Τιμές Αυτοκινήτων ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing Ηλεκτρικά & Φόρτιση
Νέες Μάρκες στην Ελλάδα
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Πρέπει να καταβληθούν 90 εκατ. ευρώ και 73,5 εκατ. ευρώ, για την Ιονία Οδό και τον Ε65 αντίστοιχα, ως προκαταβολές, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Πρέπει να καταβληθούν 90 εκατ. ευρώ και 73,5 εκατ. ευρώ, για την Ιονία Οδό και τον Ε65 αντίστοιχα, ως προκαταβολές, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Προς εξεύρεση λύσης για την Ιόνια Οδό

2.692 Επισκέψεις στο άρθρο (17/5/2013)

Σε διαβουλεύσεις με τις τράπεζες βρίσκεται το Δημόσιο, προκειμένου να ανευρεθούν τα χρήματα αποζημίωσης και να ξεκινήσει το μεγάλο έργο, για τη Δυτική Ελλάδα και την Ήπειρο.

autotriti team

Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Ανάπτυξης αλλά και εκπροσώπων από τις κοινοπραξίες, σύντομα θα εξευρεθεί ο τρόπος πίστωσης από τις τράπεζες για να ξεκινήσουν οι εργασίες στους οδικούς άξονες «Ιόνια Οδός» και «Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας» (γνωστού και ως Ε 65).Όπως ανακοινώθηκε, οι τράπεζες πρέπει να παραχωρήσουν γραπτή συναίνεση, ότι δανειοδοτούν τα δύο έργα για να προχωρήσει η καταβολή των αποζημιώσεων από το Δημόσιο. Κάτι που, έχει ήδη συμβεί στα άλλα δύο έργα, (στους αυτοκινητόδρομους Μαλιακός-Κλειδί και Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα), για τα οποία το αρμόδιο υπουργείο ενέκρινε την καταβολή αποζημιώσεων άνω των 80 εκατ. ευρώ συνολικά. Για την Ιόνια Οδό και τον Ε65 πρέπει να καταβληθούν 90 εκατ. ευρώ και 73,5 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, ως προκαταβολές.Εν τούτοις , όπως έχει επισημανθεί από το υπουργείο, είτε μέσω του ΕΣΠΑ, είτε με απευθείας κρατική χρηματοδότηση, είτε με αποζημιώσεις και συμπληρωματικές συμβάσεις, είτε εξασφαλίζοντας επιδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, το έργο θα προχωρήσει.Ωστόσο, υπάρχουν και ορισμένα άλλα προβλήματα, καθώς τα δύο αυτά οδικά έργα αντιμετωπίζουν τεχνικά ζητήματα (προσφυγές στο ΣτΕ), ενώ ο Ε 65 πιθανόν να μην είναι βιώσιμος οικονομικά.Σύνδεση Ιόνιας Οδού - ΑστακούΕξάλλου, σύντομα θα δημοπρατηθεί το έργο σύνδεσης της Ιόνιας Οδού με τον Αστακό στο τμήμα Πλατυγιάλι-Αγιος Δημήτριος μετά από απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών.Όπως ενημέρωσε το υπουργείο, η ημέρα δημοπράτησης είναι στις 9 Ιουλίου 2013 και αναμένεται να συγκεντρώσει μεγάλο ενδιαφέρον. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 24.500.000 ευρώ (ποσό με ΦΠΑ).Ως προς το αντικείμενο του έργου, θα πρέπει να κατασκευαστεί το τμήμα μήκους έξι χιλιομέτρων (6,2 χλμ) του οδικού άξονα Αστακός – Γέφυρα Γουριάς, από τη διασταύρωση προς το λιμάνι του Πλατυγιαλίου έως τη διασταύρωση προς Αγ. Δημήτριο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »