Μιλήσαμε με δεκάδες υπεύθυνους εμπορικών ελαστικών της ελληνικής αγοράς

Best Sellers ΕΛΑΣΤΙΚΑ

13322 Επισκέψεις στο άρθρο

Ποια ελαστικά προτιμούν οι Έλληνες καταναλωτές, ποια μάρκα, σε ποιες διαστάσεις και γιατί; Μιλήσαμε με δεκάδες υπεύθυνους εμποριών ελαστικών της ελληνικής αγοράς, οι οποίοι ανέδειξαν ως Best Sellers τα ελαστικά που παρουσιάζουμε και έχουμε όλες τις απαντήσεις στο αφιέρωμα που ακολουθεί.

 
Τα ελαστικά του αυτοκινήτου αποτελούν ένα από τα πιο σημαντικά μέρη του, αφού ουσιαστικά «κουβαλούν» ολόκληρο το βάρος του και αποτελούν το μοναδικό σημείο επαφής με την άσφαλτο στους -κακούς ελληνικούς- δρόμους. Η αντικατάστασή τους λοιπόν, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, αλλά και τη φθορά τους, είναι πάντα συνάρτηση και της ασφάλειας στην οδήγηση.

Με βάση τα νέα οικονομικά δεδομένα στην Ελλάδα της κρίσης όμως, πέραν της λύσης που περιλαμβάνει την αντικατάσταση των εμπρός ελαστικών με τα πίσω, συχνά παρατηρείται και το φαινόμενο των υπερβολικά φθαρμένων ελαστικών, τα οποία είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα στο φρενάρισμα, όπως σας παραθέσαμε και αναλυτικά σε προηγούμενο τεύχος, μετά από ένα mega test του Auto Τρίτη.

Σήμερα λοιπόν θα σας παρουσιάσουμε τα ελαστικά που αγοράζουν οι οδηγοί στην Ελλάδα, σύμφωνα και με όσα μας είπαν οι experts της αγοράς. Συγκεκριμένα, μιλήσαμε με έναν μεγάλο αριθμό καταστημάτων ελαστικών, τα οποία και μας υπέδειξαν τις προτιμήσεις των πελατών τους. Το ανθεκτικό πέλμα, η καλή πρόσφυση, η μακροζωία και η χαμηλή κατανάλωση επιβεβαιώθηκαν ως οι κυριότεροι παράγοντες για την επιλογή του κάθε ελαστικού, ενώ παρακάτω θα δείτε αναλυτικά τα best sellers στα εν λόγω καταστήματα και τους λόγους για τους οποίους έχουν ξεχωρίσει.

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • + Στις συνομιλίες με τους ειδικούς των ελαστικών, προέκυψαν και αρκετά ακόμη ελαστικά με αξιοσημείωτες πωλήσεις, όπως τα Bridgestone Τuranza T001, Pirelli P-Zero, το Hankook Kinergy Eco K425, το Michelin CrossClimate 86H XL, το Vredestein Sportrac 5 και τα Continental Eco Contact 3, Premium Contact 5 και Viking.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  • Vagelis Konstantinidis

    Hankook Ventus prime σε 205 55 16 απίστευτα κρατήματα και βραβευμένο ως το καλύτερο ελαστικο σε αυτή την διάσταση. Γενικά Τα HANKOOK έχουν εξελιχθεί πολύ και πλέον είναι από τα κορυφαία ελαστικά στην αγορά και σε πολύ καλή τιμή

      19
  • Κωστας

    Μετα απο αρκετες δοκιμες σε αρκετα ελαστικα,προσωπικα,βαζω πρωτα,τα Continental. Ειναι για εμενα το πιο ολοκληρωμενο ελαστικο,και το καλυτερο στο φρεναρισμα που εχω δοκιμασει ποτε.Η διασταση μου ειναι 205/55R16.

      13

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΕΛΑΣΤΙΚΑ