H σωστή πίεση στα ελαστικά αποτρέπει τη γρήγορη φθορά.

Προσδόκιμο ζωής ελαστικών

7660 Επισκέψεις στο άρθρο

Η κατάσταση των ελαστικών του οχήματός μας είναι μια από τις σημαντικότερες παραμέτρους της οδικής ασφάλειας, καθώς αυτά προφανώς είναι υπεύθυνα για την επαφή του αυτοκινήτου με το οδόστρωμα.

 
Η σωστή συντήρησή τους, όμως, είναι και οικονομικά προσοδοφόρα, μιας και ένα σετ ελαστικών μπορεί να κοστίζει -ανάλογα με το μέγεθος και τον τύπο- μέχρι και μια μικρή περιουσία. Εύλογα, λοιπόν, πρέπει να επιδείξουμε τη δέουσα προσοχή, ώστε να εξασφαλίσουμε τη μέγιστη δυνατή διάρκεια ζωής τους. Ας δούμε μερικές από τις βασικές μεθόδους προστασίας των ελαστικών μας.

Έλεγχος πίεσης
Πρέπει πάντα να ακολουθούμε την ενδεδειγμένη από τον κατασκευαστή πίεση των ελαστικών μας. Γι΄ αυτό το λόγο, είναι απαραίτητο να ελέγχουμε τακτικά την πίεσή τους (όταν αυτά είναι κρύα), ενώ καλό είναι να διορθώνουμε την πίεση ανάλογα με το φορτίο που μεταφέρουμε, βάσει πάντα όσων προβλέπει ο κατασκευαστής.

Ο ρόλος της ανάρτησης
Όταν τα αμορτισέρ πλησιάζουν προς το τέλος της ζωής τους, αλλάζει η γεωμετρία ολόκληρου του συστήματος της ανάρτησης. Αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να κλονίσει την προσφερόμενη ασφάλεια. Επιπλέον, έχει ως συνέπεια τη γρηγορότερη και ανομοιόμορφη φθορά των ελαστικών, με τα αποτελέσματα που αναλύσαμε πιο πάνω.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΕΛΑΣΤΙΚΑ