Υπάρχουν αρκετοί λόγοι, που εξηγούν τη συνήθεια να αλλάζουμε ελαστικά το φθινόπωρο, παρότι η αντικατάστασή τους δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να είναι εποχιακή.

Ελέγξτε τα ελαστικά σας και κερδίστε σε απόδοση και ασφάλεια

16776 Επισκέψεις στο άρθρο

Ο κίνδυνος στους φθινοπωρινούς δρόμους από τα φθαρμένα ελαστικά, αυξάνεται και έτσι είναι απαραίτητο να ελέγξετε άμεσα, την κατάσταση των ελαστικών στο αυτοκίνητό σας.

 
Το φθινόπωρο έχει καθιερωθεί άτυπα, ως η εποχή του χρόνου που οι περισσότεροι οδηγοί, το παίρνουν απόφαση να ελέγξουν και να αντικαταστήσουν τα ελαστικά στο αυτοκίνητό τους. Παρότι η αλλαγή ελαστικών δεν θα πρέπει να είναι εποχιακή, αλλά να εξαρτάται αποκλειστικά από την κατάστασή τους και την ασφάλεια που προσφέρουν στην οδήγηση, υπάρχουν αρκετοί λόγοι που εξηγούν αυτή τη συνήθεια του φθινοπώρου.
Ο σημαντικότερος λόγος είναι τα έξτρα χιλιόμετρα που κάνουμε συνήθως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και ειδικά των διακοπών. Ακόμα και στην Ελλάδα της κρίσης, ο ήλιος και οι αναρίθμητες παραλίες, οδηγούν σε αύξηση των εξορμήσεων και των ταξιδιών κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών, ενώ η περίοδος των αδειών θα συνδυαστεί σχεδόν πάντα, με αποδράσεις εκτός πόλης, είτε με προορισμό τις θάλασσες και τα βουνά, είτε τα χωριά της επαρχίας.
Κάπως έτσι λοιπόν, αυξάνεται και η χρήση του αυτοκινήτου, το οποίο πέρα από τη όποια επιβάρυνση των υψηλών θερμοκρασιών, ταλαιπωρείται σίγουρα από τα επιπλέον χλμ, αλλά και από μία σειρά από άλλους παράγοντες που συνδέονται άμεσα με το καλοκαίρι.

Δείτε με 1 κλικ εδώ: Περισσότερα άρθρα & νέα για τα ελαστικά του αυτοκινήτου σας

Ο «δρόμος» προς την αλλαγή ελαστικών

Βασικότερος όλων, είναι ο παράγοντας «δρόμος». Ακατάλληλες επαρχιακές οδοί, με λακκούβες, χώματα,, πέτρες, χαλίκια και ό,τι άλλο, καθώς και επικίνδυνες αναβάσεις ή καταβάσεις σε λόφους και αμμουδιές, με σκόνες, αλάτια και άλλες διαβρωτικές ουσίες, αποτελούν το νούμερο ένα κίνδυνο για τα ελαστικά, τα οποία και «σηκώνουν» όλο το βάρος του αυτοκινήτου, αποτελώντας το μοναδικό σημείο επαφής μαζί τους.
Επιπλέον η παντελής, συνήθως, έλλειψη βροχών το καλοκαίρι στη χώρα μας, δυσκολεύει τον καθαρισμό των δρόμων, οι οποίοι συχνά καλύπτονται από μια «μάκα» που γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνη από την ακτινοβολία του ηλίου και σίγουρα δεν βοηθά στη διατήρηση της καλής κατάστασης των ελαστικών.
Ως εκ τούτου δε, οι διακοπές γίνονται και ένα άτυπο crash test για τα ελαστικά στο αυτοκίνητό μας, οδηγώντας πιο εύκολα στην απόφαση αλλαγής τους, αν έχουμε παρατηρήσει οποιοδήποτε μικρό ή μεγαλύτερο πρόβλημα.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΕΛΑΣΤΙΚΑ