Οκτώ νέα SUV έρχονται μέσα στο 2010
Διαβάστηκε από 35184 αναγνώστες Ημερομηνία δημοσίευσης: 11/5/2010
ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ
hyundai, hyundai ix35, kia sportage, mini countryman, mitsubishi asx, nissan juke, porsche cayenne, toyota rav4, volkswagen touareg - Τα μοντέλα της τετρακίνητης κατηγορίας που περιμένουμε έως το τέλος του έτους είναι πολλά και ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα, το κάθε ένα για το δικό του ξεχωριστό λόγο. Πρόκειται για τα Nissan Juke, Mini Countryman, Hyundai ix35, Kia Sportage, Mitsubishi ASX, Porsche Cayenne, VW Touareg και το Toyota RAV4.
Τα μοντέλα της τετρακίνητης κατηγορίας που περιμένουμε έως το τέλος του έτους είναι πολλά και ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα, το κάθε ένα για το δικό του ξεχωριστό λόγο. Πρόκειται για τα Nissan Juke, Mini Countryman, Hyundai ix35, Kia Sportage, Mitsubishi ASX, Porsche Cayenne, VW Touareg και το Toyota RAV4.

Με ιδιαίτερα νεανικό χαρακτήρα το ix35 που στην ουσιά αντικαθιστά το Tucson
Hyundai ix35
Το ix35 είναι το πρώτο SUV μοντέλο της φίρμας που έχει σχεδιαστεί και εξελιχθεί στην Ευρώπη, και πιο συγκεκριμένα στη Φρανκφούρτη. Οι διαστάσεις του αυτοκινήτου είναι τα 4.399x1.821x1.656 χιλ. για μήκος, πλάτος, ύψος με το μεταξόνιο στα 2.639 χιλ. και το χώρο των αποσκευών στα 727 λίτρα. Το ix35 θα είναι διαθέσιμο με 5 κινητήρες, 2 βενζίνης και 3 πετρελαίου, απόδοσης από 115 μέχρι 184 ίππων. Ο ανανεωμένος 2λιτρος βενζινοκινητήρας των 1.998 κ.εκ. αποδίδει 163 ίππους και διακρίνεται για τη χαμηλή του κατανάλωση. Με αυτόν τον κινητήρα, το ix35 "πιάνει" τα 100 km/h σε 10,4 sec και επιτυγχάνει τελική ταχύτητα 184 χλμ./ώρα. Ο "μικρός" 1,6 λίτρων βενζινοκινητήρας είναι 16βάλβιδος, εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο, αποδίδει 140 ίππους στις 6.400 σ.α.λ., με εκπομπές CO2 μόλις 149 g/km.


Το νέο Kia Sportage χαρακτηρίζεται για τον compact αλλά και νεανικό του χαρακτήρα
Kia Sportage
Το ολοκαίνουργιο Kia Sportage που σε τίποτα δεν θυμίζει τον προκάτοχο του πρωτοπαρουσιάστηκε στην έκθεση της Γενεύης. Το μοντέλο είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό, ενώ οι διαστάσεις του είναι σαφώς αυξημένες σε μήκος και πλάτος ώστε να προσφέρει βελτιωμένους εσωτερικούς χώρους. Και αυτή η γενιά του Sportage θα συγγενεύει με το επίσης ολοκαίνουργιο ix35 της Hyundai, τόσο από πλευράς πλατφόρμας όσο και κινητήρων, όμως οι σχεδιαστές φρόντισαν ώστε τα δύο οχήματα να μην μοιάζουν σχεδόν καθόλου. Ο χώρος των αποσκευών θα ξεκινά από τα 564 λίτρα, ενώ τα μηχανικά σύνολα για την Ευρώπη θα είναι 1,6 και 2,0 λίτρων με 140 και 163 ίππους όπως και στο Hyundai, καθώς θα υπάρχουν και πετρελαιοκινητήρες 1,7 και 2,0 λίτρων με 115 και 134/184 ίππους αντίστοιχα.


To Mini Countryman μόλις που ξεπερνά τα 4 μέτρα σε μήκος
Mini Countryman
Όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν, το Countryman θα είναι το πρώτο μοντέλο της Mini που θα είναι τετρακίνητο, και θα ξεπερνά τα 4 μέτρα μήκους (4.097 χιλ. για την ακρίβεια). Πέντε μηχανικά σύνολα, εκ των οποίων τα τρία θα είναι βενζίνης και τα δύο πετρελαίου θα κινούν το Countryman. Οι βενζινοκίνητες εκδόσεις περιλαμβάνουν κινητήρα 1,6 λίτρων με 98 ίππους, και 122 ίππους, και υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα επίσης 1,6 λίτρων με 184 ίππους. Τέλος δεν πρέπει να παραλείψουμε ότι οι εκδόσεις που θα μπορούν να εξοπλιστούν προαιρετικά με το σύστημα τετρακίνησης θα είναι οι δυνατότερες: Cooper S Countryman και Cooper D Countryman των 184 και 122 ίππων αντίστοιχα. Υπό κανονικές συνθήκες το σύστημα ALL4 μοιράζει το ποσοστό ροπής σε 50/50% μεταξύ των δύο αξόνων, ενώ μπορεί να μεταφέρει έως και το 100% στους πίσω τροχούς!


Mitsubishi ASX αναμένεται στη χώρα μας τον Σεπτέμβριο
Mitsubishi ASX
Η σειρά της Mitsubishi να κάνει μία νέα σημαντική επένδυση στα crossover μοντέλα ήρθε, αφού η ιαπωνική φίρμα ανακοίνωσε και επίσημα ότι ολοκληρώνει σταδιακά τον νέο της τετρακίνητο μοντέλο που ακούει στο όνομα ASX, η αν προτιμάτε …μικρό Outlander! Το μοντέλο αποτελεί εξέλιξη του πρωτότυπου Concept cX που πρωτοείδαμε στη Φρανκφούρτη το 2007. Aν και οι πληροφορίες που το συνοδεύουν για την ώρα είναι εξαιρετικά περιορισμένες, γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι το συνολικό μήκος του ιαπωνικού μοντέλου θα είναι περίπου 4,3 μέτρα. Σε κάθε περίπτωση, το σημαντικότερο γνώρισμα στην εμφάνιση του μοντέλου δεν είναι άλλο από την τραπεζοειδούς σχήματος μάσκα, τυπικό γνώρισμα της νέας σχεδιαστικής φιλοσοφίας της ιαπωνικής φίρμας. Επιπλέον, θετικό στοιχείο είναι τα διακριτικά φουσκώματα στα φτερά. Σε ότι αφορά στους κινητήρες του μοντέλου, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον ένα σύνολο βενζίνης 1,8 λίτρων, καθώς και ένα σύνολο πετρελαίου επίσης 1,8 λίτρων με ταχνολογία Stop&Go. Συνολικά πάντως η ιαπωνική φίρμα τονίζει ότι οι κινητήρες στο νέο της μοντέλο θα έχουν οικολογικό προσανατολισμό. Τέλος, η πλατφόρμα στην οποία θα βασιστεί το νέο κόμπακτ SUV της Mitsubishi είναι εντελώς νέα και ανάλογα τις αγορές θα επιτρέψει στο αυτοκίνητο να έχει τόσο δικίνητες όσο και τετρακίνητες εκδόσεις. H παραγωγή του θα ξεκινήσει την άνοιξη. Στην χώρα μας θα το δούμε το Σεπτέμβριο.


Το εντυπωσιακό Juke συνδυάζει έντονα το σπορ στοιχείο σε compact πακέτο
Nissan Juke
Το εντυπωσιακό σχήμα του Juke χαρακτηρίζεται από το σχεδιασμό των φωτιστικών σωμάτων που διαμορφώνουν ένα σπορ και συνάμα φιλικό χαρακτήρα. Αυτό επιτυγχάνεται κυρίως με την τοποθέτηση των μεγάλων στρογγυλών φωτιστικών στο κάτω μέρος, ενώ το σχήμα τύπου «boomerang» στα πίσω φωτιστικά σώματα θυμίζει έντονα το 370Z. Το Juke βασίζεται στην πλατφόρμα που ακούει στον κωδικό «B platform» και προήλθε από τη συνεργασία με τη Renault, με το μεταξόνιο να είναι στα 2.530 χιλ. τις υπόλοιπες διαστάσεις στα 4.135x1.765x1.570 χιλ. για ΜxΠxΥ, και το χώρο των αποσκευών στα 251 λίτρα. Θα διατίθεται τόσο ως τετρακίνητο όσο και ως δικίνητο, με σύνολο 1,6 λίτρων απόδοσης 117 και 190 ίππων. Το σύστημα τετρακίνησης που χρησιμοποιεί ονομάζεται All-Mode 4x4-I, και όλες οι εκδόσεις θα έχουν την κίνηση εμπρός, ενώ η τετρακίνηση θα συνδυάζεται μόνο με την δυνατότερη έκδοση των 190 ίππων.


H νέα Cayenne έχει καλύτερες επιδόσεις και χαμηλότερη κατανάλωση από την απερχόμενη γενιά, σε κάθε αντίστοιχη έκδοση
Porsche Cayenne
Η δεύτερη γενιά της Porsche Cayenne που παρουσιάστηκε επίσημα στην έκθεση της Γενεύης διατηρεί όλα τα δυναμικά χαρακτηριστικά που γνωρίζουμε, ενώ την ίδια στιγμή έχει βελτιωθεί σε όλους τους τομείς. Η πιο οικολογική έκδοση της είναι η Hybrid με την κατανάλωση στα 8,2 λίτρα/100 χιλιόμετρα, και ρύπους CO2 στα 193 γρ./χιλιόμετρο, ενώ όλες οι εκδόσεις θα χαρακτηρίζονται από την τεχνολογία Porsche Intelligent Performance σύμφωνα με την οποία η κατανάλωση έχει μειωθεί έως και 23% ανάλογα με την έκδοση. Από πλευράς κινητήρων θα υπάρχει η έκδοση Cayenne με 300 ίππους, η Diesel με 240 ίππους, η Cayenne S με 400 ίππους, και η κορυφαία Turbo με τους 500 ίππους. Τέλος, η υβριδική έκδοση με τους 380 ίππους (333 ο βενζινοκινητήρας και 47 ίππους ο ηλεκτροκινητήρας).


