Ιδού η νέα BMW Σειρά 3 – Ακόμα πιο ολοκληρωμένη
Διαβάστηκε από 19685 αναγνώστες Ημερομηνία δημοσίευσης: 14/10/2011
Με ισχυρούς τούρμπο κινητήρες, έντονη πολυτέλεια και επιβλητικό στυλ, η νέα γενιά της Σειράς 3 δείχνει έτοιμη να συνεχίσει να κυριαρχεί στο άνω άκρο της μεσαίας κατηγορίας.
Πόσο δύσκολο είναι να κάνεις ένα πολύ επιτυχημένο μοντέλο ακόμα καλύτερο, ακόμα πιο ώριμο; Η BMW όπως φαίνεται απαντά σε αυτό το ερώτημα γεμάτη «αυτοπεποίθηση», παρουσιάζοντας την πολύ ώριμη και ιδιαίτερα εντυπωσιακή νέα γενιά της Σειράς 3 (είναι η 6η κατά σειρά γενιά) σε ειδική στατική παρουσίαση στις εγκαταστάσεις της ΒΜW στο Μόναχο.
Όπως ίσως ήδη γνωρίζετε, η Σειρά 3 αποτελεί το πιο καλοπουλημένο μοντέλο της BMW και έναν από τους δημοφιλέστερους, ιστορικά, εκπροσώπους της μεσαίας πολυτελούς κατηγορίας. Για να το καταφέρει αυτό έχει βασιστεί σε συγκεκριμένους άξονες, όπως π.χ. το ελκυστικό design, τα premium στοιχεία και την υψηλή τεχνολογία. Στο ίδιο πλαίσιο φαίνεται πως κινείται και η νέα 6η γενιά του αυτοκινήτου.

Μεγάλωσε και έχασε τα περιττά κιλά....
Σαν μια καλή κυρία που μεγαλώνοντας προσέχει τον εαυτό της και στο πλαίσιο της τεχνολογικής εξέλιξης, η νέα Σειρά 3 αδυνάτησε και έχασε 40 κιλά από το συνολικό της βάρος. Σε επίπεδο διαστάσεων, ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι το αυτοκίνητο μεγάλωσε κατά 93 χιλιοστά στο συνολικό μήκος (4.624 χλστ.). Απέκτησε κατά 50 χλστ. (συνολικά 2.810 χλστ.) πιο μακρύ μεταξόνιο αλλά και μεγαλύτερα μετατρόχια εμπρός (+37 χλστ. συνολικά 1.543 χλστ.) και πίσω (+47 χλστ. συνολικά 1.583 χλστ.).

Με «κλασσικό» BMW εσωτερικό και πορτμπαγκάζ 480 λίτρων
Περνώντας στο εσωτερικό της νέας Σειράς 3, το περιβάλλον είναι πολύ ευχάριστο και με premium χαρακτήρα, όπως άλλωστε αναμενόταν. Σχεδιαστικά, είναι μοντέρνο και χωρίς ακρότητες και υπερβολές καταφέρνει να δείχνει αρκούντως ελκυστικό. Σε επίπεδο χώρων για τους επιβάτες τα περιθώρια δείχνουν με μια πρώτη ματιά αρκετά καλά, ενώ το πορτμπαγκάζ με όγκο 480 λίτρων δικαιολογεί τον οικογενειακό προσανατολισμό του αυτοκινήτου.

Με 3 σειρές εξοπλισμού
Προκειμένου να είναι ακόμα πιο ελκυστική, η νέα Σειρά 3 θα προσφέρεται, εκτός από τις βασικές εκδόσεις, και με 3 εξοπλιστικά πακέτα, το Sport, το Luxury και το Modern. Όπως φαίνεται και από το όνομα τους, κάθε ένα από αυτά διαθέτει στοιχεία που διαμορφώνουν ένα ξεχωριστό στυλ, προσωποποιώντας κατά κάποιον τρόπο επιμέρους στοιχεία του μοντέλου της BMW στα γούστα του υποψήφιου αγοραστή. Το καλοκαίρι του 2012 θα δούμε και έκδοση με πακέτο M Sport.

Αρχικά με 2λιτρο τούρμπο κινητήρα
Η γκάμα κινητήρων της νέας Σειράς 3 περιλαμβάνει, αρχικά τουλάχιστον, δύο μοτέρ βενζίνης τεχνολογίας TwinPower Turbo. Το πρώτο συνδυάζεται με την έκδοση 328i και έχει χωρητικότητα 2,0 λίτρων με ισχύ 245 ίππους και ροπή 350Nm. Eπιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 5,9 δευτερόλεπτα, με μέση κατανάλωση καυσίμου 6,4 λτ./100 χλμ. και CO2 149 γρ./χλμ. Το δεύτερο μοτέρ συνοδεύει την πανίσχυρη 335i και έχει χωρητικότητα 3,0 λίτρων. Αποδίδει 306 ίππους και 400 Nm ροπής από τις 1.200 σ.α.λ. Η μέση κατανάλωση καυσίμου είναι 7,9 λτ./100 χλμ. με εκπομπές CO2 186 γρ./χλμ.
Εν τω μεταξύ, οι μηχανικοί της BMW «προίκισαν» το νέο τους μοντέλο και με ένα μοτέρ diesel στην έκδοση 320d. Αυτό, έχει χωρητικότητα 2,0 λίτρων και θα το δούμε σε δύο εκδόσεις. Στην EfficientDynamics Edition έχει 163 ίππους, ροπή 380 Nm και μέση κατανάλωση 4,1 λτ./100 χλμ. με CO2 109 γρ./χλμ. Η δεύτερη έκδοση 320d έχει ισχύ 184 ίππων, την ίδια ροπή, μέση κατανάλωση 4,5 λτ./100 χλμ. και CO2 119 γρ./χλμ. Όλα τα μοτέρ της νέας Σειράς 3 μπορούν να συνδυαστούν και με το νέο 8άρι αυτόματο σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων της BMW, το οποίο επιτρέπει ίδιες ή και χαμηλότερες καταναλώσεις καθώς και λιγότερα CO2.

