Ο καθαρισμός και η ενυδάτωση των πόρων στα πλαστικά της καμπίνας του αυτοκινήτου, μπορεί να επαναφέρει τη γυαλάδα τους.

Καθαρίστε σωστά το ταμπλό του αυτοκινήτου σας

190.798 Επισκέψεις στο άρθρο

Ειδικά τώρα το καλοκαίρι, πέραν του αμαξώματος και το ταμπλό του αυτοκινήτου, κινδυνεύει σε μεγάλο βαθμό από τις ακτίνες του ηλίου που αφυδατώνουν τα πλαστικά μέρη, ιδιαίτερα τα πιο μαλακά, με αποτέλεσμα να τα κάνουν ευαίσθητα και να δείχνουν παλιά, ακόμη και αν το αυτοκίνητο είναι σχετικά καινούργιο.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
ΓιΆαυτό και είναι ιδιαίτερα σημαντικό να φροντίζουμε, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, τα πλαστικά στην καμπίνα του αυτοκινήτου μας, ώστε να μην αντιμετωπίσουμε στο μέλλον κάποιο πρόβλημα, όπως το σκίσιμό τους.
 
Για να το καταφέρουμε αυτό θα πρέπει, αφού καθαρίσουμε το εσωτερικό του αυτοκινήτου μας, να χρησιμοποιήσουμε κάποιο ανάλογο προϊόν, το οποίο θα τα επαναφέρει στην αρχική τους κατάσταση, καθαρίζοντας σε βάθος τους πόρους των πλαστικών και ενυδατώνοντάς τους ταυτόχρονα για να προσδώσουν γυαλάδα.
 
Ο καθαρισμός του ταμπλό άλλωστε, έχει αποδειχθεί πολλές φορές στην πράξη, ιδιαίτερα αποτελεσματικός, αρκεί να γίνεται ολοκληρωμένα και με το σωστό τρόπο.
 
- Καλό καθάρισμα. Πρώτα από όλα, θα πρέπει να καθαρίσουμε το ταμπλό και από τις μικρές ποσότητες σκόνης που μπορεί να έχουν συγκεντρωθεί, αλλά και από διάφορα άλλα υπολείμματα με τη βοήθεια ενός ελαφρά βρεγμένου υφάσματος ή ενός πινέλου για τον καθαρισμό λεπτών μερών, όπως το κλιματιστικό.
 
- Χρήση ειδικού υγρού. Αφού καθαρίσουμε από τη σκόνη κάθε τμήμα του ταμπλό, με το ειδικό υγρό που πρέπει να έχουμε προμηθευτεί, θα ψεκάσουμε προσεκτικά τις μικρές επιφάνειες του ταμπλό από μία απόσταση περίπου 20 εκατοστών. Κατόπιν αφήστε το υγρό για λίγα δευτερόλεπτα ώστε να απορροφηθεί, ιδιαίτερα στα μαλακά πλαστικά.
 
- Προσεκτικό σκούπισμα. Ιδιαίτερη σημασία θα πρέπει να δώσετε και στο σκούπισμα κάθε επιφάνειας, ώστε να καθαρίσει η κάθε μία από αυτές, πλήρως από το καθαριστικό. Μετά και από ένα προσεκτικό καθάρισμα, θα παρατηρήσετε το ταμπλό να έχει αποκτήσει το αρχικό σκούρο χρώμα του και να παρουσιάζει μία μικρή γυαλάδα. Φυσικά, η παραπάνω διαδικασία, θα πρέπει να πραγματοποιείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να διατηρηθεί το εσωτερικό του αυτοκινήτου μας, σαν καινούργιο και σε βάθος χρόνου.
 

ΠροηγούμενηΕπόμενη σελίδα

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
test center