Οδήγηση & κάπνισμα: Τράκαρες; Κόψτο!

Οδήγηση & κάπνισμα: Τράκαρες; Κόψτο!

(9/3/2011)

Το κάπνισμα μπορεί να βλάπτει την υγεία, όμως αυτή η συνήθεια έχει τραγικές συνέπειες και κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Πολλά τροχαία ατυχήματα έχουν σαν αιτία το τσιγάρο, όπως κι αν ακούγεται αυτό. Τσιγάρο και οδήγηση δεν πάνε μαζί...

Έχει αποδειχθεί ότι το κάπνισμα, κατά τη διάρκεια της οδήγησης, αποτελεί σημαντικότατο παράγοντα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων. Είναι το ίδιο επικίνδυνο με τη χρήση κινητού τηλεφώνου. Είναι γεγονός ότι, είμαστε από τους πιο φανατικούς λαούς στο κάπνισμα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »



Πρωτίστως δεν πρέπει να καπνίζουμε όταν έχουμε παιδιά στο αυτοκίνητο.

Σε περίπτωση κατά την οποία καπνίζουμε μέσα στο αυτοκίνητο, αφήνουμε πάντα ανοιχτό λίγο το παράθυρο, για να ανανεώνεται ο αέρας στο εσωτερικό, σβήνουμε τα τσιγάρα -πάντα!!- μέσα στο τασάκι και αδειάζουμε το σταχτοδοχείο, αφού πρώτα βεβαιωθούμε, ότι οι γόπες πέφτουν σβηστές στον κάδο απορριμμάτων.

Ας σκεφτούμε τη στιγμή που είμαστε έτοιμοι να ανάψουμε ένα τσιγάρο και οδηγούμε. Αυτομάτως, η προσοχή ξεφεύγει από το δρόμο. Δε θέλει δηλαδή και πολύ για να χάσουμε τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Πόσο μάλλον τη νύχτα, που η φλόγα του αναπτήρα ενδέχεται να μας τυφλώσει στιγμιαία. Εάν δε μπορούμε με τίποτα να αποφύγουμε την περίπτωση να ανάψουμε τσιγάρο, τουλάχιστον, ας χρησιμοποιήσουμε τον ηλεκτρικό αναπτήρα του αυτοκινήτου.

Τσιγάρο και τιμόνι δεν πάνε μαζί. Γιατί, μια φορά θα συμβεί, να πρέπει να αντιδράσουμε γρήγορα (κάνοντας μια κοφτή τιμονιά) και, αντί να συγκρατήσουμε καλά το τιμονιού, να έχουμε ως παρεμβολή, ανάμεσα στα δάχτυλά μας και ένα τσιγάρο.

Δε συζητάμε καν την περίπτωση, να καπνίζουμε εν κινήσει και να πέσει το τσιγάρο μέσα στο αυτοκίνητο. Αντιδράσεις πανικού, μην καεί η περιοχή που έχει πέσει το αναμμένο τσιγάρο και στιγμιαία "απομόνωση" από το περιβάλλον του δρόμου!

Το κάπνισμα στο αυτοκίνητο είναι ανθυγιεινό κι επικίνδυνο.
Toyota
moto