Εφόσον έχουν τηρηθεί όλα τα προβλεπόμενα, τότε η ασφαλιστική δεν έχει κανένα λόγο να μην ασφαλίσει το όχημά σας, αρκεί να γνωστοποιήσετε στην εταιρεία σας τη σχετική μετατροπή.

Τι ισχύει για την ασφάλιση Ι.Χ. με LPG ή CNG

4129 Επισκέψεις στο άρθρο

Η πιστοποιημένη μετατροπή ενός οχήματος σε υγραεριοκίνητο ή αεριοκίνητο δεν επηρεάζει την ασφάλιση του αυτοκινήτου, αρκεί να γνωστοποιηθεί με τα σχετικά έγγραφα στην ασφαλιστική.

 
Σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους του κράτους, η εγκατάσταση σε οχήματα συστημάτων εναλλακτικών καυσίμων -σε ήδη κυκλοφορούντα οχήματα- θα πρέπει να έχει γίνει σε πιστοποιημένο συνεργείο που φέρει αδειοδότηση από το υπουργείο Μεταφορών και το όχημα να έχει περάσει από έλεγχο ΚΤΕΟ, προκειμένου να εκδοθεί νέα άδεια κυκλοφορίας από την Περιφέρεια, η οποία θα αναφέρει ρητώς τα καύσιμα κίνησης του εν λόγω αυτοκινήτου.

Εφόσον έχουν τηρηθεί όλα τα προβλεπόμενα, τότε η ασφαλιστική δεν έχει κανένα λόγο να μην ασφαλίσει το όχημά σας, αρκεί να γνωστοποιήσετε στην εταιρεία σας τη σχετική μετατροπή και να προσκομίσετε τη νέα άδεια κυκλοφορίας του οχήματος, το πιστοποιητικό μετατροπής από τον εγκαταστάτη και την έγκριση του ΚΤΕΟ.

Προσοχή: Υπάρχουν πολλοί κάτοχοι οχημάτων που καταφεύγουν για οικονομικούς λόγους σε γειτονικές χώρες για τις μετατροπές των οχημάτων τους, αλλά η πιστοποίηση της μετατροπής δεν γίνεται αποδεκτή ούτε από το ΚΤΕΟ, ούτε βέβαια και από την ασφαλιστική εταιρεία.

Επίσης πρέπει να γνωρίζετε ότι αν κάνετε μια μετατροπή παράνομα εκτός Ελλάδας, ή σε μη πιστοποιημένο συνεργείο και δεν λάβετε πιστοποιητικό για τη μετατροπή, τότε η ασφαλιστική σας εταιρεία μπορεί να διακόψει άμεσα την ασφάλισή σας με δική σας υπαιτιότητα.

Τέλος, να θυμάστε ότι για να αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις σε περίπτωση που το αυτοκίνητο σας κινείται με υγραέριο ή φυσικό αέριο (που έχει τοποθετηθεί μετά την αγορά του αυτοκινήτου) θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να είναι ασφαλισμένο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

  • ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ

    ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ

    H Υδρόγειος Ασφαλιστική διαθέτει μακρά τεχνογνωσία και εξειδίκευση στην ασφάλιση οχημάτων και παρέχει μία ολοκληρωμένη σειρά προγραμμάτων ασφάλισης για όλες τις κατηγορίες οχημάτων, ειδικά σχεδιασμένων να καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες των καταναλωτών.
     2109477200 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • EUROINS

    EUROINS

    Απαντώντας σε κάθε σύγχρονη ασφαλιστική ανάγκη, τα ασφαλιστικά προϊόντα της EUROINS προσφέρουν ευελιξία, άμεση υποστήριξη, προνομιακή τιμολόγηση και έξυπνες τεχνολογίες. Be safe με τα ασφαλιστικά προϊόντα της Euroins.
     2109764307 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΕΥΡΩΠΗ

    ΕΥΡΩΠΗ

    Ευρώπη Ασφαλιστική με ουσιαστικές και ολοκληρωμένες λύσεις καλύπτει υπεύθυνα και με σεβασμό κάθε Προσωπική και Επαγγελματική ασφαλιστική ανάγκη.


     210 3230707 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • NOS Insurance

    NOS Insurance

    Το όνομα NOS σημαίνει ΕΜΕΙΣ και αποτυπώνει τη σχέση με την οποία συνδέονται οι συνεργάτες και οι πελάτες μαζί μας, εκπροσωπώντας την εταιρεία QEL (Qatar Insurance Company Europe LTD).

     210 9309300 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • SKYLINE INSURANCE

    SKYLINE INSURANCE

    Η Skyline Insurance προσφέρει από το 2004 τις καλύτερες τιμές για ασφάλιση αυτοκινήτου, από όλες τις κορυφαίες εταιρείες ασφαλίσεων στην Ελλάδα.
     2105777595 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΥΓΡΑΕΡΙΟ (LPG)

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ (CNG)