2ης γενιάς ελαστικό χωρίς αέρα από τη Bridgestone.

Tα νέα ελαστικά παρουσιάστηκαν στην 43η Έκθεση Αυτοκινήτου 2013 στο Τόκιο.

2ης γενιάς ελαστικό χωρίς αέρα από τη Bridgestone

4.811 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 21/3/2014

Η Bridgestone Corporation αποκάλυψε το ελαστικό δεύτερης γενιάς Air Free Concept (Χωρίς Αέρα) Ελαστικό, στην 43η Έκθεση Αυτοκινήτου 2013 στο Τόκιο.

 
Η επαναστατική νέα σχεδίαση διαθέτει βελτιωμένο δείκτη φορτίου, περιβαλλοντικό σχεδιασμό και επιδόσεις οδήγησης. Οι τελευταίες βελτιώσεις στο ελαστικό "χωρίς αέρα" φέρνει την Bridgestone ένα βήμα πιο κοντά, στην εμπορική διαθεσιμότητα του νέου επαναστατικού προϊόντος.

Ειδικά Χαρακτηριστικά του Ελαστικού “Χωρίς Αέρα”
Με μια μοναδική γεωμετρική κατασκευή ακτινωτού σκελετού που εκτείνεται κάτω από το πέλμα και υποστηρίζει το βάρος του οχήματος, δεν υπάρχει καμία ανάγκη για έλεγχο πίεσης αέρος, που σημαίνει ότι τα ελαστικά απαιτούν λιγότερη συντήρηση. Φυσιολογικά η ανησυχία για τρυπήματα εξαλείφεται. Επιπλέον, η δομή των ακτίνων είναι κατασκευασμένη από θερμοπλαστική ρητίνη (1), και η γόμα στο πέλμα του ελαστικού, αποτελείται από ανακυκλώσιμα υλικά, συμβάλλοντας στην αποδοτική χρήση των αποθεμάτων. Επιπλέον, με την επιδίωξη της εξαιρετικά χαμηλής αντίσταση κύλισης που συμβάλει στη μείωση των εκπομπών CO2, μέσω της χρήσης καινοτόμων τεχνολογιών, είναι δυνατόν να επιτευχθούν ακόμη υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας και φιλικότητας προς το περιβάλλον. Η Bridgestone επιδιώκει την τεχνολογική αυτή εξέλιξη με στόχο την επίτευξη μιας «σταδιακής» διαδικασίας ανάπτυξης, που μεγιστοποιεί ενεργά την κυκλική χρήση των πόρων από φθαρμένα ελαστικά σε νέα ελαστικά, καθώς και τη χρήση ανακυκλώσιμων αποθεμάτων.

Οι νέες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται και τα ειδικά χαρακτηριστικά των ελαστικών δεύτερης γενιάς έχουν ως εξής.

1.Αυξημένη Ευελιξία μέσω Βελτιωμένων Δεικτών Φορτίου και Οδικής Απόδοσης
Η Bridgestone βελτιώνει επιπρόσθετα την ακτινωτή κατασκευή του σκελετού με ειδική ρητίνη υψηλών προδιαγραφών στην λειτουργικότητα, την απόδοση και την αντοχή. Η εξισορρόπηση των δυνάμεων πίεσης και των παραμορφώσεων του σκελετού γίνεται μέσω προσομοιώσεων με την βοήθεια της μεθόδου (FEM). Με αυτόν τον τρόπο, το ελαστικό δεύτερης γενιάς "Χωρίς Αέρα" έχει αυξημένη λειτουργικότητα μέσω της βελτίωσης του δείκτη φορτίου και της απόδοσης στην οδήγηση σε σχέση με τα ελαστικά πρώτης γενιάς(2). Η μεταφορά με υψηλές ταχύτητας (μέχρι 60 χλμ/ώρα) σε υπέρ-ελαφρά οχήματα(3) έχει καταστεί επίσης δυνατή.

2.Επιδίωξη Χαμηλής Αντίστασης Κύλισης για μείωση της Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης σε CO2

Περίπου το 90% της απώλειας ενέργειας από την αντίσταση κύλισης προέρχεται από επανειλημμένες αλλαγές στο σχήμα των ελαστικών καθώς κυλούν. Στα ελαστικά δεύτερης γενιάς χωρίς αέρα, η Bridgestone έχει καταφέρει να κάνει μια σημαντική μείωση στην απώλεια ενέργειας με τη χρήση καινοτόμων τεχνολογιών υλικών και την απλούστευση της δομής των ελαστικών. Τα ελαστικά "Air Free Concept tyre" έχουν επιτύχει το ίδιο επίπεδο χαμηλής αντίστασης κύλισης όπως τα συμβατικά «με αέρα» ελαστικά μας, υψηλής ενεργειακής απόδοσης, ώστε να καταστεί δυνατή η συμβολή στη μείωση των εκπομπών CO2.

Η αποστολή του Ομίλου Bridgestone για το περιβάλλον, έχει πρωταρχικό στόχο, να βοηθήσει και να συμβάλει σε μια πιο βιώσιμη κοινωνία, με ιδιαίτερη έμφαση σε τρεις τομείς: την οικολογική προστασία, διατήρηση των πόρων και τη μείωση των εκπομπών CO2. Η δήλωση διευκρινίζει την κατεύθυνση του Ομίλου σε περιβαλλοντικές επιδιώξεις σε μακροπρόθεσμη βάση, δεδομένου ότι προάγει μια σειρά από δραστηριότητες, που συμβάλλουν στη διατήρηση του περιβάλλοντος. Η Bridgestone προχωρά στην δημιουργία του ελαστικού " Air Free Concept tyre " ως ένα πιο φιλική προς το περιβάλλον προϊόν από τα υπάρχοντα ελαστικά και έχει ως στόχο την εμπορική χρήση του, σε ένα ευρύ φάσμα οχημάτων όσο το δυνατόν συντομότερα.

Bridgestone πιστεύει ότι, μέσω της αποτελεσματικής λειτουργίας της, δηλαδή χρήση των πόρων και παράλληλα μείωση των εκπομπών CO2, από τη βελτίωση της αντίστασης κύλισης, θα επιτύχει μια ισορροπία μεταξύ των δραστηριοτήτων της και της προστασίας του περιβάλλοντος, ώστε να συνεχίσει να προσφέρει ελκυστικά προϊόντα στους πελάτες της στο απώτερο μέλλον. Η Εταιρεία θα συνεχίσει να εφαρμόζει πολλαπλές τεχνολογικές καινοτομίες για να βοηθήσει στην εξέλιξη μιας πιο βιώσιμης κοινωνίας.