Μείωση των τεκμηρίων για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα προωθεί το υπουργείο Οικονομικών.

Μείωση των τεκμηρίων για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα προωθεί το υπουργείο Οικονομικών.

Μειώνονται τα τεκμήρια των Ι.Χ.;

4.651 Επισκέψεις στο άρθρο (12/11/2012)

Σημαντικές μειώσεις στα τεκμήρια για κατοικίες και Ι.Χ. προωθεί το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με δημοσιεύματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Αιτία, η διαπίστωση ότι χιλιάδες φορολογούμενοι με χαμηλά εισοδήματα πιάνονταν στην "τσιμπίδα" των τεκμηρίων και καλούνταν να πληρώσουν πολλαπλάσιους φόρους μόνο και μόνο επειδή έχουν στην κατοχή τους ένα σπίτι και ένα αυτοκίνητο. 
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών έχουν καταρτίσει πρόταση αλλαγών, η οποία οδηγεί σε δραστικές μειώσεις την τεκμαρτή δαπάνη για σπίτια και αυτοκίνητα. Εντός των ημερών αναμένεται να πάρει το τελικό πράσινο φως, ώστε να περιληφθεί στο υπό κατάθεση φορολογικό νομοσχέδιο. 
Αντίθετα, δεν αλλάζουν τα τεκμήρια για όσους έχουν στην κατοχή τους πισίνες, σκάφη και αεροσκάφη, περιουσιακά στοιχεία, δηλαδή, που πιστοποιούν πολυτελή διαβίωση. Στα αυτοκίνητα, τα νέα προτεινόμενα τεκμήρια είναι μειωμένα έως και 44%. Για Ι.Χ. ηλικίας από 5 έως 10 χρόνια προβλέπεται μείωση 30% και για πάνω από 10 χρόνια μείωση 50%, σύμφωνα πάντοτε με σημερινά δημοσιεύματα. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
moto