Τιμές Αυτοκινήτων ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing Ηλεκτρικά & Φόρτιση
Νέες Μάρκες στην Ελλάδα
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Test

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  18/11/2008
TEST
Νέο Mitsubishi Colt 1,3 5d
Στα χνάρια του Lancer
Διαβάστηκε από 8540 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:18/11/2008
Στο δρόμο το Colt παρουσιάζεται σταθερό και ασφαλές σε κάθε διαδρομή.
To Colt ανανεώθηκε σε μεγάλο ποσοστό και απέκτησε πιο δυναμικό ύφος, αποβάλλοντας εν μέρει το στιλ του μικρού πολυχρηστικού αυτοκινήτου, ενώ μοιάζει πλέον με ένα μικρό Lancer.
Αρκετά αναβαθμισμένο παρουσιάζεται το Colt τέσσερα χρόνια μετά την παρουσίαση της 6ης κατά σειρά γενιάς του, αφού σύμφωνα με τη Mitsubishi, το 35,1% των εξαρτημάτων είναι ίδιο σε σχέση με το προγενέστερο μοντέλο. Οι πιο μεγάλες βελτιώσεις αφορούν στη σχεδίαση του αμαξώματος και του εσωτερικού, ενώ επιμέρους έχουν γίνει αλλαγές σε διάφορα σημεία του αυτοκινήτου, εκτός από τους κινητήρες.
Αλλαγές σε εμφάνιση και ονόματα
Το αναβαθμισμένο μικρό Mitsubishi ξεχωρίζει άμεσα από το νέας σχεδίασης μπροστινό και πίσω τμήμα του αμαξώματος. Εμπρός θυμίζει έντονα το Lancer, όπως είναι στα φανάρια και στη μάσκα αλά Evolution, ενώ και πίσω τα μεγάλα σε ύψος και μακρόστενα φωτιστικά σώματα αντικαταστάθηκαν από μικρότερα. Παράλληλα, το μπροστινό τμήμα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μειώνει τους τραυματισμούς σε ενδεχόμενο πρόσκρουσης με πεζό. Εκτός από τις αλλαγές στην εμφάνιση, υπάρχουν και διαφορές στις ονομασίες, αφού πλέον το 3θυρο μοντέλο "CZ3" και το turbo CZT μετονομάστηκαν σε "3d" και "Ralliart".
Από 11.670 ευρώ με ικανοποιητικό εξοπλισμό
Οι τιμές του ανανεωμένου Colt ξεκινούν από τα 11.670 και 11.970 ευρώ για το 3θυρο και 5θυρο μοντέλο αντίστοιχα, με τον κινητήρα των 1,1 λτ., ισχύος 75 ονομαστικών ίππων και από 12.340 και 12.640 ευρώ για το 1,3 (3d και 5d). H βασική έκδοση Inform περιλαμβάνει τα περισσότερα απαραίτητα στοιχεία ανέσεων και ασφάλειας, εκτός του ηχοσυστήματος (ABS, 2 αερόσακοι, ημιαυτόματος κλιματισμός και ηλ. παράθυρα εμπρός και καθρέφτες). Επίσης, με το μοτέρ των 1,3 λτ. διατίθεται και αυτοματοποιημένο 6τάχυτο κιβώτιο AllShift στην πιο πλούσια έκδοση από 14.490 ευρώ. Τέλος, η κορυφαία έκδοση Ralliart με τον κινητήρα των 1,5 λτ., απόδοσης 150 ίππων, κοστίζει 17.900 ευρώ.
Αναμένονται νέες "οικολογικές" εκδόσεις
Το πρώτο 3μηνο του 2009 θα παρουσιαστούν οι νέες εκδόσεις Colt Clear Tec με τους κινητήρες βενζίνης των 1,1 και 1,3 λτ. Αυτές θα εφοδιάζονται με συστήματα "Automatic Stop & Go" (AS&G) και ανάκτησης ενέργειας μέσω πέδησης, τα οποία θα μειώσουν τις εκπομπές CO2 και την κατανάλωση στα 115 γρ./χλμ. CO2 και στα 5,0 λτ./100 χλμ. για το 1,1 και στα 119 γρ./χλμ. CO2 και 5,2 λτ./100 χλμ. στο 1,3.
Συν και πλην
(+): Απόδοση κινητήρα, χώροι επιβατών, οδική συμπεριφορά, πιο δυναμική εικόνα, αποτελεσματικότητα φρένων
(-): Θόρυβος από τον κινητήρα, μικρή ασάφεια τιμονιού, μικρός χώρος αποσκευών, ευρεία χρήση σκληρών πλαστικών
Κινητήρας: Με 106 πραγματικούς ίππους
Το μηχανικό σύνολο των 1,3 λτ. δε φέρει αλλαγές και αποδίδει -σύμφωνα με τον κατασκευαστή- 95 ίππους και 125 Nm ροπής (στο δυναμόμετρο έφτασε στους 106 ίππους και στα 136 Nm ροπής). Το ισχυρό αυτό μοτέρ ανεβάζει με ευκολία στροφές και προσφέρει γρήγορες επιταχύνσεις από στάση, όχι όμως αντίστοιχα και εν κινήσει, γεγονός που αποδίδεται και στην απόδοση της ροπής στις 4.820 σ.α.λ. Η απόκρισή του στο πάτημα του πεντάλ του γκαζιού είναι πολύ καλή, ενώ ικανοποιητική είναι και η ελαστικότητά του, όπως και η αίσθηση του επιλογέα των ταχυτήτων, αλλά ο θόρυβος που παράγει και φτάνει στην καμπίνα, αν και έχει μειωθεί, ελάχιστα γίνεται και πάλι αισθητός.
Μαζί με το 5θυρο Colt ανανεώθηκε και το 3θυρο, το οποίο σε σχέση με το προγενέστερο CZ3, εκτός από το ανασχεδιασμένο εμπρόσθιο τμήμα (ίδιο με του 5θυρου), διακρίνεται -πίσω από το νέο προφυλακτήρα- και το πιο σκούρο κάλυμμα των φωτιστικών σωμάτων.

Εξωτερικές αλλαγές
Τα μπροστινά φωτιστικά σώματα μίκρυναν και απέκτησαν πιο επιθετική εμφάνιση.

Η μεγάλη τραπεζοειδής μάσκα με το μαύρο πλέγμα σε σχήμα κυψελών παραπέμπει περισσότερο στο Lancer Evolution.

Στο πίσω μέρος διακρίνονται τα μικρότερα φανάρια και ο ανασχεδιασμένος προφυλακτήρας.

 
 Νέο Mitsubishi Colt 1,3 5d
Εσωτερικό
Χώροι
Στο δρόμο