Οι νέες τάσεις της ασφαλιστικής αγοράς

6651 Επισκέψεις στο άρθρο

Τα ισχυρά αντανακλαστικά τους στο να αφουγκράζονται την αγορά και με ευελιξία να προσαρμόζουν τις προτάσεις και προϊόντα τους στις ανάγκες των πελατών τους, αποδεικνύουν διαρκώς, οι ασφαλιστικές εταιρείες, στον τομέα της ασφάλισης αυτοκινήτου.

ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ
«Νυν υπέρ πάντων… η τιμή»
 
Ρυθμιστικό παράγοντα της ασφαλιστικής αγοράς αποτέλεσε και το 2017 το ασφάλιστρο, αφού, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, οι περισσότεροι ασφαλισμένοι επιλέγουν τα βασικά προγράμματα με τις υποχρεωτικές, εκ του Νόμου, καλύψεις Αστικής Ευθύνης. «Αυτό εν μέρει είναι απόρροια της περιορισμένης αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών αλλά και δείγμα της χαμηλής ασφαλιστικής συνείδησης που επικρατεί στην χώρα μας», επισημαίνει ο Επιχειρησιακός & Τεχνικός Διευθυντής της Δύναμις Α.Ε.Γ.Α., Κίμων – Ρεϊνίερ Ευσταθόπουλος. Σύμφωνα, δε, με τον Προϊστάμενο Διαχείρισης Χαρτοφυλακίου Κλάδου Αυτοκινήτων της Μινέττα, Γιάννη Αβραμίδη, «η Ελλάδα είναι ουραγός στην Ευρώπη σε ότι αφορά την ασφαλιστική συνείδηση».
Το πάθημα… δεν γίνεται μάθημα
 
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η αύξηση των ακραίων καιρικών φαινομένων τα τελευταία χρόνια, με καταστροφικές επιπτώσεις σε οχήματα (π.χ. η πλημμύρα στη Μάνδρα Αττικής), μόνο πρόσκαιρα ευαισθητοποιούν τους ασφαλισμένους. «Τα περιστατικά που συνέβησαν οδήγησαν ορισμένους ασφαλισμένους στην επιλογή συμπληρωματικών καλύψεων στα ασφαλιστήριά τους», τονίζει ο κ. Ευσταθόπουλος. Ωστόσο, σύμφωνα με τη Διευθύντρια Διαδικτυακών αναλήψεων Τομέα της Groupara, Πένυ Κυπριτίδου, «αυτό δε σημαίνει πως απέκτησαν ουσιαστική, ασφαλιστική συνείδηση. Έτσι, λίγο χρόνο μετά το όποιο τέτοιο συμβάν, το ενδιαφέρον ατονεί και η ασφάλιση, συχνά, διακόπτεται». 
 
Παροχές, εξυπηρέτηση και καινοτομία στο επίκεντρο
 
Επειδή, λοιπόν, την επιλογή ασφάλισης καθορίζει το ασφάλιστρο, εντείνεται διαρκώς ο «πόλεμος τιμών» μεταξύ των εταιρειών. «Όμως τα περιθώρια μείωσης των τιμών έχουν πια εξαντληθεί», επισημαίνει η κα Κυπριτίδου. Έτσι, οι ασφαλιστικές εξελίσσουν περαιτέρω τις προτάσεις τους προς τους ασφαλισμένους εστιάζοντας σε ευέλικτα προγράμματα, παροχές και βελτίωση των υπηρεσιών, όπως επισημαίνουν η κα Κυπριτίδου και ο κ. Ευσταθόπουλος.
 
Στην «υπηρεσία» της ασφαλιστικής αγοράς τίθεται και η τεχνολογία. «Οι ασφαλιστικές εταιρείες στο σύνολο τους, στρέφονται ολοένα και περισσότερο στην αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας, προς όφελος των ασφαλισμένων τόσο σε θέματα εξυπηρέτησης όσο και σε θέματα πρόληψης», υπογραμμίζει ο κ. Αβραμίδης, αναφέροντας χαρακτηριστικά τη νέα εφαρμογή MINETTADRIVE (διαθέσιμη δωρεάν για όλους τους οδηγούς ανεξαρτήτως αν είναι ασφαλισμένοι στην εταιρεία) με σκοπό την βελτίωση της οδηγικής συμπεριφοράς και την ελαχιστοποίηση των κινδύνων.

