To έργο του David Macaluso

To έργο του David Macaluso

Πίνακας από λάδι για τον Lewis

(10/6/2009)

O Αμερικανός ζωγράφος David Macaluso, για λογαριασμό της McLaren Mercedes, απεικόνισε με λάδι γνωστής εταιρείας λιπαντικών (επίσημος προμηθευτής) τον νεαρότερο παγκόσμιο πρωταθλητή στην ιστορία της Formula 1, τον Lewis Hamilton.

«Ανακυκλώνω λάδι κινητήρων μέσα από τα έργα μου από το 2005» δήλωσε ο καλλιτέχνης.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

«Ήταν συναρπαστικό να κάνω ένα πορτραίτο του Lewis, ήταν προνόμιο. Όταν κοιτούν οι άνθρωποι το πορτραίτο του Lewis Hamilton, θέλω αυτοί να γνωρίζουν ότι εμπεριέχει λάδι Mobil 1 το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί σε κινητήρα της Mercedes-Benz.»

«Κομμάτι της ιστορίας έχει γραφτεί από τον Hamilton με αυτό το λάδι, και με το να βιώνεις αυτό το έργο είσαι δίπλα στην ιστορία. Ζωγραφίζοντας με το χρησιμοποιημένο λάδι της Modil 1 είχα ένα ευρύ φάσμα τόνων»

Το έργο, ένα από τα 50 που θα τυπωθούν, θα είναι διαθέσιμο για το κοινό σε εκδήλωση της γνωστής εταιρείας λιπαντικών στο Silverstone λίγο πριν το Grand Prix Μεγάλης Βρετανίας

Ο Lewis Hamilton δήλωσε τα εξής:
«Είμαι πολύ εντυπωσιασμένος με το έργο. Πάντα ήξερα ότι το Mobil 1 στο αγωνιστικό μου αυτοκίνητο είναι ένα σημαντικό συστατικό το οποίο μας δίνει το προβάδισμα απέναντι στους αντιπάλους μας σε μερικές περιστάσεις, αλλά ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι θα το χρησιμοποιήσουν για να ζωγραφίσουν.»
Mercedes
test center