mototriti.gr autotritipro.gr aboutthessaloniki.gr 4green.gr
2.280 Καινούργια μοντέλα
Test - Συγκριτικά - Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά
Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
42.900 Μεταχειρισμένα
Αυτοκίνητα - Επαγγελματικά - Autoaccessories
Μοτοσυκλέτες - Motoaccessories
facebook twitter youtube rss
Δοκιμή: Opel Astra GTC 1,7 CDTI 130 PS
Διαβάστηκε από 21891 αναγνώστες Ημερομηνία δημοσίευσης: 7/5/2012
Η προκλητική σιλουέτα του Astra GTC συνδυάζεται με τον 1,7 diesel κινητήρα της Opel, σε ένα «μείγμα» που προσφέρει αισθητική μοναδικότητα παράλληλα με οικονομία κίνησης και χρήσης.
Η νέα γενιά του Opel Astra GTC λανσαρίστηκε στη χώρα μας τον Ιανουάριο, κερδίζοντας άμεσα τις εντυπώσεις με την εντυπωσιακή της εμφάνιση και το έντονα κουπέ αμάξωμά της. Και εάν για τις βενζινοκίνητες εκδόσεις οι μικροί turbo κινητήρες των 1,4 λίτρων είναι οι πιο δημοφιλείς επιλογές, στα diesel μοτέρ ο νεότερος 1.700άρης CDTI κινητήρας αναδεικνύεται ως η πιο ενδιαφέρουσα εκδοχή. Και αυτό συμβαίνει όχι μόνο γιατί αυτή η έκδοση είναι η φθηνότερη στη γκάμα των diesel (από 22.850 ευρώ), αλλά κυρίως γιατί καταφέρνει να κρατά σε χαμηλά επίπεδα τις απαιτήσεις σε καύσιμο και να παρουσιάζει καλές επιδόσεις.

Εμπνευσμένο και σπορτίφ στο δρόμο
Η παρουσία του Opel Astra GTC στο δρόμο χαρακτηρίζεται από τους σπορτίφ προσανατολισμούς της ανάρτησης και του πλαισίου, οι οποίοι επιτείνονται ακόμη περισσότερο στο αυτοκίνητο της δοκιμής με τους έξτρα τροχούς των 19 ιντσών. Έτσι, στο ταξίδι το diesel Astra GTC προσφέρει σταθερότητα και ευθυβολία, όμως εκεί όπου κερδίζει τις εντυπώσεις είναι στις στροφές, με τα πολύ υψηλά περιθώρια πρόσφυσης και τις μικρές κλίσεις από το αμάξωμα. Αντίστοιχα, το τιμόνι μπορεί να μην ενθουσιάζει σε αίσθηση, είναι όμως γρήγορο (2,5 στροφές απΆ άκρη σε άκρη) και με πολύ καλή πληροφόρηση, κάτι που εκτιμάται ιδιαίτερα από τους λάτρεις των γρήγορων περασμάτων. Από την άλλη βέβαια, η επιλογή της Sport επιλογής στο σύστημα πλαισίου FlexRide του αυτοκινήτου (Comfort και Normal οι άλλες 2) μαζί και με τα χαμηλού προφίλ ελαστικά (235/45 R19) του Astra GTC της δοκιμής, επηρεάζουν την άνεση και απαιτούν προσεκτική επιλογή της πορείας σε κακοτράχαλους δρόμους.

Δυνατό μοτέρ με περιορισμένη κατανάλωση
Ο turbodiesel κινητήρας που βρίσκεται κάτω από το καπό του Opel Astra GTC της δοκιμής μας, είναι ένα 4κύλινδρο μηχανικό σύνολο 1.686 κ.εκ. που διακρίνεται για την υψηλή του απόδοση, τόσο στην ισχύ (130 PS), όσο και στη ροπή (300 Νm από τις 2.000 στροφές). Η λειτουργία του χαρακτηρίζεται από ένα αντιληπτό κροτάλισμα και κραδασμούς στο χαμηλό κυρίως φάσμα λειτουργίας του, το οποίο όμως μεταλλάσσεται στο χαρακτηριστικό «βράχνιασμα» των diesel, όταν ανέβουν οι στροφές του. Σε συνδυασμό με το 6άρι μηχανικό κιβώτιο σχετικά σφιχτής κλιμάκωσης, οι επιδόσεις που προσδίδει κρίνονται καλές για τα δεδομένα του μοτέρ αυτού, όμως εάν έλειπαν οι 19άρες ζάντες του αυτοκινήτου της δοκιμής, σίγουρα τα νούμερα θα ήταν καλύτερα. Από πλευράς κατανάλωσης, με τη βοήθεια και του στάνταρ start/stop με την πολύ καλή λειτουργία, το Astra GTC 1,7 CDTI αποδεικνύεται αρκετά οικονομικό στις απαιτήσεις του.

Εσωτερικό: Μοντέρνο και με πολύ καλούς χώρους
Στο εσωτερικό του Astra GTC η σχεδίαση ακολουθεί τις γνώριμες γραμμές του 5θυρου μοντέλου, είναι πολύ μοντέρνα και παράλληλα, λιγότερο εργονομική από αυτή που περιμένει κάποιος. Ποιοτικά, τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι πολύ καλά για τα δεδομένα της κατηγορίας, με το φινίρισμα βέβαια να παρουσιάζει κάποιες μικρές ατέλειες. Στους χώρους, το Astra GTC καταφέρνει να μεταφέρει με ευκολία 4 ενήλικες, χωρίς ιδιαίτερες θυσίες για αυτούς που θα κάτσουν στο πίσω κάθισμα, είτε στο χώρο για τα γόνατα, είτε σε αυτόν για τα κεφάλια τους. Ο χώρος αποσκευών τέλος, με 380 λίτρα ωφέλιμο όγκο, χωρά αρκετά μπαγκάζια και είναι πρακτικός.
» ΕΙΣΑΓΩΓΗ
» Τεχνικά χαρακτηριστικά
» Εξοπλισμός-τιμή

Tags: OPEL | OPEL ASTRA GTC (NEO) |

περισσότερα νέα & άρθρα »
OPEL - Τελευταία νέα
opel - Το autotriti.gr ταξίδεψε μέχρι τη Γερμανία, στην πίστα δοκιμών της Opel, για να πάρει μια πρώτη γεύση από τη νέα οικογένεια κινητήρων και κιβωτίων της γερμανικής φίρμας.
Οδηγούμε: Τα μοντέλα Opel με νέους κινητήρες και κιβώτια
ΟΔΗΓΟΥΜΕ: (1/5/2013)
Το autotriti.gr ταξίδεψε μέχρι τη Γερμανία, στην πίστα δοκιμών της Opel, για να πάρει μια πρώτη γεύση από τη νέα οικογένεια κινητήρων και κιβωτίων της γερμανικής φίρμας.

opel - Το Opel Adam εισήλθε δυναμικά στη μίνι κατηγορία ως fashion item και στην έκδοση 1,4 με τους 100 ίππους, εκτός από στιλ αποκτά και κάποιο μπρίο που λείπει από το «μικρό» με τον 1,2 λτ. κινητήρα.
Δοκιμή: Opel Adam 1,4 EcoFLEX 100 PS
TEST: (30/4/2013)
Το Opel Adam εισήλθε δυναμικά στη μίνι κατηγορία ως fashion item και στην έκδοση 1,4 με τους 100 ίππους, εκτός από στιλ αποκτά και κάποιο μπρίο που λείπει από το «μικρό» με τον 1,2 λτ. κινητήρα.

opel - Το διοικητικό συμβούλιο της General Motors, με την ευκαιρία της συνέλευσης στο Rüsselsheim της Γερμανίας, υπογράμμισε τη δέσμευσή του προς στην Opel, η οποία επιβεβαιώθηκε με την έγκριση ενός ολοκληρωμένου επενδυτικού προγράμματος.
GM: Επένδυση 4 δισ. για το μέλλον της Opel
ΔΙΕΘΝΗ: (11/4/2013)
Το διοικητικό συμβούλιο της General Motors, με την ευκαιρία της συνέλευσης στο Rüsselsheim της Γερμανίας, υπογράμμισε τη δέσμευσή του προς στην Opel, η οποία επιβεβαιώθηκε με την έγκριση ενός ολοκληρωμένου επενδυτικού προγράμματος.

opel - Αν και βασίζεται στο πάτωμα του Astra, το νέο Cαscada συνδυάζει το απαραίτητο sex appeal με τεχνολογία και χαρακτήρα προσπαθώντας να κερδίσει τις εντυπώσεις απέναντι σε καταξιωμένες premium επιλογές.
Οδηγούμε το Opel Cαscada
ΟΔΗΓΟΥΜΕ: (22/3/2013)
Αν και βασίζεται στο πάτωμα του Astra, το νέο Cαscada συνδυάζει το απαραίτητο sex appeal με τεχνολογία και χαρακτήρα προσπαθώντας να κερδίσει τις εντυπώσεις απέναντι σε καταξιωμένες premium επιλογές.

opel adam - Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης (7-17 Μαρτίου) η Opel παρουσίασε μία πρωτότυπη σχεδιαστική μελέτη αστικού mini-crossover, με την ονομασία Adam Rocks.
Το νέο Adam Rocks
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: (6/3/2013)
Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης (7-17 Μαρτίου) η Opel παρουσίασε μία πρωτότυπη σχεδιαστική μελέτη αστικού mini-crossover, με την ονομασία Adam Rocks.

opel - Συνεπής στις εξαγγελίες της, η Opel παρουσίασε επίσημα στην Έκθεση της Γενεύης το νέο Cascada, ένα τετραθέσιο-πολυτελές μεσαίο cabrio μοντέλο.
Το νέο Opel Cascada
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: (5/3/2013)
Συνεπής στις εξαγγελίες της, η Opel παρουσίασε επίσημα στην Έκθεση της Γενεύης το νέο Cascada, ένα τετραθέσιο-πολυτελές μεσαίο cabrio μοντέλο.

TEST - Τελευταία νέα
toyota rav4 - Το νέο Toyota RAV4 ήρθε πιο ολοκληρωμένο από ποτέ, για να συνεχίσει να δείχνει το δρόμο σε μια κατηγορία που ουσιαστικά, το ίδιο δημιούργησε από το 1994 που πρωτοεμφανίστηκε.
Δοκιμάζουμε: Νέο Toyota RAV4 2,0 AWD
TEST: (17/5/2013)
Το νέο Toyota RAV4 ήρθε πιο ολοκληρωμένο από ποτέ, για να συνεχίσει να δείχνει το δρόμο σε μια κατηγορία που ουσιαστικά, το ίδιο δημιούργησε από το 1994 που πρωτοεμφανίστηκε.

mini - Το Paceman συνδυάζει τα καλά στοιχεία από το Countryman και το Μini, με τον 1.600άρη βενζινοκινητήρα των 184 ίππων της έκδοσης Cooper S να ταιριάζει γάντι στο σπορτίφ προσανατολισμό του μοντέλου.
Δοκιμάζουμε: Mini Paceman Cooper S ΑLL4
TEST: (9/5/2013)
Το Paceman συνδυάζει τα καλά στοιχεία από το Countryman και το Μini, με τον 1.600άρη βενζινοκινητήρα των 184 ίππων της έκδοσης Cooper S να ταιριάζει γάντι στο σπορτίφ προσανατολισμό του μοντέλου.

chevrolet spark - Το ανανεωμένο Chevrolet Spark (σπίθα) έρχεται με αναβαθμισμένη εμφάνιση που αναδύει δυναμισμό, βελτιωμένο εσωτερικό και κινητήρες με πιο οικολογικό αποτύπωμα. Δοκιμάζουμε πρώτοι την έκδοση του 1 λίτρου και ανακαλύπτουμε τις διαφορές.
Δοκιμάζουμε: Ανανεωμένο Chevrolet Spark 1,0
TEST: (8/5/2013)
Το ανανεωμένο Chevrolet Spark (σπίθα) έρχεται με αναβαθμισμένη εμφάνιση που αναδύει δυναμισμό, βελτιωμένο εσωτερικό και κινητήρες με πιο οικολογικό αποτύπωμα. Δοκιμάζουμε πρώτοι την έκδοση του 1 λίτρου και ανακαλύπτουμε τις διαφορές.

fiat 500l - Το Fiat 500L βρίσκει το μπρίο που έψαχνε στις επιδόσεις στο νέο turbodiesel κινητήρα των 1.600 κ.εκ και των 105 ίππων και έτσι γίνεται ακόμα πιο fun to drive…
Δοκιμάζουμε: Fiat 500L 1,6 Multijet II 105 PS
TEST: (2/5/2013)
Το Fiat 500L βρίσκει το μπρίο που έψαχνε στις επιδόσεις στο νέο turbodiesel κινητήρα των 1.600 κ.εκ και των 105 ίππων και έτσι γίνεται ακόμα πιο fun to drive…





ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ  |  ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ  |  BEST BUY
ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΑ - ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
BEST BUY:Ποιο είναι το καλύτερο αυτοκίνητο που μπορώ να αγοράσω;
ANYTIME:Με την εγγύηση της INTERAMERICAN
AUDI:Ποιοτικά μεταχειρισμένα με την εγγύηση της Kosmocar
ΜΙΝΕΤΤΑ:Tα καλύτερα πακέτα ασφάλισης
non - paper Πείτε μας τη γνώμη σας
Ξεχωρίζουν όχι για την πρακτικότητα που όλοι 
αναζητούν σήμερα αλλά για τη σχεδίαση και τη μοναδικότητά τους.
Mini, Fiat 500 και VW Beetle: Έχουν ακόμη ζήτηση τα όμορφα αυτοκίνητα;
Πόσες επιδόσεις χρειάζεται ένα χρηστικό αυτοκίνητο, όταν μπορεί να κινηθεί μόνο κάτω από τα όρια ταχύτητας;	Τι τις θέλουμε τις επιδόσεις όταν εφαρμόζονται τα όρια ταχύτητας;
Χαμός έγινε με το προηγούμενο Non Paper «Γιατί το Α3 να είναι 7 χιλιάδες ακριβότερο από το Leon;». Και πόσο θα ήθελες να είναι ακριβότερο το Α3 από το Leon; (part 2)
Διαβάστε: 526 non papers 10148 σχόλια



DEALERS
ΕΜΠΟΡΟΙ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
ΥΓΡΑΕΡΙΟ - Εγκαταστάτες - Πρατήρια
ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΤΕΟ
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
LEASING
ΒΕΛΤΙΩΣΗ
ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ
ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ
Ελαστικά
ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
ΣΧΟΛΕΣ ΟΔΗΓΩΝ
ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ AUTO - MOTO
ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
www.autotriti.gr
www.autotritipro.gr
autotriti-aggelies.gr
www.autoaccessories.gr
www.mototriti.gr
www.motoaccessories.gr
www.aboutthessaloniki.gr/
www.4green.gr
www.xrimatistirio.gr
Εγγραφή στο Newsletter του autotriti.gr
© 2013 autotriti.gr