BMW 116d EfficientDynamics Edition...Η νέα πολύ ενδιαφέρουσα έκδοση στη γκάμα του μικρομεσαίου μοντέλου της BMW.
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

BMW 116d EfficientDynamics Edition...Η νέα πολύ ενδιαφέρουσα έκδοση στη γκάμα του μικρομεσαίου μοντέλου της BMW.

BMW 116d EfficientDynamics Edition – Έτοιμη για αυτοδυναμία

(4/5/2012)

Με TwinPower Turbo diesel κινητήρα 1,6 λτ., υποδειγματική ποιότητα και οδική συμπεριφορά, αλλά και μηδενικά τέλη κυκλοφορίας, η έκδοση 116d αποτελεί την πλέον «καυτή» προσθήκη στη γκάμα της πολύ ενδιαφέρουσας BMW Σειράς 1.

(+): Κινητήρας, Μηδενικά τέλη κυκλοφορίας, Ποιότητα κατασκευής, Οδική συμπεριφορά, Τεχνολογία

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

(-): Αμφιλεγόμενη αισθητική, Δυσκολία μετακίνησης 3ου επιβάτη στο πίσω κάθισμα.

&&&& «Κάλλιο αργά παρά ποτέ....». Η φράση αυτή ταιριάζει γάντι στην καινούρια BMW 116d EfficientDynamics Edition. Με δεδομένο πως η νέα Σειρά 1 έχει ξεκινήσει την εμπορική της πορεία αρκετούς μήνες τώρα, είναι γεγονός πως από τη γκάμα της έλλειπε ένα diesel μοτέρ μικρότερου κυβισμού. Μέχρι τώρα όσοι επιθυμούσαν να αποκτήσουν το μικρομεσαίο μοντέλο της BMW με μοτερ πετρελαίου έπρεπε να δουν τις εκδόσεις 118d και 120d οι οποίες διαθέτουν αποκλειστικά 2λιτρο κινητήρα αλλά και «τσιμπημένες» τιμές τιμοκαταλόγου που ξεκινούν περίπου από τις 33.000 ευρώ.

Ροπή, τεχνολογία και μηδενικά τέλη κυκλοφορίας

Τα καλά νέα λοιπόν είναι πως η BMW Σειρά 1 μπορεί πλέον να αποκτηθεί και με κινητήρα diesel 1,6 λίτρων, συνδυάζοντας πολλά και σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα με έμφαση στην απόδοση και στην οικονομία. H εν λόγω έκδοση εφοδιάζεται με ένα πολύ εξελιγμένο 4κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο πετρελαιοκινητήρα τεχνολογίας TwinPower Turbo, αποδίδοντας 116 ίππους και 260Nm ροπής μόλις από τις 1.750 σ.α.λ. Αυτό το μοτέρ συνδυάζεται με 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο επιταχύνοντας το αυτοκίνητο από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 10,5 δευτερόλεπτα.

Το σημαντικότερο όμως είναι πως παρά την αυξημένη ροπή και τις καλές επιδόσεις η μέση κατανάλωση του αυτοκινήτου είναι σύμφωνα με τη BMW μόλις 3,8 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 99 γρ./χλμ. Αυτό σημαίνει πως η 116d δεν «πληρώνει» τέλη κυκλοφορίας.

Αυτά τα νούμερα επιτυγχάνονται και χάρη στις παραμέτρους της ευρύτερης τεχνολογικής εφαρμογής BMW EfficientDynamics στις οποίες ανήκουν συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας όπως το Auto Start Stop (αυτόματη ενεργοποίηση/απενεργοποίηση του κινητήρα σε προσωρινή στάση) που συναντάμε στον στάνταρντ εξοπλισμό. Eπίσης, τεράστιo ενδιαφέρον προς αυτή την κατεύθυνση παρουσιάζει και το λογισμικό ECO PRO mode που ενεργοποιείται μέσω του διακόπτη Driving Experience Control και αποτελεί ιδανικό «σύμβουλο» του οδηγού για να κινηθεί οικονομικά.

Και στην πράξη ο 1.600άρης αυτός κινητήρας αποδεικνύεται «λίρα 100» κινώντας το γερμανικό μοντέλο με υποδειγματική άνεση αλλά και σβελτάδα όταν του ζητηθεί. Τα επίπεδα θορύβου που παράγει θυμίζουν diesel μόνο στο ρελαντί, ενώ εν κινήσει το αυτοκίνητο παρουσιάζεται σχεδόν αθόρυβο αποδεικνύοντας με το παραπάνω τον premium χαρακτήρα του. Πολύ ομαλά και δίχως να ενοχλεί δουλεύει και το σύστημα Auto Start Stop.

Με τιμή από 22.970 ευρώ

Ένα ακόμα πλεονέκτημα για τη νέα 116d είναι και το σχετικά ανταγωνιστικό κόστος απόκτησής της, συγκριτικά πάντα με τον ανταγωνισμό αλλά και τον premium χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Με βάση τη χρηματοδότηση 3asyDRIVE της BMW Financial Services η 116d μπορεί να αποκτηθεί με 22.970 ευρώ, τιμή ειδική η οποία περιλαμβάνει και όφελος απόσυρσης για περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων που θα ταξινομηθούν έως 30/6/2012.
Toyota
moto