Peugeot 308 1,6 BlueHDΙ 120 PS κόντρα στο VW Golf 1,6 TDI με 110 PS.

Peugeot 308 VS VW Golf

87.995 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 1/6/2016

Το Peugeot 308 με τον νέο 1,6 BlueHDI κινητήρα των 120 ίππων κοιτάει την κορυφή της κατηγορίας. Θα τα καταφέρει απέναντι στο VW Golf;

 
Η μάχη που έχει να δώσει το Peugeot 308 με τον νέο 1.600άρη BlueHDI πετρελαιοκινητήρα των 120 ίππων είναι πολύ σκληρή καθώς το φέρνουμε αντιμέτωπο με τo VW Golf το οποίο στην 40ή πορεία του έχει γίνει συνώνυμο της λέξης μικρομεσαίο - εδώ στην έκδοση με τον πετρελαιοκινητήρα 1,6 TDI των 110 ίππων. Πως θα τα πάει το γαλλικό μικρομεσαίο απέναντι στο διαχρονικά επιτυχημένο γερμανικό μοντέλο;

 
  • Giannis

    Το Peugeot είναι καλύτερο ως αμάξι συνολικά αλλά όλοι αγοράζουν VW λόγω πλύσης εγεφάλου

      65
  • pan

    Πρώην κάτοχος Golf και νυν κάτοχος 308 Diesel!!!!Η peugeot κλάσεις ανώτερη στην ίδια κατηγορία!!!Συνολικά καλύτερο και με ποιότητα παντού το 308 και όχι μόνο εκεί που φαίνεται!!!!

      39
  • citroart

    Πιο ολοκληρωμενο το peugeot,με πιο καλο κινητηρα,πιο μοντερνα εμφσνιση και υψηλη ποιοτητα κατασκευης,οχι μονο στα πλαστικα....

      26
  • Ακης

    Σιγουρα και τα δυο ειναι κορυφη!θα επελεγα ομως το 308 γιατι μονο το μοτερ του το τοποθετει στην πρωτη θεση της κατηγοριας.αλλωστε δεν πολυκυκλοφορει και οταν το βλεπω το ζηλευω και ας εχω το 508!

      21
  • Μάνος

    Άνετα διαλέγω το 308, πολύ πιο μοντέρνο και μέσα σούπερ high-tech, και πιο ολοκληρωμένο!

      11
  • AK

    Η επιλογή του Peugeot 308 είναι καλή, αλλά η απόλυτη επιλογή στην κατηγορία παραμένει αυτή του VW Golf με διαφορά από ότι κινείται στον δρόμο.

      9
  • tony

    5,8 l/100km και 5,4l/100km είναι τα νούμερα που θεωρούμε ότι είναι χαμηλά σε κατανάλωση στις μέρες μας; Υπάρχουν μοντέλα στα ίδια κυβικά πετρέλαιο με περισσότερα άλογα που δεν καίνε πάνω από 5l/100 ακόμα και μέσα στην κίνηση. Επί του άρθρου το peugeot 308 είναι καλύτερο σε όλα όπως έχει ξαναειπωθεί. Για VW τι να πούμε και μόνο οι απολύσεις προσωπικού στο group δείχνουν πόσα χρήματα από περικοπές έχουν ανάγκη για να πληρώσουν τα δις σε πρόστιμα παγκοσμίως...

      5
  • geadono

    Λοιπόν, η γνώμη μου ως κάτοχος του Peugeot και χρήστης του Golf, και τα δύο diesel, είναι πως το δεύτερο είναι αρκετά πιο ξεκούραστο στην καθημερινότητα και πιο οικονομικό. Και τα δύο υπολείπονται σημαντικά σε επιμέρους τομείς του Honda Civic (εκτός της τιμής) το οποίο είναι για μένα το καλύτερο στην κατηγορία. Το δε Peugeot είναι μεν όμορφο αλλά στην προσπάθεια του να ξεχωρίσει σου κάνει τη ζωή δύσκολη (μικρό τιμόνι, μια μικρή ποτηροθήκη και τίποτα άλλο, δεν έχει cd player, ανάποδα όργανα κτλ) ενώ η σταθερότητα στις στροφές που αναφέρει το άρθρο απλώς δεν υπάρχει και παράλληλα κοπανά ο πίσω άξονας σε κάθε εγκάρσια ανωμαλία.

      5
  • Kostas

    Μονόδρομος το golf πλην όμως το astra σαν πακέτο τιμής, εξοπλισμού, επιδόσεων είναι μπροστά. Ας περιμένουμε και το megane.

      4
  • Raimon

    Peugeot 308 γιατί όποιος τα έχει οδηγήσει και τα δύο ξέρει.Το golf δεν μπορεί να μπεί σε στροφή με τέτοια άνεση....Τώρα ότι και να πούμε αλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

      1