Καινοτομίες των εταιρειών

Τα συρρικνωμένα περιθώρια μείωσης τιμών, αλλά και οι σύγχρονες ανάγκες των ασφαλισμένων, οδηγούν τις εταιρείες στη δημιουργία πρωτοποριακών πακέτων καλύψεων.

Ασφάλιση με το χιλιόμετρο

Την ασφάλιση με το χιλιόμετρο εφήρμοσε η Anytime της Interamerican, με το πρωτοποριακό, για την ελληνική αγορά, πρόγραμμα «Buy the mile» για ασφαλισμένους που κυκλοφορούν με το όχημά τους λίγο ή για μικρές αποστάσεις.

Ασφάλιση με το μήνα - 3μηνο

Συμβόλαια διάρκειας μικρότερης του 6μήνου και του έτους εφαρμόζουν πλέον ορισμένες εταιρείες όπως η HD Insurance (hellasdirect) που παρέχει ασφάλιση που ξεκινά από τις 30 μέρες (μήνας) με το πρόγραμμα Timeline, ενώ η Prime Insurance και πρόσφατα η Anytime προσφέρουν 3μηνη ασφάλιση. 

Special παροχές στα βασικά πακέτα

Ειδικές παροχές ακόμη και στα βασικά πακέτα έχουν εντάξει ορισμένες ασφαλιστικές, όπως η Μινέττα που έχει συμπεριλάβει και στο βασικό πακέτο, επίδομα ολοσχερούς καταστροφής (αποζημίωση έως και 6.000 ευρώ), σε περίπτωση ολοκληρωτικής καταστροφής του οχήματος λόγω πυρκαγιάς, έκρηξης, φυσικών ή γεωλογικών φαινομένων ή τροχαίου ατυχήματος υπαιτιότητας του οδηγού.

Ολοκληρωμένη οδική βοήθεια και για την Ευρώπη προσφέρει η Allianz.

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

  • ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ

    ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ

    H Υδρόγειος Ασφαλιστική διαθέτει μακρά τεχνογνωσία και εξειδίκευση στην ασφάλιση οχημάτων και παρέχει μία ολοκληρωμένη σειρά προγραμμάτων ασφάλισης για όλες τις κατηγορίες οχημάτων, ειδικά σχεδιασμένων να καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες των καταναλωτών.
     2109477200 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • EUROINS

    EUROINS

    Απαντώντας σε κάθε σύγχρονη ασφαλιστική ανάγκη, τα ασφαλιστικά προϊόντα της EUROINS προσφέρουν ευελιξία, άμεση υποστήριξη, προνομιακή τιμολόγηση και έξυπνες τεχνολογίες. Be safe με τα ασφαλιστικά προϊόντα της Euroins.
     2109764307 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΕΥΡΩΠΗ

    ΕΥΡΩΠΗ

    Ευρώπη Ασφαλιστική με ουσιαστικές και ολοκληρωμένες λύσεις καλύπτει υπεύθυνα και με σεβασμό κάθε Προσωπική και Επαγγελματική ασφαλιστική ανάγκη.


     210 3230707 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • SKYLINE INSURANCE

    SKYLINE INSURANCE

    Η Skyline Insurance προσφέρει από το 2004 τις καλύτερες τιμές για ασφάλιση αυτοκινήτου, από όλες τις κορυφαίες εταιρείες ασφαλίσεων στην Ελλάδα.
     2105777595 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • NOS Insurance

    NOS Insurance

    Το όνομα NOS σημαίνει ΕΜΕΙΣ και αποτυπώνει τη σχέση με την οποία συνδέονται οι συνεργάτες και οι πελάτες μαζί μας, εκπροσωπώντας την εταιρεία QEL (Qatar Insurance Company Europe LTD).

     210 9309300 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