Αρκετά αλλαγμένο σχεδιαστικά, το ανανεωμένο Toyota RAV4 συνεχίζει να υιοθετεί τη φιλοσοφία Optimal Drive στους κινητήρες του
Toyota RAV4
Το αυτοκίνητο έκανε το Ευρωπαϊκό του ντεμπούτο στη Γενεύη, με κύρια χαρακτηριστικά την πιο προηγμένη σχεδίαση του εμπρός τμήματος και το αναβαθμισμένο εσωτερικό. Όλη η γκάμα κινητήρων ωφελείται πλέον από την τεχνολογία Toyota Optimal Drive, η οποία το καθιστά ως μια τις καθαρότερες σειρές κινητήρων στην κατηγορία των μεσαίων SUV. Οι βελτιώσεις συνεχίζονται και στο εσωτερικό όπου υπάρχουν νέα αναβαθμισμένης ποιότητας υλικά σε ταμπλό και επενδύσεις. Mικροδιαφορές όμως υπάρχουν και στον πίνακα οργάνων καθώς και σε επιμέρους διακόπτες. Στο τεχνολογικό κομμάτι, ο 2λιτρος βενζινοκινητήρας Optimal Drive διατηρεί τους 158 ίππους του, τόσο στις 2κίνητες (Cityscape), όσο και στις 4κίνητες εκδόσεις.


Πιο δυναμικό από ποτέ το νέο Touareg το οποίο πλέον χρησιμοποιεί σχεδιαστικά στοιχεία από τα Golf και Polo
VW Touareg
Το νέο μοντέλο είναι κατά 208 κιλά ελαφρύτερο από τον προκάτοχο, και την ίδια στιγμή πιο οικονομικό κατά 20%, ενώ η ακαμψία είναι βελτιωμένη κατά 5%, και το κέντρο βάρους χαμηλότερα. Οι διαστάσεις του είναι τα 4,8 μέτρα μήκους, κα 1,93 μέτρα πλάτους, ενώ το μεταξόνιο είναι τα 2,9 μέτρα. Από πλευράς κινητήρων θα χρησιμοποιεί σύνολα τεχνολογίας FSI, TDI, καθώς και υβριδική τεχνολογία (θα είναι το πρώτο υβριδικό όχημα παραγωγής της VW). Η υβριδική έκδοση θα χρησιμοποιεί τον V6 TSI των 333 ίππων και με τη βοήθεια του ηλεκτρικού μοτέρ που θα αποδίδει επιπλέον 47 ίππους θα αγγίζει συνολικά τους 380 ίππους και 580 Nm ροπής. Με τον κινητήρα των 3,6 λίτρων V6 FSI η απόδοση θα είναι τα 280 άλογα, ενώ από πλευράς τετρακίνησης θα υπάρχουν δύο εκδόσεις, η 4Motion και η 4XMotion.

»Σχολιάστε την είδηση

Tags: HYUNDAI, HYUNDAI IX35, KIA SPORTAGE, MINI COUNTRYMAN, MITSUBISHI ASX, NISSAN JUKE, PORSCHE CAYENNE, TOYOTA RAV4, VOLKSWAGEN TOUAREG,

περισσότερα νέα & άρθρα »
HYUNDAI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Tι κάνει με το Green Bonus η Hyundai; Πού δίνει 17.000 ευρώ έκπτωση;

Φθηνό SUV πόλης, πάνω-κάτω στα 20 χιλιάρικα: Hyundai Bayon ή MG ZS;

Με 100 άλογα: Hyundai i20 ή Opel Corsa στα 20-21 χιλιάρικα

Δοκιμή: Nέο Hyundai Kona 1.0Τ 120 PS 48V

Η Hyundai πάει για το ρεκόρ στο Pikes Peak με το Ioniq 5 N

Top 5: Τα καλύτερα μικρά αυτοκίνητα σε φρενάρισμα από τα 100 χλμ./ώρα

ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ευρύχωρα οικογενειακά SUV στα ίδια λεφτά: Citroen C5 Aircross ή Kia Sportage;

Συγκριτικό μεταχειρισμένων: Audi Q3 VS Mercedes GLA

Μικρό SUV Arona ή μικρομεσαίο Leon; Ψηλό ή hatchback από την SEAT;

Υβριδικά & 4κίνητα SUV: Toyota RAV4 (222 PS) ή Honda CR-V (184 PS);