Σύντομα πάντως αναμένουμε από τη BMW και περισσότερα στοιχεία σχετικά με μικρότερους κινητήρες βενζίνης για τη νέα Σειρά 3. Όπως έχουμε ξανατονίσει, αυτή η γενιά του μοντέλου θα χρησιμοποιήσει, αργότερα χρονικά και εκτός απροόπτου και τον νέο 1.600άρη τούρμπο κινητήρα που γνωρίσαμε πρόσφατα στην επίσης ολοκαίνουρια Σειρά 1. Eπίσης, το φθινόπωρο του 2012 θα δούμε και υβριδική έκδοση, με ακόμα καλύτερο περιβαλλοντικό προφίλ.

Σε επίπεδο διαχείρισης ενέργειας, για μία ακόμη φορά η BMW «δείχνει» τα δόντια της, χαρίζοντας στη νέα 3άρα όλες τις παραμέτρους της εξοικονόμησης ενέργειας της εφαρμογής EfficientDynamics, με στοιχεία όπως το Start-Stop στον κινητήρα, η ανάκτηση ενέργειας από την κύλιση και την πέδηση, ο δείκτης σωστής αλλαγής ταχύτητας αλλά και ένα πολύ ενδιαφέρον λογισμικό. Πρόκειται για πρόγραμμα διαχείρισης που εντάσσεται στο σύστημα Driving Experience Control και αφορά στην επιλογή ECO PRO, η οποία αποτελεί πραγματικό σύμβουλο για τον οδηγό που στοχεύει στην οικονομική-οικολογική οδήγηση.

Φυσικά, το τεχνολογικό υπόβαθρο της νέας BMW 3 επεκτείνεται και σε πλήθως προηγμένων συστημάτων άνεσης και ασφάλειας. Το πολυσύστημα ConnectedDrive περιλαμβάνει αυτή τη φορά εξελιγμένο Head-Up Display (απεικόνιση πληροφοριών στο παρμπρίζ), κάμερες περιφερειακά του αμαξώματος που συνθέτουν μια συνολική εικόνα του αυτοκινήτου σαν να το βλέπει κανείς από ψηλά, σύστημα ακούσιας αναχώρησης από τη λωρίδα (Lane Change Warning System), τεχνολογία αποφυγής εμπρόσθιας σύγκρουσης (Collision Warning System) και πολλές άλλες χρήσιμες εφαρμογές.

Στον εξοπλισμό ασφαλείας του αυτοκινήτου, προσθέστε και το πλήρες στάνταρντ σετ αερόσακων.

Τέλος, σύμφωνα με τη BMW, η νέα 3άρα συγκεντρώνει ακόμα καλύτερα οδηγικά χαρακτηριστικά σε σχέση με το μοντέλο που γνωρίζουμε ήδη. Άλλωστε, όπως ξεκαθαρίζεται, η αναλογία βάρους μεταξύ των δύο αξόνων του αυτοκινήτου είναι ακριβώς 50:50.

To λανσάρισμα της νέας BMW Σειρά 3 στην Ελλάδα αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Φεβρουάριο.
»Σχολιάστε την είδηση

Tags: BMW ΣΕΙΡΑ 3, BMW ΣΕΙΡΑ 3 (NEA),

περισσότερα νέα & άρθρα »
BMW - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ντεμπούτο για τις ανανεωμένες BMW Σειρά 4 Gran Coupe & BMW i4

Premium οικογενειακό SUV, στα ίδια χρήματα: Alfa Romeo Tonale ή BMW X1;

Προσπάθησε να διαφύγει της αστυνομίας και κατέληξε στη θάλασσα με μια BMW X3

Υβριδικό Toyota ή diesel BMW, αν θέλεις 2λιτρο SUV;

Έκαναν κόντρες με 292 χλμ./ώρα και τους έπιασαν από το instagram

Δοκιμή μεταχειρισμένου: BMW X5 diesel 2013-2018

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ντεμπούτο με 800 άλογα για την Plug-in υβριδική Lamborghini Urus SE

Ανανεωμένο Tesla Model 3 Performance με 460 PS - Η τιμή του

Με περισσότερη ισχύ και αυτονομία τα plug-in υβριδικά Audi Q7 και Q8

Αποστολή στην Αυστρία: Πρώτη επαφή με το νέο Audi Q6 e-tron