Το εικονιζόμενο ATS 2500 GT concept των 550 ίππων, θα είναι η βάση για την «αναβίωση» του De Tomaso Pantera, μετά την εξαγορά της τελευταίας από την ATS Autosport.

Το εικονιζόμενο De Tomaso Pantera υπήρξε ένα από τα «θρυλικά» σπορ μοντέλα της δεκαετίας του 1950, που ανήκε στον Elvis Presley.

«Αλλαξε χέρια» η De Tomaso

4.482 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 12/11/2013

Η ATS Autosport αγόρασε πρόσφατα την ομοεθνή της εταιρεία De Tomaso με στόχο να την «αναστήσει» και να δημιουργήσει καινούργια μοντέλα με πρώτη κατασκευή ένα νέο σπορ όχημα, «αναβίωση» του Pantera.

 
Η ιταλική φίρμα De Tomaso, εδώ και πολλά χρόνια είχε προβλήματα επιβίωσης και τελικά έκλεισε, αφήνοντας όμως το «στίγμα» της στα σπορ μοντέλα, κυρίως τις δεκαετίες του 1950-1970.

Τώρα λοιπόν, η επίσης ιταλική ATS Autosport, ένας μικρός κατασκευαστικός οίκος σπορ μοντέλων, εξαγόρασε την De Tomaso και βρήκε τους πόρους για να της δώσει το «φιλί της ζωής» και πολύ περισσότερο να αναπτύξει και πάλι την γκάμα των μοντέλων της.

Περισσότερα στοιχεία για τη συναλλαγή δεν έγιναν γνωστά, αλλά αυτό που διέρρευσε είναι ότι η ATS έχει ως στόχο να επαναφέρει το «θρυλικό» όνομα Pantera, βασισμένο πλέον στο πρωτότυπο ATS 2500 GT, ένα μοντέλο, που έχει κατασκευαστεί με εκτεταμένη χρήση ανθρακονήματος και εφοδιάζεται με ένα turbo κινητήρα, κεντρικά τοποθετημένο, που αποδίδει 550 ίππους (δεν έχουν ανακοινωθεί τα λοιπά τεχνικά στοιχεία του).

Να θυμίσουμε τέλος ότι παλιότερα υπήρξαν φήμες για την εξαγορά της De Tomaso από την BMW, αλλά κάτι τέτοιο δεν υλοποιήθηκε. Εξάλλου, αξίζει να αναφερθεί ότι η De Tomaso είχε αναβιώσει το 2009, από τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Fiat, Gianmario Rossignolo. Η εταιρεία είχε προγραμματίσει το λανσάρισμα τριών μοντέλων, ενός coupe, ενός sedan κι ενός crossover, αλλά αντιμετώπισε σημαντικά οικονομικά προβλήματα, μετά την παρουσίαση του Deauville concept το 2011 στο Σαλόνι της Γενεύης. Μάλιστα, ο Rossignolo είχε προφυλακιστεί μαζί με άλλα δύο στελέχη για κατάχρηση δημόσιων πόρων.