Ελεύθερη η πετρελαιοκίνηση!
Διαβάστηκε από 11366 αναγνώστες Ημερομηνία δημοσίευσης: 11/11/2011
Απίστευτο και όμως… ελληνικό, ένα αίτημα χρόνων της ελληνικής αγοράς (επαγγελματιών και καταναλωτών) γίνεται πράξη εν μέσω «μερικής ακυβερνησίας».
Ενώ ακόμη δεν γνωρίζουμε αν έχουμε πρωθυπουργό και «πως τον λένε», η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε την άρση των πετρελαιοκίνητων οχημάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Αρχικά, ως προϋπόθεση ορίζεται αυτά να είναι εργοστασιακά και όχι από μετατροπή, ώστε να μπορούν να καλύπτουν τα ανώτατα όρια των εκπομπών ρύπων CO2, τα οποία αναμένεται να οριστούν με κοινή απόφαση των υπουργών Περιβάλλοντος ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, και Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.

Το νέο επίσης αφορά και στην δημιουργία του Πράσινου Δακτυλίου. Ένα μέτρο αρκετά έως και πολύ διαφορετικό από ότι γνωρίζουμε έως σήμερα. Εντός αυτού θα μπορούν να κινούνται τα νέας τεχνολογίας πετρελαιοκίνητα οχήματα, ενώ μένει ακόμη να αποσαφηνιστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση των σχετικών αδειών, καθώς και τα υπόλοιπα μέτρα για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης του κέντρου της Αθήνας.

Σύμφωνα και με τα λεγόμενα του υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γ. Παπακωνσταντίνου ο Πράσινος Δακτύλιος θα ισχύσει από τα μέσα περίπου του 2012, ενώ ο ίδιος είχε εξαγγείλει ανάλογα μέτρα από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Περισσότερες λεπτομέρειες, όχι όμως ακόμη επιβεβαιωμένες, αναφέρουν πως τα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας ΙΧ (πετρελαιοκίνητα και βενζινοκίνητα), θα πριμοδοτούνται για την κυκλοφορία τους στον Πράσινο Δακτύλιο, ανάλογα πάντα με τους ρύπους τους οι οποίοι θα είναι πλήρως εναρμονισμένοι με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Ο λόγος γίνεται για τα κατασκευασμένα μετά το 2009 οχήματα, και με ρύπους CO2 μεταξύ 135-140 γρ./χιλιόμετρο τα οποία θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα. Για τα παλαιότερης τεχνολογίας ΙΧ, θα ισχύσει νέο καθεστώς ενώ δεν αποκλείεται να παραμείνει η ρύθμιση με τα μονά-ζυγά που ισχύει έως σήμερα.
Για περισσότερες πληροφορίες μείνετε συντονισμένοι αφού το Auto Τρίτη θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα σας ενημερώνει τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε με ένα κλικ τα χαρακτηριστικά και τις ΤΙΜΕΣ των 400 diesel μοντέλων της αγοράς, μόνο στο www.autotriti.gr!
»Σχολιάστε την είδηση

Tags: ΡΕΠΟΡΤΑΖ

περισσότερα νέα & άρθρα »
ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

20άρισε το μοναδικό εργοστάσιο παραγωγής της Kia στην Ευρώπη!

«Χειροπέδες» σε 63χρονο που ξάφριζε ΙΧ στο αεροδρόμιο!

Στην κυκλοφορία 42,5 χλμ. του αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας

30 χιλιάρικα πρόστιμο σε βενζινάδικο για νοθευμένο diesel

«Ξηλώθηκαν» 50 υπάλληλοι της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών

Ford: Η Mach-E γιορτάζει τα 60 χρόνια της Mustang στο Golden Hall

Θεσσαλονίκη: Ταξίδι στο παρελθόν χάρη σε δεκάδες αυτοκίνητα αντίκες

Σε κάθοδο οι πωλήσεις ηλεκτρικών στην Ευρώπη - Τι γίνεται στην Ελλάδα

Η Lamborghini Huracan Sterrato All-Terrain τρέχει και εκτός ασφάλτου!

ΙΧ-Πλοία: Με 40% μπαταρία ηλεκτρικά-υβριδικά & μισές δεξαμενές LPG/CNG