ενημέρωση σχετικά με τις εργασίες και προσπαθώ να «περνάω» κάθε τόσο από το συνεργείο ώστε να έχω μια ιδέα του τι γίνεται, χωρίς όμως να γίνομαι ενοχλητικός για τον φανοποιό.
 
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