1ο «Santorini Experience»
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

1ο «Santorini Experience»

1.777 Επισκέψεις στο άρθρο (25/5/2015)

Στην πρώτη της κιόλας χρονιά, η διοργάνωση του «Santorini Experience» τράβηξε τα βλέμματα και το ενδιαφέρον του φίλαθλου κόσμου, καθώς επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές κολύμπησαν και έτρεξαν όλοι μαζί, χωρίς ανταγωνισμό, το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, στον παγκοσμίως γνωστό τουριστικό προορισμό των Κυκλάδων.

Η εκκίνηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 01 Μαΐου 2015, στην Περίσσα, όπου 300 περίπου παιδιά από τα δημοτικά και γυμνάσια σχολεία του νησιού έτρεξαν κατά μήκος της παραλίας, την απόσταση του 1 χιλιομέτρου, προσφέροντας στιγμές χαράς σε γονείς και θεατές, στην πρώτη ημέρα της διοργάνωσης.
Την ίδια ημέρα οι αθλητές οδηγήθηκαν με αυτοκίνητα Ford στο κατάστημα Alafouzos Sport στα Φηρά και μοίρασαν αυτόγραφα σε μικρούς και μεγάλους. Τονίζουμε ότι η Ford Motor Ελλάς ήταν υποστηριχτής του 1ο «Santorini Experience».Η δεύτερη μέρα του «Santorini Experience» έκρυβε μια πραγματικά πρωτόγνωρη εμπειρία! Για πρώτη φορά ερασιτέχνες κολυμβητές, ακόμα και ο μικρότερος συμμετέχων, ο 11χρονος κολυμβητής, είχαν την ευκαιρία να κολυμπήσουν την κολυμβητική διαδρομή του 1.5 μιλίου (2.4 χλμ), δίπλα στα κορυφαία ονόματα του αθλήματος της ανοιχτής θαλάσσης. Την διοργάνωση τίμησαν με την συμμετοχή τους ο Ολυμπιονίκης και δις Χρυσός Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Σπύρος Γιαννιώτης, οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές, Αντώνης Φωκαΐδης και Κέλλυ Αραούζου καθώς και ο Πανευρωπαϊκός Πρωταθλητής Γιώργος Αρνιακός. Η εκκίνηση δόθηκε από τον Δήμαρχο Θήρας, Ανάστασιο-Νικόλαο Ζώρζο, μέσα στο νερό, στο λιμανάκι του ηφαιστείου, με τον κόσμο του νησιού να παρακολουθεί και να ενισχύει με θέα από ψηλά αλλά και από κοντά, μέσα σε λέμβους την προσπάθεια των συμμετεχόντων μέχρι και τον τερματισμό τους στην προβλήτα του παλιού λιμανιού των Φηρών.
Οι αθλητές μεταφέρθηκαν με το παραδοσιακό ιστιοπλοϊκό σκάφος «Αφροδίτη» της CalderaΆs Boats στο Ηφαίστειο. Η διαδρομή έφερε την σφραγίδα του ομοσπονδιακού προπονητή Νίκου Γέμελου, ο οποίος με την βοήθεια της Ένωσης Λεμβούχων Σαντορίνης και του Προέδρου της Ένωσης κ. Μάκη Κανακάρη, δημιούργησαν ένα πρωτοποριακό και ασφαλές περιβάλλον, βασισμένο σε διεθνή πρότυπα για πρώτη φορά σε κολυμβητική διαδρομή στην Ελλάδα!Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, το «Santorini Experience» φιλοξένησε τους εκλεκτούς προσκεκλημένους του στο Gala που διοργανώθηκε, στο SantoWines με την υποστήριξη του Αντιδημάρχου και Προέδρου του ΔΣ του SantoWines κ. Μάρκου Καφούρου, στην περιοχή του Πύργου, όπου τιμήθηκαν ο Πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος και μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ο Ομοσπονδιακός Τεχνικός της κολύμβησης καθώς και οι Έλληνες πρωταθλητές μας.Η διοργάνωση ολοκληρώθηκε την Κυριακή 3 Μαΐου 2015, όπου εκατοντάδες δρομείς βρέθηκαν στο εργοστάσιο αφαλάτωσης και κατευθύνθηκαν προς τα Φηρά με θέα τις μοναδικές εικόνες του ηφαιστείου, της Καλντέρας και των οικισμών Ημεροβίγλι, Φηροστεφάνι, αλλά και της Οίας. Να σημειωθεί ότι όλοι οι συμμετέχοντες, οι συνοδοί τους αλλά και οι θεατές μεταφέρθηκαν στο νησί με την ασφάλεια και την άνεση της Blue Star Ferries και απήλαυσαν την άριστη φιλοξενία της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης. 
Ανάμεσα τους έτρεξαν και πολύ σημαντικοί αθλητές, όπως ο Παραολυμπιακός αθλητής και πρωταθλητής τριάθλου Γιάννης Χατζήμπεης (ο οποίος έλαβε μέρος και στην κολύμβηση την προηγούμενη ημέρα), ο Πρωταθλητής Kick Boxing Αλέξανδρος Νικολαΐδης, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Κώστας Αντωνίου, καθώς και άλλες πολλές προσωπικότητες.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

PEIRAIOS LEASING
NISSAN