To Audi A1 Clubsport Quattro των 503 ίππων
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

To Audi A1 Clubsport Quattro των 503 ίππων

Το «εξωπραγματικό» Audi A1!

(1/6/2011)

Η υπερβολή φαίνεται ότι δεν έχει όρια στο γερμανικό εργοστάσιο, αφού η Audi προχωρά στην επίσημη παρουσίαση του ενός και μοναδικού Audi A1 που αποδίδει 503 ίππους. Μπορεί να μιλάμε για το μικρό, ή για την ακρίβεια το μικρότερο Audi παραγωγής, όμως όπως φαίνεται η εταιρεία έχει πολύ μεγάλες βλέψεις για το μοντέλο!

Οι Γερμανοί έχουν ξεφύγει! Τι άλλο να αναφωνήσει κανείς για τη συγκεκριμένη έκδοση του A1, αφού και μόνο στο άκουσμα της ιπποδύναμης θα περίμενε κανείς ότι μιλάμε για κάποια έκδοση του R8, αλλά μάταια. Μιλάμε για το νεότερο αλλά και μικρότερο δημιούργημα της γερμανικής φίρμας, του οποίου η μοναδική αυτή έκδοση μόλις παρουσιάστηκε στην έκθεση Wörthersee, στην Αυστρία. Το εκρηκτικό μικρό ονομάζεται Clubsport Quattro και όπως μαρτυρά το όνομα του φέρει σύστημα τετρακίνησης, ενώ το πιο εξωπραγματικό στοιχείο είναι φυσικά η απόδοση του κινητήρα.

Χειροκίνητο κιβώτιο, και σχεδόν αγωνιστικό εσωτερικό για το δυνατότερο Audi A1 που δεν θα δούμε στην παραγωγή

Χειροκίνητο κιβώτιο, και σχεδόν αγωνιστικό εσωτερικό για το δυνατότερο Audi A1 που δεν θα δούμε στην παραγωγή

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αυτός είναι ο γνωστός υπερτροφοδοτούμενος των 2,5 λίτρων που συναντάμε και στα: RS3-TTRS, που όμως με τις ανάλογες επεμβάσεις αποδίδει πλέον περί τους 503 ίππους και τα 660 Nm ροπής! Το κιβώτιο που χρησιμοποιείται είναι χειροκίνητο 6 σχέσεων, και το βάρους 1.390 κιλών Audi A1 Clubsport Quattro θέλει μόλις 3,7 δλ. για τα 0-100 χ.α.ω. Σημειώστε επίσης 10,9 δλ. για τα 0-200 χ.α.ω., και μόλις 2,4 δλ. για ρεπρίζ 80-120 χ.α.ω. με 4η σχέση, ενώ η τελική του περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χ.α.ω. Τέλος, το μοντέλο χρησιμοποιεί πολλά αεροδυναμικά βοηθήματα από ανθρακονήματα, νέους προφυλακτήρες, χαμηλωμένο αμάξωμα, και ζάντες 19 ιντσών με διαστάσεις ελαστικών 255/30.
Mercedes
test center