H Audi παρουσίασε επίσημα τη σεντάν έκδοση του νέου Αudi A3.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

H Audi παρουσίασε επίσημα τη σεντάν έκδοση του νέου Αudi A3.

Ιδού το νέο Audi A3 Sedan

9.997 Επισκέψεις στο άρθρο (27/3/2013)

Η Audi αποκαλύπτει και επίσημα τη σεντάν εκδοχή του νέου Α3. Το νέο premium μικρομεσαίο μοντέλο εφοδιάζεται με τρεις κινητήρες βενζίνης και ενός πετρελαίου, ενώ θα λανσαριστεί και σε έκδοση S3 με 300 ίππους.

Mια πρώτη γεύση για τη σχεδίαση του μοντέλου είχαμε πάρει στην πρόσφατη έκθεση της Γενεύης και όπως όλα δείχνουν, η τελική μορφή παραγωγής δεν διαφοροποιήθηκε ιδιαίτερα. Το νέο μοντέλο της Audi στοχεύει απευθείας στο αντίπαλον δέος που ακούει στο όνομα Mercedes CLA. Χωρίς σχεδιαστικές εξάρσεις Το νέο Αudi A3 sedan δεν κρύβει τους συγγενικούς του δεσμούς με την 3θυρη και Sportback έκδοση του μοντέλου. Στο εμπρόσθιο τμήμα συναντάμε τη γνωστή δυναμική μάσκα και  τα λεπτεπίλεπτα φωτιστικά σώματα led, ενώ το πίσω τμήμα ακολουθεί μια σχεδίαση που θυμίζει έντονα το μεσαίο μοντέλο της εταιρείας, το Α4. 
Το αυτοκίνητο βασίζεται στην πλατφόρμα MQB και από πλευράς διαστάσεων έχει μήκος 4,46 μέτρα (15 εκατοστά μεγαλύτερο σε σύγκριση με το Sportback), πλάτος 1,8 μέτρα ( +15 χιλιοστά από το Sportback) και είναι χαμηλότερο κατά 9 χιλιοστά. Επίσης, το βάρος του, με τον κινητήρα 1,4 TFSI ανέρχεται στα 1.250 κιλά. 
Στο εσωτερικό του μοντέλου, η εικόνα είναι γνώριμη με τις υπόλοιπες εκδόσεις, όπως συμβαίνει και με τους χώρους. Η χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ έχει ανέβει στα 425 λίτρα, σε σύγκριση με τα 380 της έκδοσης Sportback. Η τιμή του αυτοκινήτου για την έκδοση με τον κινητήρα 1,4 TFSI τοποθετείται περίπου στα 25.000 ευρώ.Με τρεις κινητήρες βενζίνης και έναν πετρελαίουΣε επίπεδο γκάμας κινητήρων δεν εντοπίζεται κάποια διαφορά σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις. Έτσι, στη βάση των βενζινοκινητήρων τοποθετείται ο 1,4 TFSI με τους 140 ίππους και τα 250 Νm ροπής, ο οποίος διαθέτει την τεχνολογία COD (cylinder on demand) που απενεργοποιεί τους δύο κυλίνδρους για μεγαλύτερη οικονομία (4,7 λίτρα/ 100 χλμ. μέση κατανάλωση και 109 γραμ. CO2 ανά χιλιόμετρο). Διαθέσιμος είναι επίσης και ο 1.800αρης υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας της εταιρείας, με απόδοση 180 ίππων. Τέλος, στις πετρελαιοκίνητες επιλογές υπάρχει ένα 2λιτρο μοτέρ με απόδοση 150 ίππων.Kαι σε έκδοση S3
Η κορυφαία έκδοση S3 του νέου premium μικρομεσαίου μοντέλου εφοδιάζεται με ένα 2λιτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα απόδοσης 300 ίππων και 380 Nm ροπής και φέρει όλα τα απαραίτητα καλούδια που τονίζουν τον σπόρ χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Τα πρώτα 100 χιλιόμετρα από στάση έρχονται σε 5,3 δευτερόλεπτα (4,9 δλ. με αυτόματο κιβώτιο S-Tronic) και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χιλιόμετρα ανά ώρα. 

Το νέο Αudi A3 sedan δεν κρύβει τους συγγενικούς του δεσμούς με την 3θυρη και Sportback έκδοση του μοντέλου.

Το νέο Αudi A3 sedan δεν κρύβει τους συγγενικούς του δεσμούς με την 3θυρη και Sportback έκδοση του μοντέλου.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
moto