Το Adam φιλοδοξεί να καταστήσει την Opel έναν πολύ δυνατό παίκτη στα μίνι μοντέλα. (κατασκοπευτική εικόνα).
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το Adam φιλοδοξεί να καταστήσει την Opel έναν πολύ δυνατό παίκτη στα μίνι μοντέλα. (κατασκοπευτική εικόνα).

Ο Αδάμ της Opel...αποκαλύπτεται

(22/5/2012)

Mε βασικά του όπλα τη νεανική του αισθητική και τα οικονομικά μοτέρ, το Opel Adam φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα από τα best-seller αυτοκίνητα πόλης της εποχής μας.

Με μια ματιά

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

-Το νέο μίνι της Opel
-Με μήκος στα 3,7 μέτρα
-3θυρο αμάξωμα με έντονα νεανικά χαρακτηριστικά
-Στην παραγωγή στις αρχές του 2013


info
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Opel θα προσφέρει για το Adam μια σειρά από διαφορετικές δυνατότητες εξατομίκευσης στον ιδιοκτήτη του, στα πρότυπα του Fiat 500 ή του Mini. Επίσης, παρά τις compact διαστάσεις του, δεν θα είναι χαμηλού προϋπολογισμού ή πολύ φθηνό. Περισσότερα βέβαια θα γνωρίζουμε με το πέρασμα του χρόνου.


Επί της ουσίας το νέο Adam είναι το σημαντικότερο νέο μοντέλο της Opel που θα δούμε από τη μάρκα μέχρι τα τέλη της χρονιάς, όχι μόνο γιατί θα αποτελέσει το νέο της αυτοκίνητο πόλης, αλλά και επειδή μέσω αυτού η Opel θα μπει στα μίνι… ορθολογικά. Και με τη λέξη «ορθολογικά» εννοούμε ότι για πρώτη φορά οι Γερμανοί ετοίμασαν ένα δικό τους project για την κατηγορία, χωρίς να ακολουθήσουν τη συνταγή των δύο προηγούμενων γενιών Agila, οι οποίες αποτελούσαν μια αλλαγμένη εκδοχή των Suzuki Wagon R+ και Suzuki Splash. Βασισμένο λοιπόν σε μια νέα πλατφόρμα, με νέους κινητήρες, νεανικό design, αλλά και μήκος που θα φθάνει τα 3,7 μέτρα, το νέο Opel Adam θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα, αλλά και πιο ντιζαϊνάτα μίνι του σήμερα.


3θυρο και άκρως νεανικό
Η πρόσφατη σχεδιαστική φιλοσοφία των μοντέλων της Opel είναι κοινά παραδεκτό ότι μας έχει δώσει μια από τις πιο ελκυστικές προϊοντικές γκάμες του σήμερα. Από το μικρό Corsa, τα μικρομεσαία Astra και Astra GTC, μέχρι και το μεσαίο Insignia ή το νέο Zafira Tourer, τα μοντέλα της Opel κλέβουν τις εντυπώσεις με τις δυναμικές τους γραμμές και την ξεχωριστή τους παρουσία. Εντασσόμενο λοιπόν μέσα σε αυτή τη γκάμα, το νέο Adam θα επηρεαστεί από αυτή τη φιλοσοφία, ώστε τελικά να έχουμε ένα από τα πιο νεανικά μίνι του σήμερα. Όπως μάλιστα μπορούμε να δούμε στην πρώτη κατασκοπευτική, ηλεκτρονικά επεξεργασμένη φωτογραφία, το Γερμανικό μίνι θα εφαρμόσει έντονες νευρώσεις σε όλες τις πλευρές του αμαξώματός του, ιδιαίτερα μοντέρνα εμπρόσθια φωτιστικά, αλλά και ένα πίσω τμήμα που θα παραπέμψει ελαφρώς σε κουπέ σχήματα. Στην εν γένει νεανικότητά του πάντως θα συμβάλλει και το γεγονός ότι θα διατεθεί αποκλειστικά 3θυρο, όπως άλλωστε συμβαίνει με τους κύριους ανταγωνιστές του βάσει διαστάσεων, τα Fiat 500 και Ford Ka.

Το Adam στο δρόμο
Τo νέο μίνι της Opel θα βασιστεί πάνω σε μια νέα πλατφόρμα της μάρκας, η οποία θα αποτελέσει και τη βάση πάνω στην οποία θα χτιστεί και το επόμενο Corsa. Πρόκειται για ένα πάτωμα που έχει εξελιχθεί από την «αδελφή» Chevrolet στην Κορέα και στην οποία στηρίζεται το νέο Aveo. Η κατασκευή πάντως της πλατφόρμας αυτής, όπως και οι ρυθμίσεις της ανάρτησης θα γίνουν στη Γερμανία, ενώ και το ίδιο το Adam θα κατασκευάζεται αποκλειστικά εν Ευρώπη, στο εργοστάσιο της Opel στο ¶ισεναχ. Από πλευράς κινητήρων, αναμένουμε να δούμε μια νέα γενιά τρικύλινδρων μοτέρ βενζίνης και πετρελαίου, τα οποία θα εστιάσουν στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών CO2. ΠαρΆ όλα αυτά στη γκάμα θα έλθουν και μεγαλύτερα μοτέρ με 4 κυλίνδρους, αφού η Opel σχεδιάζει και σπορ εκδόσεις του μοντέλου.
peugeot
skoda